Maar hoe smaakt…. Jupiler New Tauro?

Jupiler deed in 2008 een poging om mee te liften in de opmars van speciaalbier . Ze brachten Jupiler Tauro uit, een ondergistend blond bier. Met 8,2% ook nog eens een stevige jongen. Helaas was het alcoholpercentage het enige wat enigszins opvallend was. Het bier smaakte zoals je kan verwachten van een brouwgigant. De term “middle of the road” was nog niet eens voldoende om aan geven hoe saai en flauw dit bier was. In 2012 gooide Jupiler dan ook het roer om:

“Jupiler luistert graag naar jouw verlangens als Jupiler-drinker. Daarom hebben we de Tauro 8.3 naar jullie wensen aangepast en betreden we nu opnieuw de arena met onze New Tauro 6.2, nog steeds een karaktervol en sterk blond bier, speciaal gebrouwen voor echte mannen”

Oh, we dachten even dat het marketingpraat was om te verbloemen dat Jupiler Tauro voor geen meter verkocht. Maar het  is bier gebrouwen is voor echte mannen. En die echte mannen? Dat zijn wij. We hangen op de bank, we houden van auto’s en kijken naar lekkere wijven. Mannen: dit is ons bier.

Moutig en flauw
Helaas is dat mannenbier van ons bier vooral moutig en flauw. Als je het inschenkt ziet het er nog wel aardig uit. Een hintje donkerder dan pils, een mooie witte en wollige schuimkraag. Zo’n bier waar je zin in krijgt als je er naar kijkt.

Het beste is om er ook echt alleen naar te kijken. Zodra je gaat ruiken zit je meteen in die neerwaartse spiraal. Mout met een hint van chemische rommel erin. Je weet dat als je er hier drie van opdrinkt, dat je de volgende ochtend een ontzettende kater hebt. En we hebben ons best echt gedaan maar hop halen we er op geen enkele manier uit. Het is die chemische geur die alle ander geuren compleet wegvaagt.

Laboratoriumsmaak
Eerlijk is eerlijk, het bier heeft wel body. Het is zeker geen dun en metaalachtig wegklokbier. Nee, je moet wel een beetje kauwen. Het heeft wat minder koolzuur dus het borrelt ook niet meteen je neus in. Maar ook tijdens het proeven kom je maar niet van dat chemische af. Die laboratoriumsmaak dringt overal in door. Behalve in de hopbitterheid, maar dat komt vooral omdat die er niet is. Het is mout wat de klok slaat, met een scheutje chemische reiniger erdoor heen.

Jupiler, luister de volgende keer nou eens echt. Wij echte mannen willen je met alle liefde helpen, maar dan moet je wel echt luisteren want dit is het niet. Anderhalve ster en volgende keer gewoon vragen om hulp.

 

 

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Een gedachte over “Maar hoe smaakt…. Jupiler New Tauro?

  • augustus 13, 2016 om 15:35
    Permalink

    Jupiler is chemisch, slecht, vol kleurstoffen, suikers, smaakstoffen en schuimmiddel. Het proeft zoals een limonade. Allesbehalve voor echte mannen. Dit heeft te maken met de wetgeving. In Belgie kan je bier maken van om het even wat. Met als resultaat veel suikerpintjes en fruit/karamelbiertjes. De Duitse pilsners zijn de echte. Die gebruiken steeds hun Reinheitsgebot. Enkel ingridienten voor pils…niets anders. En op de koop toe in 50 cl….geen flauwe 25 glaasjes. Dat is pas voor echte mannen!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.