Maar hoe smaakt……Chateau Neubourg?

Week
Jaja, wij doen ook wat voor de Week van het Nederlands bier. Dat doen we natuurlijk wel in het buitenland, het moet allemaal niet te nationalistisch worden. We gaan naar Leeds, en in Leeds zijn er tientallen mensen zoals ons. Het is de Europese Bierbloggersconferentie, met bloggers uit heel Europa. Uiteraard zijn wij daar ook. En op vrijdagavond is het Night of the International Beers. Naast Italianen, Duitsers en wat Zweden staan wij onze Nederlandse driekleur te verdedigen.

Jullie konden al stemmen op wat jullie het beste bier vonden. Dat is nogal geluk wat die bieren zijn ook meteen niet meer te krijgen. Noodgedwongen zijn de Jopen Jacobus en de Emelisse Espresso Stout vervangen door IJpa van het IJ en door Rook & Vuur van de Molen. Gewoon nog even snel opnieuw stemmen. Je hebt tot vrijdagmiddag.

Nog maar een keer
Maar we starten met the good old Chateau Neubourg van Gulpener. Die hebben we een tijd geleden al eens getest, hoog tijd om nog eens te kijken of we hem nog steeds zo lekker vinden.

Miami Vice
Je kan natuurlijk niet om het flesje heen. Het doet toch een beetje denken aan Miami Vice. Sonny Crocket op zijn boot met zijn instappers, linnen pak, Ferrari voor de deur met een wat flesjes Chateau Neubourg in een ijsemmer. Das gewoon koel.

Bij het inschenken zie je het al meteen, dit is een pils. Mooi goudgeel van kleur met een hagelwitte schuimkraag. Erg mooi. Geen hippe en heftige Amerikaanse citrusbommen of exotische fruitschalen voor de Neubourg.  Gewoon ouderwetse Europese hoppen, maar dan wel lekker veel. Lekker kruidig met bloemetjes.

En die hop? Die is uitstekend in balans door de moutigheid. Er zit een klein beetje zoet in. En doordat de Chateau Neubourg ook nog lekker vol en romig is krijg je een schitterende pils met veel smaak. Dit is geen pils om een avond in de kroeg weg te gaan zitten drinken. Hier moet je van genieten. En het liefst nog wat bij eten. Iets met een beetje pit of veel smaak. Dit kasteel trekt het prima.

Top
Hm, vier of vijf sterren? Oke, omdat het de Week van het Nederlandse bier is:

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Een gedachte over “Maar hoe smaakt……Chateau Neubourg?

  • mei 25, 2012 om 08:54
    Permalink

    Ben het volledig met jullie eens! Gelukkig is de Chateau Neubourg goed verkrijgbaar in Maastricht en omstreken!

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.