Maar hoe smaakt……… Leffe 9?

Leffe is vies, Leffe is smerig en Leffe is het werk van de duivel. Leffe brouwt vlak en smaakloos bier, met te veel suiker en te weinig smaak. Leffe is van AB-InBev en dat is een heel groot bedrijf met alleen maar interesse in geld verdienen. Dat ze dat toevallig met bier doen maakt ze eigenlijk niks uit. En daarom krijgt deze Leffe al een ster aftrek, nog voordat we begonnen zijn.

Verantwoordelijkheden
We lopen altijd met een grote boog om de Leffes heen. We drinken liever water dan het smerige bocht dat uit hun fabriek komt. Maar ja, we hebben een blog en dat brengt verantwoordelijkheden met zich mee. Dus kochten we een Leffe 9º, lieten hem in een krant rollen en slopen naar huis. Daar aangekomen snel de gordijnen dicht en maar eens kijken.

Anno 1240 staat er op het etiket. Dat is inderdaad het jaar dat de Abdij van Leffe een brouwerij kreeg. Dat ze het daarna meerdere malen kwijt raakten zetten ze er niet bij. Dat de abdij ook nog eens verwoest en geplunderd is zetten ze er ook niet bij. Dus ja, het eerste bier van Leffe stamt uit 1240. Dat zegt helemaal niks over het bier van nu.

Kristalhelder
Leffe 9º is relatief nieuw. Niet verrassend is het alcoholpercentage 9%. Het moet gezegd worden, hij schenkt geweldig in. Kristalhelder, net niet blond met een geweldige schuimkraag met hele mooie kleine bubbeltjes. Ze weten bij AB-InBev wel hoe ze het er mooi uit moeten laten zien.

Want bij het uiterlijk blijft het helaas steken. Je ruikt niks anders dan zoetige mout. Hop? Niks, nada, noppes. Zoet, zoet en nog meer zoet. Alsof je een zak karamel over je hoofd heen trekt. En die zoetige mout is dan ook het enige wat je proeft. Ook in de smaak is geen enkele hop te bekennen. Je drinkt een soort moutsiroop. Het is dik, stroperig en vooral heel erg zoet. Eendimensionaal, flauw zeikbier is nog het meest vriendelijke wat we hierover kunnen zeggen.

En de sterren? Oke, het bier ziet er schitterend uit. Dat is toch wel een ster waard. Maar vanwege de standaard Leffe ster aftrek krijgt dit bier het aantal sterren wat het echt verdient. Helemaal geen enkele.

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

7 gedachten over “Maar hoe smaakt……… Leffe 9?

 • februari 7, 2012 om 12:34
  Permalink

  De 9 is inderdaad ook niet mijn favoriet. Persoonlijk vind ik de blond en de tripel echter best goed te drinken. Het zijn niet de toppers in hun segment, maar slecht vind ik ze ook zeker niet!

  Beantwoorden
 • februari 7, 2012 om 17:17
  Permalink

  Probeer eens een Radieuse, deze is behoorlijk fruitig en wat mij betreft wel een lekkere Leffe. De 9 vind ik inderdaad smakeloos

  Beantwoorden
 • februari 8, 2012 om 13:24
  Permalink

  Van het weekend toevallig ook de 9 op en vond het ook echt niet lekker. De Radieuse is inderdaad een stuk beter.

  Beantwoorden
 • februari 9, 2012 om 06:53
  Permalink

  Geen, kruidnagel en vanille geproefd?
  Dat die smaak je niet zo aanspreekt is een ander verhaal dan dat het nergens naar smaakt.

  Beantwoorden
 • februari 10, 2012 om 08:59
  Permalink

  Kruidnagel en vanille? Nee, wellicht zat die verborgen onder de enorme lading weeïge zoetheid.
  Ik zeg ook niet dat hij nergens naar smaakt. Hij smaakt wel, helaas smaakt ie smerig.

  Beantwoorden
 • februari 10, 2012 om 15:23
  Permalink

  Leffe blond was vroeger mijn pils en de 9 graden het aftoppertje. Dat is wel weer 5 a 6 jaar geleden dus zolang bestaat die Leffe 9 al. Zie net 2006 dus dat klopt wel zo ongeveer. Tegenwoordig weet ik gelukkig beter. Drink nog wel af en toe een blonde leffe uit weemoed.

  Beantwoorden
  • oktober 13, 2013 om 23:57
   Permalink

   Leffe Blond is alleen geen Pils maar een Blond bier.. 😛

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.