Dooie beesten? Bier? Dat kan alleen maar Brewdog zijn.

Brewdog, de stuntpiloten van de bierwereld, hebben maar weer eens iets nieuws bedacht. En zoals je van ze mag verwachten is het weer controversieel. Ze hebben een nieuw bier, Ghost Deer. Een blond bier van 28% en zes maanden gelagerd op verschillende houten vaten.

Slechts 28%, denk je? Wat is er gebeurd met the Tactical Nuclear Pinguin, the Sink the Bismark en The End of the World? Die waren alle drie veel zwaarder.

Klopt, maar dit is anders. Hun drie eerdere zware bieren werden eerst gebrouwen. Daarna lieten ze het water bevriezen en haalden ze dat eruit. En zo krikten ze het alcoholpercentage op. Een soort omgekeerde distillatie.

Ghost Deer heeft niks van dit alles. Het bier is op normale wijze vergist. Alhoewel, normaal? Door veel verschillende gistsoorten te gebruiken en continu suiker toe te voegen, wist Brewdog 28% te behalen. Biergist vergiftigt zichzelf meestal wanneer het alcoholpercentage boven de 10% komt. Technisch is dit dus een knap gemaakt bier.

Maar dat is natuurlijk niet genoeg voor Brewdog. Gewoon een bier brouwen en op tap serveren is nogal gewoontjes. Zo’n bier moet natuurlijk ook spectaculair geserveerd worden. En dat doen ze. Ghost Deer komt niet uit een tap, maar een hertenhoofd. Kennelijk zijn ze nogal goed in het opzetten van beesten, want The End of the World kon je kopen in opgezette eekhoorns.

Nou, laat maar doorkomen dan. En daar valt het hele verhaal volledig in het water. Ze hebben het eenmalig gebrouwen en je kunt het alleen uit die hertehoofdtap krijgen. Sinds vorige week is het te krijgen in Edinburgh, daarna is het een verrassing waar het hert heen gaat.

Hoe het smaakt? Geen flauw idee. Grote kans dat we het nooit zullen weten. We doen meestal leuk mee met Brewdogstunts. We dronken de Bismarck en de Pinguin. Maar of we even snel naar Schotland gaan……

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.