Livebloggen uit Leeds

We bloggen live vanuit de bierbloggersconferentie in Leeds. Tien bieren komen langs, gepresenteerd door hun brouwerijen. Wij hebben 5 minuten om ze te proeven, te beoordelen en om er hier over te bloggen. Spannend dus. Foto’s maken wordt een beetje moeilijk dus dat doen we via Twitter. Hashtag #liveblog.

Goed, nog een paar minuten… Blijf op F5 drukken!

Roosters Baby-Faced assasin 6,1%

Licht en schuimend bier. Lekker veel citrus. Komt uit de buurt van Leeds en bestaat 20 jaar. Alle hop is op het laatst toegevoegd en uit de hop komt dus alleen aroma en geen bitterheid. Bier is ook nog cask conditioned, net als al hun bier.

Gebrek aan bitterheid is niet heel storend omdat er genoeg hop in zit. Deze Baby-Faced Assasin is wel erg zacht. Toch is het meer dan alleen een grappig experiment. Het is ook een lekker en erg drinkbaar bier.

Great Heck Brewing Storming Norman 6,5%

Bestaat sinds 2008. Vernoemd naar Norman Schrwarzkopf. Net als Norman is dit bier ook nogal hard en wat plat. Of komt dat door het zachte bier van hiervoor?
De nasmaak is erg droppig van de hop. Van die harde dropsmaak die in de zijkant van je wangen zit.

Slater’s Top Totty 4%

Met een bunny op het etiket in de beste Engelse tradities. Weinig alcohol en een heel licht uiterlijk. Echt een blondje! Helaas ruiken we niks.

Ook niet zo heel veel smaak en dan komen die bubbels erg naar voren. Dat vinden we niet zo lekker. Verder is hij een beetje dun, maar uiteindelijk toch nog wat metalig. Wel erg doordrinkbaar.

Camden Town Brewery USA Hell’s 4,6%

Moet volgens de brouwer tussen een pils en een Duitse Helles in zitten. Licht en schuimig en dat is in ieder geval erg Duits! Erg aangename hopgeur.

Ook wat waterig (want Duits), maar vooral een frisse doordrinker. Geen metalige nasmaak, maar vooral veel hop. Echt een bier voor als het heel warm is.

Adnams Ghost Ship 4,5%

Pale ale. Geen schuim maar dat hoeft ook niet bij een pale ale. Gemaakt met Nieuw-Zeelandse Motueka hop en Citra. Inderdaad lekker hoppig.

Redelijk moutig, maar de hop voert wel de boventoon. Dat is overigens helemaal niet erg! Frisse zurige hop en lekker beetje bitter.

Innis & Gunn SPA 7%

Zoetige geur, ruikt een beetje naar snoepjes. Ziet er ook wat snoeperig uit met die donkergele kleur. Vooral verkocht in Zweden.

Smaakt ook echt zoet. Heel zoet. Daar moet je van houden en als je dat doet, is het erg lekker. Glijdt echt in je keel en laat een mooie indruk achter op je smaakpapillen. Heb je pijn in je keel? Dit is je bier!

Leeds Brewery Hellfire 5,2%

Pale Bitter. En bleek is-ie zeker! Alweer zo’n bleek en licht bier en net als de anderen moet deze het ook hebben van de hop.

De brouwerij bestaat pas 5 jaar, maar is nu al de grootste van de stad. Leuk etiket op de fles. Is hij lekker? Tja, het is een bier bijna helemaal zonder een moutsmaak. Is warm weer genoeg om dit lekker te maken? We twijfelen nog en terwijl we dat doen genieten we wel van de mooie hopsmaak. Want dat hebben ze goed voor elkaar.

Otley Brewing company Oxymoron 5,5%

Een Black IPA. We kunnen kort zijn: zwart en geen schuim. Wel hop! Dat ruiken we gelijk. Ruiket, euh, hoppig en complex.

Hij smaakt een beetje zoals een Russian Imperial Stout met al dat zwart, maar hij is wel lekker licht. Droog, maar niet gebrand en met een heel mooi hopsmaak. Er zitten dan ook 6 hopsoorten in. We zijn behoorlijk enthousiast!

Brains Dark 4,1%

Nog een heel zwart bier, maar nu met iets meer schuim. Minder hoppig en wat zoetiger dan de Oxymoron. Ruikt naar dropwater!

Best lekker bier, maar niet ze ontzettend bijzonder. Wel gebalanceerd. Misschien iets té gebalanceerd, want we vinden het een beetje moeilijk hier echt iets van te vinden.

Manchester Marble Brewery Earl Grey IPA 6,4%

Samen met onze eigen Emelisse hebben ze een IPA met thee gebrouwen. Leuk en bijzonder! Mooie citrusgeur en dan wil je gelijk drinken. Zelfs als dit het laatste bier is.

OK, citrus en dat kennen we al. Maar dit is echt heel goed gedaan. Heel mooie IPA en het is gewoon genieten. Zelfs de Earl Grey haal je er nog uit. Prachtig mooi en ook moutig. De balans is dus ook al goed. Goed gedaan Emelisse!

Zo, dat was onze live blog. De foto’s staan op Twitter en wij gaan een glaasje water drinken.

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

2 gedachten over “Livebloggen uit Leeds

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.