En het zit er weer op….

Iedereen die ons ook maar een beetje volgt kon er niet omheen. Afgelopen weekend stonden we op de Taste of Amsterdam. Bier&co had daar een waar Biertheater neer gezet met workshops en proeverijen. Wij mochten daar ook aan mee doen. Zodoende stonden we samen met Gert van Chocolaterie Pierre uit Hillegom het bier en chocolade evangelie te verkondigen.

Ben je niet geweest?  Jammer, want je hebt een hoop gemist. Er gingen vele ogen en kelen open toen het bier en de chocolade samenkwamen.  Gert had een meer dan uitstekende combinaties weten te maken. De combi St. Bernardus Abt en chocola met speculaaskruiden was de absolute hit. Veel tevreden gezichten na afloop.

Mensen die van lekker eten houden
Maar even genoeg over onszelf. Dat er een hoop publiek op ons afkomt is natuurlijk duidelijk. Er kwam echter nog veel meer publiek af op de stands van Bier&Co. The Taste of Amsterdam is erg gericht om mensen met geld die van lekker eten houden. Veelal zijn dat wijndrinkers. Bier&Co heeft de ballen gehad om er tussen te gaan staan.

En met groot succes, volgens ons. De workshops waren allemaal glad uitverkocht, veel aanloop bij de bar, lekker veel reuring. De plek waar ze stonden was geweldig, goed in het zicht en precies op de plek waar mensen dorst beginnen te krijgen.

Episch gevecht
Niet alleen hebben ze de ballen gehad om er te gaan staan. Ze hebben het zelfs aangedurfd om de keiharde confrontatie met de wijndrinkers aan te gaan. In een Episch gevecht is er gestreden om wat nou lekkerder is: Wijn of bier. Cuno van ’t Hoff, schrijver van de wijnalmanak en Matt Brophy, brouwer van het legendarische Raging Bitch gingen de strijd aan.

Ze kregen beide vier kazen voorgeschoteld. Cuno trok zijn pistolen en koos er de wijnen bij. Matt ging met geslepen messen de bieren erbij verzinnen. Met het publiek als kritische jury. Met veel gebekvecht en haantjesgedrag probeerden beide strijders de overwinning naar hun kant te laten uitvallen.

De uitslag? Een gelijkspel. Hoewel wij van mening zijn dat er opnieuw geteld moet worden is dit toch ook wel een uitslag waar we mee kunnen leven. Op een evenement dat gedomineerd wordt door wijndrinkers gelijk te eindigen? Das knap. Ik vraag me af wat de uitslag zou zijn op het Bokbierfestival.

Passie
Afgelopen weekend was ons toch wel een eye opener. Bier met smaak, bier met passie, echt bier, het zit in de lift en het gaat hard omhoog. Mede dankzij de inzet van veel mensen. Wijzelf een beetje, maar zeker Bier&Co. Maar gek genoeg ook Cuno van ’t Hoff. Een verstokte wijndrinker die in het hol van de leeuw zijn passie verkondigt. Dat vinden wij cool.

Wij doen onze hoed af naar Bier&Co, knap gedaan en bedankt voor het top weekend.

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.