Groenvoer

Het is warm, heel erg warm. Je hebt de hele dag gewerkt en zit in de auto op weg naar huis. Je belt maar eens naar huis. “Dag schat, ik heb een heerlijke maaltijdsalade gemaakt, lekker met geitenkaas en pijnboompitjes”. Godverdegodvergodver, sla!! Met dit weer moet de fik d’r in.¬†Barbecue¬†aan en worsten d’r op.

Maar voor vandaag ben je te laat, een wijze les voor morgen. Je hebt in ieder geval nog tijd om even bij de supermarkt te stoppen, kan je nog wat bier halen. Maar ja, wat dan? Wat kan dat konijnenvoer nog een beetje draagbaar maken? Je staat voor het schap. Een donker bier zoals een Kasteel Bruin? Nee, te zwaar. Een dubbel dan, er staat een Westmalle dubbel. Nee, laten we dat maar niet doen. Een tripel dan? Hm, dat komt redelijk in de buurt. Maar nog niet helemaal, te bitter.

Maar dan heb je het, een mooi Duits Weizenbier. Bijna alle supermarkten verkopen wel Franziskaner , Paulaner of Weihenstephaner . Een gewoon witbier zou ook prima gaan. Zelfs La Trappe maakt een witbier. Daar sta je dan te wachten voor de kassa. Waarom is Weissbier zo’n mooie combi met salade?

Tsja, het is zurig, wat mooi combineert met een dressing. Weissbier is fruitig, das ook lekker met salade. Probeer het maar eens, aardbeien in een groene salade is heerlijk. En om het allemaal af te maken zijn Weissbieren nog eens vol met koolzuur. Wat doet koolzuur in godsnaam voor de smaak? Helemaal niks, maar wat het wel doet is vettigheid oplossen. Dus als je die geitenkaas naar binnen werkt en je mond voelt als de golf van Mexico, neem een flinke teug bier. Al die bubbels schrobben alles mooi schoon en klaar voor nog een hap (of slok).

Dus als je de avond nog een beetje wilt redden koop Weissbier. Beter voor jou en beter voor je relatie.

Relevante artikelen:
Bier en worst
Haring moet zwemmen
25 graden: je beste barbecue tot nu toe
Mag ik de wijnkaart zien

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

6 gedachten over “Groenvoer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.