De grote Trappistentest

Uw eigen bloggers van Bestetotnutoe.nl hebben met gevaar voor eigen lever de grote trappistentest gehouden. Om u door het doolhof van alle verschillende trappistenbieren te leiden hebben wij ons gestort op de beste trappistenbieren ter wereld.

U zegt natuurlijk, hoe weten jullie wat de beste trappisten zijn als jullie de test nog niet gedaan hebben. Ah, daar hebben wij een schitterende internetsite voor: Ratebeer. Wij hebben van elke trappistenbrouwerij het hoogst beoordeelde bier gedronken. Dus, voor jullie getest: Orval, Westmalle dubbel, Achelse extra bruin, Chimay Blauw, Rochefort 10 en Westvleteren 12.
Dat was tenminste de bedoeling. Wij keken vooral uit naar de Westvleteren 12. Die staat op elke lijst van elke bierdrinker ter wereld op nummer 1. Westvleteren 12 is volgens iedereen die wat betekent in bierland het absolute hoogtepunt. De natte droom van elke bierliefhebber.
Het bier wat je dus gedronken moet hebben. Prima, zin in, dorst, laat maar doorkomen. Maar met daar loopt het hele verhaal spaak.
Westvleteren 12 is namelijk helemaal niet te krijgen. Nou goed, ik overdrijf, het is wel te krijgen. Je kan het kopen aan de poort van het klooster ergens in een van de Vlaamse taalgebieden. Het is een pokke end rijden. De monniken brouwen dan ook nog eens beperkt en vertikken het om meer te brouwen. Als het er een keer wel is moet je reserveren en wachten in lange rijen voor de abdij. Dus toch, het is eigenlijk niet te krijgen.
Daar gaat onze grote trappistentest. Waarom testen als je het beste toch niet kunt drinken, we streven er immers naar om het beste te drinken. Maar we laten het er niet bij zitten. Wij, uw bloggers van Bestetotnutoe gaan Westvleteren vinden, kopen en drinken. Dan pas kunnen we de Grote Trappistentest een succes noemen.
En niet voor onszelf, maar voor jou. Wij gaan die uitdaging aan. We gaan voor de deur van het klooster slapen om het beste bier ter wereld te pakken te krijgen. Wij gaan niet weg. Wij geven niet op voordat we beladen met het beste bier ter wereld huiswaarts keren. Bier voor jou.
Daarom: De Grote Westvleteren Weddenschap. Geef op op welke datum wij een krat Westvleteren 12 kunnen bemachtigen. De hoofdprijs is (uiteraard) een sixpack Westvleteren 12, tweede prijs is een sixpack Westvleteren 8 en derde een sixpack Westvleteren blond. En de verliezers vergeten wij natuurlijk ook niet, die krijgen een mooi trappistenkaasje van de trappisten van de Katsberg.
Dus zet in win schitterende prijzen. 100% katholiek en dus goed voor minimaal 12 aflaten. Mail de datum en je adres naar hayo@bestetotnutoe.nl en win dat bier.

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Een gedachte over “De grote Trappistentest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.