Hoe overleef ik het Pint Bokbierfestival 2011?

Vanavond begint het Pint bokbierfestival. Tot en met zondagmiddag vind je in de Amsterdamse Beurs van Berlage zo goed als alle bokbieren die er in Nederland te koop zijn. Je begrijpt: niet iets om als bierliefhebber onvoorbereid naar toe te gaan. Gelukkig helpt bestetotnutoe je altijd!

1- Lees even onze survivaltips door. Die zijn van vorig jaar maar ook in 2011 erg relevant. Belangrijkste punten: kom vroeg, kom met genoeg cash en drink eerst de lichtste bieren.

2- De drinklijst. Er zijn 80 bieren. Die wil je allemaal graag drinken maar dat gaat niet. Maak dus keuzes. Bieren die je in de supermarkt of bij je eigen slijter kunt krijgen hoef je niet te drinken. Concentreer je op moeilijk te krijgen bieren.

Bieren van hele kleine brouwerijtjes zijn het leukst om te drinken. Ze zijn óf heel lekker óf heel vies. Grote brouwerijen zijn minder extreem maar daardoor ook saai.

Tips:

  • La Chouffe. Erg subtiel dus drink hem als eerst. De smaak is niet heel sterk maar wel erg goed in balans. Eigenlijk alles wat je in een bokbier wilt proeven.
  • Texels Bok. Verkozen tot lekkerste bok van 2011. Wij vonden hem wel goed maar geen absolute topper. Wie heeft gelijk? De keuze is aan jou
  • Lindeboom. Mooie ouderwetse bok. Door al dat bier vergeten hoe een bok eigenlijk hoort te smaken? Drink de Lindeboom en je weet het weer.
  • Beyerd Herfstbock. Tip van EijkB. Een rooksmaak maakt deze bok bijzonder. Maar hoort rook in een bok? Laat het weten
  • De Molen Bock. Nog meer rook in je bok. Wij waren er enthousiast over. Anders dan anderen en van De Molen dus ook nog eens goed
  • IJ-bok. Dit jaar eindelijk eens echt lekker. Dus het proberen waard.

Meer tips? Laat het even weten.

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

Een gedachte over “Hoe overleef ik het Pint Bokbierfestival 2011?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.