Maar hoe smaakt……..Gordon Xmas?

Guilty Pleasures
Iedereen heeft zijn “guilty pleasures”. Wij dus ook. En met kerst steken deze pleasures zonder schaamte de kop op. Geef het maar toe: stiekem zing je hard mee met “Last Christmas”, je houdt je gordijnen dicht en kijkt die ellendige kerstfilm op tweede kerstdag en je snoept je misselijk aan de kerstkransjes.

Kerstmis
Onze ultieme “guilty pleasure” is Gordon Xmas. Voor ons is het geen kerst zonder Gordon’s. Kijk die fles toch eens. De kerst druipt ervan af. Rood, goud met sneeuwvlokjes en hulst. Hoe tacky wil je het hebben? Van dieĀ gekalligrafeerdeĀ letters: The Original Christmas Beer. Dat is toch geweldig? Hij speelt nog net geen Jingle Bells als je hem opent.

Vloeibare kerst
Het is alsof je vloeibare kerst inschenkt. Donkerrood met een geweldige volle schuimkraag. Je zet het glas aan je mond en je voelt het fluweelzachte schuim op je lippen. En het schuim wil ook maar niet verdwijnen. Luxe ten top.

De zoetigheid geurt het glas uit. Je ruikt de volheid al voordat het glas bij je neus is. En dan neem je die slok, en dan is het van het een op het andere moment kerst. Zoet, heel zoet, maar met een ruw randje. Je proeft veel rood fruit maar ook gebrande suiker. Na de eerste zoetheid proef je de karamel en begint de hop door te komen. Niet te veel maar precies genoeg. Dit kerstbier heeft niet dezelfde kruidigheid als veel van de andere kerstbieren. Geen kruidnagel of zoethout in dit kerstbier.

Laat de kerst maar komen
Je voelt hem al aankomen natuurlijk. Dit bier gaat hoog scoren, heel hoog. We gaan hem gewoon vijf sterren geven, maar alleen met kerst. Voor november en na december moet dit bier niet in de schappen staan. Gelukkig snappen ze dat ook bij Gordon en is het dan ook niet te krijgen.

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

2 gedachten over “Maar hoe smaakt……..Gordon Xmas?

 • december 23, 2011 om 14:38
  Permalink

  Kom echt net thuis van bierpaleis en heb nog met Gordon Xmass in mijn handen gestaan… en terug gezet. Voortaan op donderdag posten, een flesje extra had niemand meer gemerkt bij de huidige rekening.

  Beantwoorden
 • december 27, 2011 om 18:36
  Permalink

  Hmm, ik weet niet hoor. Hij heeft inderdaad een mooie, ruime schuimkraag en vol mondgevoel. Maar de kersachtige zoetheid wordt mijns inziens veel te weinig gebalanceerd door iets bitters of zuurs. Nee, dan liever die typische kruiderij van de andere Belgische kerstbieren.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.