De meest exclusieve bierproeverij ooit….

Hopscheuten bierproeverijWe leggen de lat graag hoog. Voor anderen maar vooral voor onszelf. De laatste bestetotnutoe bierproeverij was uiteraard een groot succes. En daar moeten we overheen, en dat gaan we doen. En niet een klein beetje maar meteen vol gas: de meest exclusieve proeverij ooit.

Westvleteren
We gaan de mythische Westvleteren 12 drinken. De trappist die iedereen wil hebben maar niemand kan krijgen. Westvleteren staat al jaren bovenaan op alle beergeek lijstjes. En wij gaan hem proeven. Is ie echt zo goed? Of zakt zijn reputatie als een plumpudding in elkaar.

De duurste groente ooit….
Maar daar stoppen we niet. Hop kent iedereen. Hopscheuten niet. Alleen de echte culinaria’s weten waar we het over hebben. Hopscheuten zijn de duurste groente ter wereld. In de Westvlaamse velden staan knoestige boeren uren in de regen en wind te oogsten om een kilootje hopscheuten te krijgen.

Westvleteren oud-2En om de ellende nog iets groter te maken, je kan ze niet bewaren. Eten op de dag van de oogst anders smaken ze nergens meer naar. Dus, wij stappen zaterdagochtend 30 maart heel vroeg in de auto om de barre tocht van drie en een half uur naar Westvlaanderen te maken. We trekken daar onze portemonnee, kopen die krengen en scheuren weer terug. Diezelfde dag gaan we proeven en eten.

Meer lekkers!
Er komt nog meer moois uit West-Vlaanderen. Mooie bieren en mooie kazen. We nemen mee wat we krijgen kunnen er we maken er een mooie en uitgebreide bierproeverij van. Geef je dus snel op!

Waar: Café de Drie Dorstige Herten, Lange Nieuwstraat 47 in Utrecht

Wanneer: Zaterdag 30  maart 2013

Hoe laat: 16.30 uur

Kosten: € 35,- per persoon

Hoe: geef je op via hayo@bestetotnutoe.nl

Nog wel even een enorme disclaimer. Hopscheuten zijn dus heel moeilijk te krijgen en ze moeten binnen een paar uur na oogst op tafel staan. En ons vervoermiddel is een zelfgebouwde plastic auto met onderdelen van een Ford Taunus. Een logistieke nachtmerrie dus en er is altijd een mini-kansje dat we de hele boel op het laatste moment moeten afblazen. Dat heb je nou eenmaal met hopscheuten. Je ziet onze reis en alles wat we meemaken op Twitter en Facebook.

En als we niet genoeg deelnemers hebben gaat het feest al helemaal niet door. Om dit logistieke drama een beetje dragelijk te maken hebben we toch echt wel 20 deelnemers nodig. Trommel iedereen op die je kent, vrienden, kennissen, toevallige voorbijgangers. Zolang het maar gezellige mensen zijn.

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

3 gedachten over “De meest exclusieve bierproeverij ooit….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.