Maar hoe smaakt….Duvel Tripel Hop 2012

Standaard
In 2007 bracht Duvel eenmalig Duvel Tripel Hop op de markt. Dat was gewone Duvel, met naast de standaard hoppen een derde hop toegevoegd. Dat liep als een trein, met rijen wachtenden om deze gelimiteerde Duvel te proberen. Maar ja, hop is duur en Belgen bennen zuunig dus eens maar nooit meer.

Wedden?
Tot in 2010 lukte het een groepje Belgische bieridioten, de Lambikstoempers, om een nieuwe versie van de Tripel Hop te brouwen. Na een weddenschap met Duvel wisten ze in vijf maanden tijd meer dan 10.000 leden te krijgen op de facebook pagina “Wij willen Duvel Tripel Hop terug”. Duvel was een echte vent en brouwde nogmaals de Tripel Hop. Dit keer voegden ze Amarillo toe, bottelden het in 75 cl flessen en verkochten het voor een godsvermogen.

En massaal verdrongen bierliefhebbers zich bij hun lokale slijter om dit godsvermogen neer te te tellen. En bij Duvel zit natuurlijk een goocheme marketingmanager, en die zag mogelijkheden.
In 2012 brachten ze weer een Tripel Hop uit. Heel slim alsof ze het al jaren deden. Jaartal 2012 op het etiket, netjes de nieuwe derde hop erbij en het is alsof het een jaarlijks terugkerend evenement is.

Maar het is gewoon lekker
Normaal zijn wij niet zo van dit soort marketinggeintjes maar nu maakt het ons geen klap uit. Duvel Tripel Hop 2012 is namelijk heerlijk. Ze hebben naast de “normale” Duvel hoppen, Saaz en Styrians Golding, nu Citra gebruikt in de dry hopping. En Citra is de enorme citrus bom uit Amerika. Een nogal gewaagde keuze voor het anders zo conservatieve Belgie.

En die keuze valt prima uit. In eerste instantie denk je dat je een twaalf-in-het-dozijn Amerikaanse IPA drinkt. Maar halverwege de slok draait dit bier zich om. En met die draai komt ineens de Duvel uit een doosje. Het is bijna alsof je twee bieren in een slok drinkt.

Dat kan slecht uitpakken maar niet in dit geval. Er zit namelijk wel een ruggegraat in dit bier en dat is de zurigheid. De Duvel zurigheid kan prima met de Citrus van de Citra Hop. En die zurigheid is net wat dit bier in lijn houdt. Twee smaken in je mond bijeengehouden door een heerlijk zuurtje.

Duvel, onze complimenten. Een uitstekend bier. We gaan voor vierenhalve ster.

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

5 gedachten over “Maar hoe smaakt….Duvel Tripel Hop 2012

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.