Live Beerblogging Indianapolis

Right, Garret Oliver is klaar. Starten maar met het Live Bierbloggen. Klaar voor……..

Boulder Beer Company Hazed and Infused
Vent die zich Chicken Dan noemt, ach ja. Het bier is hoppig, moutig en ongefilterd. Niet zwaar met 5%. Lekker. Oranje en troebel. Hop, maar niet te veel. Geen enorme Amerikaanse hopbom. De naam verwijst naar wiet, altijd lachen als Nederlanders.

Karl Strauss Wreck Alley Imperial Stout
Verkoopt helemaal niks buiten California. Dit bier is gebrouwen met cacao en koffie. 9,5% voor een Imperial Stout is niet al te zwaar. Die cacao en koffie haal je er meteen uit. In de geur tenminste, het bier is niet zo plakkerig en dik. De alcohol haal je er niet uit. Erg gevaarlijk dit bier, prima te drinken, maar het gaat ongemerkt heel snel.

Schlafly American India Pale Ale
Je bent in Amerika of niet. Een vent verkleed als bierfles (foto’s volgen) vertelt over het bier. Het bier ruikt naar hennep. Erg grassig en bloemig, beetje citrus, maar minder dan verwacht. 7,2% alcohol, niet enorm veel, maar ook niet heel weinig. Het bier dat we drinken is übervers. Ze hebben dit gebotteld en meteen meegenomen. Lekker.

Barley Island Brewing Damian Belgian Golden Strong
Amerikaans bier met Belgische gist. Raar om dat als selling point te gebruiken, waarom is Belgische gist beter dan andere, en welke Belgische gist? Oeh! Je haalt het gist er wel uit. Fruit en stalachtig. Prima bier, maar niks speciaals.

Fountain Square Working Man’s Pilsner
Een pils, hoe cool. Na al de enorme knallers een simpel pilsje. Helaas niet al te lekker, smaakt een beetje als een blik van de Lidl of Aldi. Veel te grassig, weinig van de mooie hoppigheid van de Europese pilsen. Weet niet precies wat er mis mee is, maar het is niet goed.

Flat 12 Bierwerks Pogue’s Run Porter
De brouwer is fan van The Pogues. Europe Rocks!!! Veel gebrande mout, veel donkere smaken. Hoppig en zwart, beetje bbq-achtig. En ook hier weer retevers. Wel grappig dat versheid zo hoog op de agenda staat. Daar kunnen Nederlandse brouwers nog wat van leren. 

Triton Brewing co. Magnificent Amber
Doen iets ingewikkeld met omgekeerde Osmosis met het water. Geen flauw idee waar het over gaat, dus proeven maar. Erg Amerikaans, erg clean met de obligate citrushop. Prima te drinken, maar niks speciaals. Wel lekker op een zonnige zomerdag.

Three Floyds Arctic Panzer Wolfs
Jaaaaaaa… Three Floyds, eindelijk. Droog en hard, volgens de brouwer. Goed man. Heftig en hard. Ze hebben net een bier gebrouwen met De Molen. Look out Netherlands. Dit is smaak zoals je nooit smaak hebt gehad…..

New Belgian Shift Pale Lager
Een klassieke Amerikaanse Brouwer. Een van de grotere brouwers in Amerika. In een blik maar daar is niks mis mee. Session Lager, wat dat ook moge zijn. Soort pils, maar dan met smaak. Stel je voor: 35 graden, volle zon en jij zit in de schaduw in je tuin. Dit moet je openen. Lekker en licht.

Ram Imperial Stout
Heftig en zwaar. Dit smaakt naar tabak, houtskool en leer. Ze hebben dit gebrouwen en bewaard voor het einde van de Maya kalender. Het einde der tijden, dan moet je dit drinken. Enorme stoutsmaak, maar met veel hop. Erg grappig.

En dat was het weer. Hard werken maar weer erg veel voldoening. Volgend jaar weer.

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Een gedachte over “Live Beerblogging Indianapolis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.