Live beer blogging op de Bierbloggersconferentie in Amsterdam
We (nou ja, Arnoud dan) zijn weer op een bierbloggersconferentie. En dit keer in Amsterdam. En er is ook weer live beer blogging. Dat betekent: 5 minuten om te drinken en te bloggen. Daar gaan we!
Oersoep Brettalicious
Voederbier, heeft een jaar gerust.
Toch niet zo zuur voor een voederbier. Maar wel zuur. Maar dan wel lekker. Snap je?
Het is een wat saison-achtig bier met een mooie, zure smaak.
Maximus Saison 5
Slechts 5% en dat is lekker weinig. De smaak is ook niet heel sterk maar (daarom) wel weer doordrinkbaar. Een lekker klein tussendoorsaissonetje voor in het zonnetje.
Emelisse white label
Op de vaten van Bruichladdich-whisky. En 11%. En we moeten nog heel veel andere bieren drinken… Maarja, wat zijn ze toch lekker, die white labels. Die medicinale whiskysmaak is echt een fantastische toevoeging aan dit bier.
Kees! Barrel project #5 2016
Oef! weer zo’n zware jongen. Oatmeal stout aged on Heaven Hill barrels. Heul veul chocolade en koffie. Die sigaar heb je al niet meer nodig, zeg maar. Een kersttoetje in een fles. Voor de moedige bierdrinkers onder ons. Paringssuggestie: tiramisu. Veel tiramisu.
Oedipus Swingers
Gose, uit het oosten van Duitsland. Met zout (!) en dry-hopping. Maar het is dan ook een strand-bier. We liggen er al, op een handdoekje met een Swingers. Inder
daad een zorgeloos maar stiekem heel mooi strandbier. Oedipus blijft spannende bieren brouwen en ik wil ook een porno-snor.
De Prael IPA
Lekker bitter maar van mij mag die hop nog wel wat meer aroma hebben. Aan de andere kant: ik verwacht altijd een citrussmaak en dat heeft deze veel minder. En eigenlijk waardeer ik dat ook wel weer. Conclusie: een meer traditionele IPA die ook wel eens lekker is.
’t IJ IPA
Tja, die brachten wij al naar de bierbloggersconferentie in Leeds in 2012. Maar goed, hij blijft lekker. En met dat etiket is dit gewoon een bier voor een baas.
Baxbier Koud Vuur Smoked porter
Rook maar dan met spek, je-weet-wel, zoals het lekker is. Slechts 6,3% alcohol maar die rook maakt het dan wel een heel mooi en toch wel zwaar bier. Brouwer legt uit dat het moeilijk is om een rookbier echt consistent te maken. Dat is met Baxbier wel gelukt.
Duits & Lauret Houtgerijpte rook Dubbelbock
Eindelijk een bok! Sja, we drinken elke herfst wel zo’n mooie rookbok van Duits & Lauret dus dit is geen verrassing. En roken, dat kan Duits & Lauret als geen ander. Subtiel en net genoeg.
Kompaan Handlanger double ipa
8,2 whopping procenten. Maar, zoals ze zelf al zeggen, je merkt het bijna niet. Wat je wel merkt: een mooie IPA die ook al niet zo hoppig is. Je klokt hem zo achterover maar hij komt behoorlijk aan. Goeie naam dus.
Ik ga die Baxbier Koud Vuur Smoked porter kopen.
Ik denk dat ik ‘m ook wel lekker ga vinden!
Pingback: Hoe was de bierbloggersconferentie 2016 in Amsterdam? - bestetotnutoe.nl