Maar hoe smaakt……Jopen Jacobus?

Goed nieuws
Het leek er even op dat het allemaal mis zou gaan. Onze bieren zouden niet op tijd in Leeds zijn voor The Night of Internation Beers. Onze droom aan diggelen. Maar laten wij het erbij zitten? Nee natuurlijk niet. We verscheurden onze vliegtuigtickets en boekten de boot van Calais naar Dover. De buurman moet zijn aanhanger dit weekend maar even missen. De bestetotnutoe redactieauto, AKA groene badkuip, nagekeken en we zorgen hoogst persoonlijk dat het bier in Leeds komt.

En zoals altijd heb elk nadeel z’n voordeel. Nu kunnen we ook Jopen Jacobus meenemen. En laat dat nou net een van onze absoluut favoriete bieren zijn. En laat Jopen nou net een Bronzen medaille gewonnen hebben bij de World Beer Cup. En als kers op het toetje: Jacobus is door de lezers van bier.blog uitgeroepen tot beste nieuwe Nederlandse bier. ¬†We zullen die Engelse bloggers een laten zien wat echt bier is.

Inschenken
Doe voorzichtig of pak een groot glas. Een geweldige witte schuimkraag met heel veel bubbels is je eerste kennismaking met dit bier. De kleur is diep koper. En de hop stuift uit je glas. Dit is een van die bieren waarvan je alleen al door het inschenken echt zin krijgt in bier drinken.

Drinken
En dan die eerste slok. Oh man, die eerste slok. De smaak klopt helemaal met wat je ziet. Een heerlijk fris bier, waarvan je alleen maar meer wilt. Er zit lekker wat Amerikaanse hop in. Dat maakt de Jacobus heerlijk fris. De rogge geeft het net dat kleine beetje meer. Het geeft een grasachtige kruidigheid aan het bier. De rest van de mout zorgt voor de balans. Net genoeg zoet om de bitterheid van de hop te compenseren. Maar ook weer niet te zoet om plakkerig te worden.

We nemen ze gewoon niet mee…
Dit is zo lekker….. misschien moeten we het maar niet meenemen. Thuis snel de gordijnen dicht doen en stiekum alles zelf opdrinken. Met pijn in ons hart en in onze smaakpapillen zullen we het toch maar meenemen. Goed bier moet je delen, en wat is er mooier om dit schitterende bier in Engeland uit te schenken aan Europese bierbloggers? Helemaal niks. Het gaat dus gewoon mee.

En de sterren? Het is dat we maar tot vijf gaan want anders…..

 

 

 

.

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Een gedachte over “Maar hoe smaakt……Jopen Jacobus?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.