Hopscheuten.nl

Okke houdt van vergeten groenten en van urls. Is er een groente waar je nog nooit van gehoord hebt? En kun je er .nl achter zetten? Dan heeft Okke daar een site over. Zo is er: kweepeer.nl, schorseneren.nl en snijbiet.nl. Allemaal mooie sites met veel nieuws en recepten.

Nu heeft hij onlangs weer een ongebruikte url gevonden: hopscheuten.nl. Nou kennen wij hop als geen ander, alleen zit onze hop aan het andere end van de plant. Okke houdt meer van de jonge scheuten onder de grond, wij zijn toch meer van de bellen. Okke is de beroerdste niet en is naar het verre België vertrokken om daar eigenhandig de hop uit de grond te jassen. De scheuten heeft hij verdeeld onder leuke mensen die hem een receptje met hopscheuten stuurden. Wel leuk om te weten: hopscheuten zijn de duurste groenten ter wereld. Reken op € 100,- per kilo. Het was dus nogal een actie.

Nou hebben wij hop gewoon in de achtertuin staan. Gezien de prijs hebben we de beveiliging opgeschroefd en onze verzekering verhoogd. Uiteraard zijn we gaan graven en hebben toch al gauw voor €2,50 aan hopscheuten gevonden. Uiteraard willen we voornamelijk weten wat we er bij moeten drinken. Dus wij naar de keuken.

Hop hoef je alleen maar een minuut of twee te blancheren. Dat kunnen we nog wel. Hm, knapperig en nootachtig. Het heeft wel iets weg van asperges. Lekker maar of het €100,- de kilo waard is? Nee, dat nou ook weer niet. Eigenlijk kan hier bijna elk bier bij. Omdat het zo nootachtig is, moet je wel aan een lekker bitter bier denken.

De bitterheid gaat mooi samen met de volle smaak van noten. Het vult elkaar goed aan en geeft een mooie, hartige smaak. Doe eens gek, je hebt je toch al blauw betaald aan die scheuten en haal een echt mooi bier. Een Raging Bitch kan hier goed bij. Bitter en citrus combineren schitterend bij de miniasperges. Wil je in stijl blijven?  Koop dan een Poperings Hommelbier. Gebrouwen in dé hopregio van België met de bellen van de plant waar jij de wortels van weg zit te knagen, een goeie hoppigheid maar niet té. Nu ben je pas een echte foodie.

Eet smakelijk.

Lees ook:

Natte hop?
Wat is hop?
Hop, hoppiger, hoppigst

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.