Live bierbloggen in Edinburgh

We zijn weer op de jaarlijkse bierbloggersconferenite, ditmaal in Edinburgh. En we gaan ook weer live bierbloggen. Dat betekent heel snel bierdrinken en heel snel vertellen wat we ervan vinden.

Met elk bier dat we reviewen geven we dit artikel een update. Blijf er dus bij en hou die vinger op de F5-toets!

We beginnen rond 18.00 uur….

Traquair Jacobite Ale 8%

eyeemfiltered1373731133354Mooi etiket, altijd leuk. Zwarte fles, zwart etiket en we verwachten dus ook een zwart, en met 8% alcohol ook een zwaar bier. En….. dat valt nog mee! Wel warm en een mooie hint van koriander. Niet echt heel kruidig maar wel mooi warm.

Vernoemd naar de opstand van de Jacobijnen in 1745 en een echt Schots bier. Kijk, daar houden we van. Veel hop heeft hij niet want het is wel een echt zwart bier maar dan niet van dat motorolie-achtige. En, belangrijk hier: hij gaar goed bij de haggis. Deze willen we nog wel eens drinken!

 

 

 

 

Innis & Gunn Oloroso Cask 7,4%

eyeemfiltered1373731654223Heldere ale die gerijpt is in sherrry-vaten. Erg rijk bier. Zoetig en maar weinig hop. Ook aardig kruidig.

Hayo vindt hem lekker omdat de Olorosa-sherry er zo mooi uit komt. Arnoud vindt hem te rijk en te zoet.

 

 

 

 

 

Toccalmatto Surfing hop 8,5%

eyeemfiltered1373731967750Italiaanse double IPA. Behoorlijk donker voor een IPA. Hij heeft veel prijzen gewonnen en dat kunnen we ons ook wel voorstellen. Voortreffelijk gehopt bier. Maar ook gevaarlijk, die 8,5% alcohol proef je nauwelijks.

Normaal zijn we niet zo van die hele zware ipa’s en ook deze is wat aan de zoete kant. Maar de hop kan dat prima hebben. Hou je van dubbele ipa’s? Dan is deze Italiaan wat voor jou.

 

 

 

 

 

Blackfriar

eyeemfiltered1373732318161Lekkere ale. Subtiel maar smaakvol zoals Engelsen dat kunnen. Behoorlijk zwaar voor een ale en daarom ook rijk van smaak.

Niet erg droog voor een ale. Het is echt een wat zwaarder bier met bijbehordende moutsmaak. Zoals de brouwer zegt: I don’t drink it by the pint.

 

 

 

 

 

 

Harviestown 30th anniversary Ola Dubh 11,3%

eyeemfiltered1373732540180Dit is dus wel zwarte motorolie.Zoete zwarte slierten van genot glijden in je keel. We krijgen er een chocolaatje bij van cacao uit Madagaskar. Laat dit moment eeuwig duren!

Het is een echte harviestownen laten we eerlijk zijn: ze doen waar ze goed in zijn: motorolie brouwen. Zonder chocola doe je jezelf echt tekort!

 

 

 

 

 

 

 

Sheperds Neame Brilliant Ale 5,6%

eyeemfiltered1373732908487Erg herldere ale zoals je een ale verwacht. Subtiel, zacht en beperkt gehopt. En voor de verassing in een bruine fles in plaats van een heldere, wat tot smaakfouten leidt.

Hij is best lekker maar niet bijzonder. Geen bier wat je bijblijft en dat is natuurlijks jammer. Waarom zou je dit drinken?

 

 

 

 

 

 

 

St. Mungo Lager 4,9%

eyeemfiltered1373733230290Gebrouwen door een naar Schotland geëmigreerde Duitse. Een Duits pils…. Nee, eerlijk, hij is beter dan een Veltins, Maar het blijft een Duits bier natuurlijk en sja… Dat kennen we wel.

Beter dan de meeste industriële bieren die je in Groot-Brittannië kan krijgen maar heel warm worden we gewoon niet van een Duits pils.

 

 

 

 

The Ilkley Brewery The Mayan chocolate Stout 6,5%

eyeemfiltered1373733544746Willen een echte ‘Yorkshire Twist’ geven aan bier. Eens kijken wat dat betekent. Prachtige Chocolade stout. Mooie, echte zwarte smaak en een nasmaak om van te dromen.

Hayo: ik weet niet of ik het bier vindt, maar het is geweldig. Dat vindt Anoud ook. De chocolade-smaak is echt overweldigend maar echt, wat een bier. Tony Chocolony meets Engels bier….

 

 

 

Badger Ales Roaming Roy dog 7,5%

eyeemfiltered1373733893318Jaarlijks gebrouwen bier. Hij ruikt naar snoepjes! En zo smaakt hij maar een heel klein beetje. Geen bruut bitter Engels bier maar een zoetig tripje naar the countryside. Een Holly Hobbie ale en dat bedoelen we niet lullig.

Kruidig ook maar hop zit er niet in. Maar dar moet je niet willen missen als je een bier als dit drinkt. Zeker voor de liefhebber maar jij en ik moeten hem ook eens proberen.

 

 

 

 

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

Een gedachte over “Live bierbloggen in Edinburgh

  • juli 16, 2013 om 21:07
    Permalink

    Die fles van Shepherd leidt niet alleen tot smaakfouten maar ook tot taalfouten 😉

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.