En dat is 8: Stift Engelszell is nieuwe trappistenbrouwerij in Oostenrijk

Interessant nieuws uit de wondere wereld van het trappistenbier deze week. In Oostenrijk is er een Trappistenbrouwerij bij gekomen. Nu horen we dat soort verhalen wel vaker uit verschillende hoeken van de wereld maar dit klooster is ook echt begonnen met het brouwen van bier. En het is een echt trappistenklooster.

Het gaat om Stift Engelszell bij de grens met Beieren. Sinds 1925 is dit een Trappistenklooster en ze doen leuk mee. Je kon er namelijk al honing, kaas en likeur kopen. En vanaf april dus ook bier.

Helaas is het nog niet helemaal duidelijk wat voor bier ze precies gaan verkopen. Ze hebben het over een helles en een dunkel. Dat suggereert wat saaie ondergistende Duits-Oostenrijkse bieren van 5% alcohol. Maar aan de andere kant laten ze weten dat Trappistenbieren tussen de 7 en 10% alcohol hebben (wat niet altijd zo is). Worden die dunkel en die helles dan ook zo zwaar? En ook bovengistend? We weten het niet!

Alles wordt duidelijk in april. Want dan zijn deze bieren te koop. Helaas gaat ook Stift Engelszell ook gelijk voor het grote geld door het meeste bier direct per container naar de Verenigde Staten te verschepen. De rest kun je kopen in Oostenrijk, waaronder bij de abdij. Het wordt dus nog lastig dit bier te kopen.

Al met al eindelijk nieuws over een nieuwe trappistenbrouwerij dat we wél serieus moeten nemen. Stift Engelszell besloot een jaar geleden te gaan brouwen, in november begonnen ze met de bouw van de brouwinstallatie en nu gaan ze dus beginnen. Het lijkt erop dat we nu echt acht trappistenbrouwerijen hebben!

.

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

2 gedachten over “En dat is 8: Stift Engelszell is nieuwe trappistenbrouwerij in Oostenrijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.