Eindelijk een echt bierfestival in Utrecht

Utrecht ligt centraal, goede verbindingen met het openbaar vervoer. Genoeg hotels om te blijven slapen, genoeg te doen zowel ’s ochtends als ’s nachts. Prima stad, maar tot voor kort zonder bierfestival. Oké, er is een bokbierfestival, of iets wat er voor moet doorgaan. Het is te druk, de bieren zijn te ze koud en ze hebben klote bands. Er is bier, maar een festival? Nee, niet echt.

Maar daar is nu eindelijke verandering in gekomen. We hebben een heus, echt en gezellig bierfestival. Het Utrechtse Bierbrouwersfestival. Het leuke is dat het allemaal (semi) lokale brouwerijen zijn die daar hun beste bieren schenken. Oudaen, De Leckere en de Drie Ringen zijn redelijk bekend. Duits &  Lauret, De Eem, Maximus, Valleibieren en Vat No.13 zijn de up and coming brouwerijen.

Plek van dit alles? Houtzagerij De Ster. Mooie plek langs het water, relatief dicht bij het station en precies genoeg ruimte. Ook nog eens kindvriendelijk, dus veel aangeschoten pappa’s en mamma’s die hun kinderen met een liga en een pakje drinken de speeltuin in stuurden.

En het bier dan? Dat was eigenlijk prima, om niet te zeggen gewoon goed. De Pandora van Maximus is blond, bovengistend en lekker bitter. Hun American Lager had alles wat je van een Amerikaanse stijl verwacht: clean, fris en uiteraard citrus. De Brunette van Valleibieren is een bruin bier met lekkere moutigheid die uitvloeide in een mooi bittere nasmaak. De smaak werd beter naarmate we er wat meer van dronken, wel even op je in laten werken dus. Schoonmaakmiddel had helaas de overhand in de Meibok van de Drie Ringen. Maar dat was eigenlijk de enige tegenvaller. Om in stijl te eindigen dronken we de Sint Victor Blond, gebrouwen door de organisatoren van het festival. Oei, wat een gevaarlijk bier. Heerlijk licht en fruitig, mooi gebalanceerde hop en een mooie schuimkraag. Helemaal prima dus, alleen wel 10% alcohol. Oppassen met de hoeveelheid dus.

Oké, genoeg ontdek je plekje en bierreviews. Wat was er mis? Niet zo heel veel eigenlijk. Een lange rij om glazen en munten te kopen, wat weinig wc’s en de obligate bluesbands zijn de enige minpunten die wij konden vinden. Gewoon een leuk festival met zeer goed bier. Een aanrader dus.

Lees ook:
Nog een keer dan: het bokbierfestival 2010
Lauw, geen koolzuur en geen schuimkraag

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Een gedachte over “Eindelijk een echt bierfestival in Utrecht

 • mei 17, 2011 om 22:57
  Permalink

  De bieren waren inderdaad goed te drinken. Mijn top 3:
  1. Sint Victor Blond
  2. Extreem Tomahawk
  3. Brutus

  Helaas, voor de mensen die dit lezen, hebben wij het laatste glaasje van Extreem Tomahawk gedronken. Waarschijnlijk wordt dit speciale brouwsel niet meer gemaakt.

  Zie ook mijn website.

Reacties zijn gesloten.