Maar hoe smaakt…..Ikea bier?

Biër?
Ja, Ikea verkoopt naast Billies, keukens en Bjarnes ook bier. Als je er over nadenkt helemaal niet zo raar. Voor rare Zweedse lekkernijen kon je al langer bij de Ikea terecht. En heel Scandinavie is een nogal biergericht. Bier bij de Ikea? Eigenlijk raar dat het nog zo lang geduurd heeft. Affijn, na wederom een middag verplicht door de blauw gele hel gesjokt te hebben wat flesjes meegenomen.

Ze hebben er twee. Een lager, waar ze gewoon pils mee bedoelen en een Dark lager. En dat laatste daar zij wij op het eerste gezicht erg blij mee. Dark lager is een donker pilsachtig bier. Pils met een houtskool randje. En die zijn slecht te krijgen in Nederland. Later valt dit helaas tegen maar daar komen we zo op.

Licht
Öl Ljus lager is de pils. Rare naam, maar als ik wat Google denk ik dat het gewoon licht bier betekend. Das dan wel weer lekker duidelijk. Alcohol is 4.7 procent en volgens het etiket gebrouwen in Zweden. Als je hem in schenkt valt het best mee. Een mooie witte fijne schuimkraag. Een beetje aan de lichte kant maar verder prima. Drink je wat door dan krijg je mooi Belgisch kant in je glas. Zoals alles van de Ikea ziet het er mooi middle of the road uit. De smaak schiet ook nergens uit de band. Het bier is vrij vlak, weinig mout en een beetje een chemisch hopmsmaakje. Een beetje saai maar het stoort niet echt. Eigenlijk typisch ikea: makkelijk en stoot niemand voor het hoofd.

Donker
Öl Mörk lager. Die durf ik zonder de Googlen ook nog wel te raden: Donker bier? Hier kijken we naar uit eindelijk een Black Lager die goed te krijgen is. Maar zoals bij elke recensie doen we hier ook diepgravend onderzoek. In dit geval lezen we een keer het etiket. Oei oei oei, daar gaat het bier ineens een hele verkeerde kant uit. Kleur en smaakstoffen? Waarom? In de pils zit het niet. Dat voorspelt niet veel goeds. Wat een ellende, het is ranzig en chemisch. De kleur is nog wel aardig maar de smaak is erg slecht. Onze blijdschap in een keer compleet de grond in geslagen.
Maar ook dit bier is eigenlijk typisch Ikea, het begint leuk maar stort binnen de korste keren in elkaar.

Zweedse sterren
Sterren? De pils is zo middle of the road dat iets anders dan 2,5 niet mogelijk is.

 

De Black lager? Das simpelweg een één. Jammer.

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Een gedachte over “Maar hoe smaakt…..Ikea bier?

  • februari 1, 2013 om 00:00
    Permalink

    (Wordt het niet tijd voor een “facebook deel knop” onder elk artikel? vergroot de naamsbekendheid zou je zo zeggen.)
    Dit bier is dus niet veel beter dan de Zweedse gehaktballen als ik het zo lees!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.