Hoppig. Hoppiger. Hoppigst

Raging Bitch1Bier. Reinheidsgeboden. Eeuwenoude tradities, beschermd door baardige monniken met dikke buiken onder hun pijen. Recepten van honderden jaren oud met alleen de beste ingrediënten.

Allemaal niet waar natuurlijk. Bier is ontzettend trendgevoelig. En dan heb ik het nog niet eens over limonadebier en aanverwante terrasproducten. Nee, gewoon liefhebbersbier. Vroeger altijd Belgisch, toen Amerikaans, nu ineens weer Nederlands. Want ook wij hebben onze microbrouwerijen opnieuw ontdekt.

Niks mis mee, die trends. Anders drink je toch ook maar altijd hetzelfde. Mijn favoriete trend is de neiging om los te gaan met de hop. Eerst werd elk speciaalbier steeds zoeter (Grolsch!), nu hoor je er helemaal bij als je overhopt. Tweemaal hoppen, driemaal, het mag allemaal. Ik vind het fantastisch en erg lekker.
Raging Bitch2Hoogtepunt tot nu toe is Raging Bitch van Flying Dog. Een naam die eens te meer aantoont dat brainstormen over de naam moet gebeuren in de kroeg en niet op de afdeling marketing. Maar die naam hebben ze niet eens nodig. Want het is ontzettend lekker en ontzettend gehopt. Bitter van de bitterheid en je proeft de hop ook nog eens. Superlekker.

Superlekker en superverantwoord. Want Raging Bitch is een echte India Pale Ale (IPA). En Amerikaans. En dus supergehopt. Drie keer trendy in één bier. Deze zomer is er niks dat je nog kan weerhouden er helemaal bij te horen op het terras.

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

15 gedachten over “Hoppig. Hoppiger. Hoppigst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.