Hoe was de bierbloggersconferentie 2016 in Amsterdam?

Als je een vaste volger bent van Beste tot nu toe, dan weet je dat we elk jaar naar een conferentie gaan voor mensen die over bier bloggen. Gesponsord door grote en kleine brouwerijen die de ‘civic journalists’ ¬†graag aan hun zijde hebben. In Amerika is het allemaal wat groter maar ook in Europa is het altijd gezellig. Veel verschillende nationaliteiten maar vooral veel bloggers van de Britse eilanden.bierbloggersconferentie 2016 Amsterdam

Na Londen, Leeds, Edinburgh, Dublin en Brussel vond de bierbloggersconferentie dit jaar plaats in Amsterdam. Onze eigen hoofdstad. Wij in de stress natuurlijk. Straks is Bavaria of InBev de hoofdsponsor en staan we daar in ons hemd. Maar dat viel gelukkig erg mee. Naast de inzet van de kleine, echte ambachtelijke brouwerijen waren het vooral bierhandelaar Bier&Co en ’s lands grootste kleine brouwer Jopen die de bloggers in de watten legden.

bierbloggersconferentie 2016 Amsterdam

Zo’n conferentie is dus: veel praatjes aanhoren en tussendoor eten en veel bier drinken. En vooraf bier drinken. En naderhand een kroegentocht met veel bier. Kortom: dat netwerken gaat natuurlijk vanzelf. Maar ook de sessies waren goed: ruzie maken over wat craft-bier is en wat niet (Heineken vond zichzelf ook craft-bier). Hoe maak je eigenlijk een goeie foto van een fles bier (met veel licht van achteren)? En waar staat de Nederlandse biercultuur eigenlijk in Europa (we doen het lang niet slecht)?

bierbloggersconferentie 2016 AmsterdamJe moet dus wel een beetje een biernerd zijn maar dat zijn we en jij natuurlijk ook, anders las je dit niet. Goed, zomaar een paar hoogtepunten voor mij:

  • Supergastvrije ontvangst in de Jopenbrouwerij waar we barbecueden en in de brouwerij konden rondkijken en praten met de brouwers
  • De toppers tijdens het live beerblogging die veel indruk maakten op de bloggers
  • De presentatie van Heineken (!) die de baas van al hun hoofdbrouwers stuurde om te vertellen over hun H41-pils
  • Aanwezigheid van Bier&Co die niet alleen sponsorde, maar ook inhoudelijk, logistiek en sociaal de hele conferentie ondersteunde
  • Natuurlijk al die gekke, inspirerende bierdrinkende collega’s uit heel Europa

bierbloggersconferentie 2016 AmsterdamGoed, ik ga het gewoon schrijven: ik ben trots op de Nederlandse brouwers, de Nederlandse biercultuur en de niet zo Nederlandse gastvrijheid waarmee we al die bloggers hebben laten zien dat we een eersteklas bierland zijn.

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.