Een goede investering tijdens de crisis

Drink je speciaal bier? Dan hou je van Michael Jackson. We zeggen het er nog maar even bij. Niet die Michael Jackson, die andere. Die dikke bierdrinkende Engelsman die nog wel gewoon een neus had. Iedereen die ook maar een beetje van speciaal bier houdt, heeft minstens een boek van hem in zijn kast staan. Hij heeft zo’n beetje eigenhandig het speciaalbier uit het slop getrokken.

Boeken, tv shows, tijdschriften en lezingen. Elke kans greep hij aan om te praten over bier. En met succes, heel groot succes. De omzet van speciaal bier groeit jaarlijks met tientallen procenten. Niet volledig toe te schrijven aan Michael Jackson maar zonder hem waren we niet waar we nu zijn.

Hij is in 2007 overleden aan Parkinson. Een groot verlies voor elke bierliefhebber. Sinds zijn dood zijn er plannen om een documentaire over zijn leven te maken. In 2010 zou die in première gaan. Tuurlijk duren dat soort dingen langer dan je denkt. Maar het duurt nu wel erg lang. Vier jaar lang en nog niks.

En uiteindelijk draait het, zoals bij alles, om geld. Een goede docu kost geld. En dit moet een zeer goede docu worden, dus dat kost wat. En dat geld, dat is er niet. Nog niet tenminste. Gelukkig kan jij je steentje bijdragen. Via het gemak van internet. De makers van de documentaire hebben een site over waar ze mee bezig zijn. Nieuws, achtergrond en van die dingen. En met een donatie knop. Met een simpele druk op een knop doneer je tien dollar en ben je onderdeel van een historische documentaire.

Doneer nou maar gewoon. Dan komt die film eindelijk. Geloof ons, Michael Jackson is de moeite waard. Op Youtube kan je nog wel wat oude afleveringen van zijn tv serie The Beerhunter terug vinden. De liefde en passie stralen uit elke aflevering. Wel in Britse onderkoeldheid maar dat maakt het eigenlijk alleen maar leuker.

Weet je, als jullie doneren en die docu komt, dan organiseren wij een film avondje. Met bier.

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

4 gedachten over “Een goede investering tijdens de crisis

 • januari 17, 2012 om 21:54
  Permalink

  Ik heb hier thuis ook een boek over Whiskey liggen van een Michael Jackson. Is dat dezelfde of is dat weer een ander?

  Beantwoorden
 • januari 18, 2012 om 08:58
  Permalink

  @Peter: Dat is dezelfde.

  @bestetotnutoe: Deal. Zoals je wellicht weet gaan we op 1 april de RVV doen in de Ekko, wellicht is dat ook een mooie zaal voor de docu. Ik ga doneren. En uiteraard heb ik zijn bierbijbel in de kast staan.

  Beantwoorden
 • januari 18, 2012 om 11:33
  Permalink

  Had ook al gedoneerd, want een docu of de enige echte Beer Hunter dat is wel wat waard.

  @Peter, ja, dat is dezelfde!

  Beantwoorden
 • januari 18, 2012 om 15:04
  Permalink

  Een veelzijdig man dan 🙂
  Hij schrijft in ieder geval op een boeiende manier. Ik vind het knap dat je over 2 totaal verschillende dranken dan toch zoveel kunt weten zonder accute Korsakoff te krijgen…

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.