De glasbak

Het is om gek van te worden. Al die rare brouwers vinden dat nou nét hun bier in een raar en apart glas moet. De een moet in een tulpglas, de volgende in een kelkglas, de ander in een Amsterdammertje (of een rotterdammertje, afhankelijk waar je vandaan komt). Wat ze dan ook nog eens doen is dat ze hun eigen merk op het glas drukken.
Heb je net eindelijk een bokaal te pakken, staat er het verkeerde merk op. Zo’n beetje elke zichzelf respecterende bierdrinker heeft een veelvoud van glazen in de kast staan. Vervolgens ga je naar een bierfestival en hop, weer een glas. Het ene bier moet in dit glas, het andere bier moet weer in een bokaal, een Engels bier kan niet in een Duits glas. En een Lambik kan natuurlijk helemaal niet in een Pint glas.
De glazen komen bij mij de kast uit zetten. Op een of andere manier heb ik moeite met glazen weggooien. Je bent immers een bierliefhebber. Maar goed, heb ik mijzelf net zover gekregen om een enkeltje glasbak te gaan doen, gebeurt er dit:

Samuel Adams heeft een wetenschappelijk ontwikkeld glas op de markt gebracht. Alles onderzocht en met lasers gemaakt in een laboratorium door mensen met witte jassen die veel te lang op school hebben gezeten. En om de kers op de appelmoes helemaal af te maken, ze vragen voor een set van 4 glazen $30,-.
Mensen, wat is er gebeurd met de koeienhoorn? Met de aardewerken pullen? Met de tinnen kannen? Laten we wel even duidelijk zijn, eigenlijk heb je maar drie glazen nodig. Een goed pilsglas, een bokaal voor je speciaalbieren en een stevig pintglas om je IPA’s uit te drinken. Laat al die rare brouwers hun logo ingraveren op hun wetenschappelijk onderbouwde glazen. Wij weten beter. Het gaat om de inhoud en niet om de verpakking.
Je favoriete glas is natuurlijk puur persoonlijk. Laat weten wat je favoriete glas is. Wetenschappelijk of niet, zolang het maar lekker drinkt.

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

2 gedachten over “De glasbak

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.