Winnaar Sam Adams zomerpakket bekend!

Sam Adams prijsvraagHet was puffen voor ons, in de zomerhitte. Brandende zon en dan al die inzendingen lezen voor onze Sam Adams zomerpakket prijsvraag. En er zaten wat pareltjes bij! Uiteindelijk staken er drie met kop en kroonkurk bovenuit. Het was een echte fotofinish waarin Jorrit Hoogewerf heeft gewonnen.

Alledrie de verhalen waren van een (zeker voor ons blog) ongekend hoog niveau maar de combinatie met een barbecue gaf voor ons de doorslag. Jorrit gefeliciteerd, je bent de terechte winnaar. Het pakket is naar je onderweg.

Het mooiste stuk uit Jorrit zijn verhaal vonden we toch wel dit:

Mijn ideale zomerse bierdrinkmoment is lekker voor het huis aan de mooie wijkvijver omringd met knappe schaars geklede studentes. Geef Jorrit een biertje (Samuel Adams natuurlijk! Al vind ik een Punk IPA ook wel lekker, of een Ayinger Brau-weisse of een Raging Bitch of ..) een speklap en schaars geklede vrouwen en mijn middag kan niet meer stuk.

Het is dat het zonnetje zich nog niet veel heeft laten zien dit jaar, anders had ik er al heel wat lekkere relaxdagen in het zonnetje opzitten.

Hoewel Jorrit natuurlijk de enige echte winnaar is, willen we jullie toch deze stukken niet onthouden.

Marcel Coenradie, je hebt ons  verrast met je mooie stuk proza. Vooral de wielerreferentie sprak ons zo tijdens de tour erg aan:

Met de tassen vol aan de terugtocht en na de eerste hindernis de Erasmus brug denk ik een flauw zonnetje te zien, lekker door trappen Rotterdam achter me latend door Rhoon, Portugaal en Hoogvliet de tweede uitdaging de Spijkenissebrug het lijkt de Alpe d’Huez wel gelukkig blijft hij dicht en jawel nu breekt de zon echt door, nog maar 6 kilometer te gaan.

Zo hè hè fiets in de schuur, tuinstoelen er uit, kussen er in en tenslotte ikzelf erin.

De zon schijnt ik zit hier na een flinke fietstocht met een mooi glas Samuel Adams in de hand in de tuin beter kan haast niet, of toch wel…….

Langzaam droom ik weg naar een vakantie lang geleden Miami onder een palmboom op het terras van het hard rock cafe een halve liter Samuel Adams van de tap.

Ik schrik wakker van een stem die vraagt wil je er nog eentje ? en dan weet ik het zeker, mooier dan dit zal het nooit zijn.

En de laatste eervolle vermelding gaat naar Fred. Fred is als echte geheim agent erin geslaagd de Amerikaanse Alcoholcontrole op een zijspoor te zetten.

Sam Adams prijsvraag 2Een plek bezoeken waar je als gezin altijd van hebt gedroomd en je beseffen dat je persoonlijke helden er ook allemaal zijn, zo’n moment heeft iets magisch. En het kon dan ook allemaal niet beter, een zomerse temperatuur, de kinderen propte zich vol met popcorn en hotdogs de sfeer was dan ook opperbest. Risicowedstrijden bestaan in het geheel niet bij honkbal. Alleen nog een biertje, dus ik ging op zoek naar de dichtstbijzijnde bar in het stadion.

Allemaal zeer vriendelijke en behulpzame mensen daar en een overal prima service. Het grote glas Samuel Adams dat ik bestelde werd tot de rand gevuld en bij overhandiging vroeg de barman mij voor mijn gevoel dan ook geheel onverwacht om mijn identificatie bewijs. Een beetje lacherig en ook wel een gevleid stond ik toch wel een beetje raar te kijken. Ik was toen 47 en het grijs kwam al aardig door in mijn haren, ik was op z’n minst gezegd nogal verbaasd. Verontschuldigend wees hij op een camera en een man in de hoedanigheid van ‘alcohol compliance supervisor’. Ik ben hiertoe verplicht, ze houden mij in de gaten zei de barman.

Ik legde uit dat mijn rijbewijs en paspoort bij mijn vrouw in haar tas zaten en zuchtte dat als als hij er echt op stond ik ze wel kon gaan halen. De barman begreep mijn situatie, leunde voorover en fluisterde dat als ik wat dan ook voor pasje liet zien het ook wel prima vond. De camera en de inspecteur dachten dan dat ik me had geïdentificeerd en iedereen was dik tevreden. Ik griste een willekeurig pasje uit mijn portemonnee en kon daarop triomfantelijk mijn bier meenemen.

Oh en die geweldige foto’s? Die zijn van Frank Oosterhof.

Bedankt allemaal voor het meedoen. Laten we maar proosten dat het eindelijk zomer is.

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.