Glaasje op, lopen maar.

Stel, je bent een Engelsman in Kuala Lumpur in de jaren ’30. In het weekend zuip je je klem, want je bent ten slotte Engels en iets anders is er toch niet te doen. Om de week toch weer fris te beginnen, besluit je om met je maten ’s avonds een rondje te gaan joggen. En wat krijg je van joggen? Juist, heel veel dorst. En wat helpt er tegen dorst? Juist, heel veel bier!

Engels als ze waren, besloten ze het meteen goed te doen en de hele zooi te gaan organiseren. Ja, je hoort het goed, rennen en drinken officieel geregeld. The Hash House Harriers waren geboren. Ook wel bekend als “The drinking club with a running problem”. Een loper, the Hare, zette een parcours uit. Alle leden renden achter de Hare aan en eindigde hun sportieve activiteit met meerdere glazen bier. Zo mooi en toch zo simpel.
Tijdens de tweede wereldoorlog was het lastig joggen en vooral drinken. Dus voor de Hash House Harriers een slechte tijd. Na de oorlog pakte ze hun sportieve en vooral sociale activiteiten snel weer op. En met succes, tegenwoordig zijn er over de hele wereld verschillende “Kennels”.
Wil je in Nederland aan de slag kan je terecht in Amsterdam, Den Haag, Wageningen en in Assen.
Nu heb je echt geen excuus meer om niet meer te gaan hardlopen.
Maak die kilometers en proost!!

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Een gedachte over “Glaasje op, lopen maar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.