De bok en de kok, een klein pareltje

De Bok en de Kok
Soms kom je ze tegen, van die kleine gelukjes. Een mooi pareltje, kicks voor niks. En in Utrecht hebben we er een: Bok en de Kok bij Café de Stad. Een erg kleinschalig proeverijtje met geweldig eten in een ouderwetse kroeg.

Als je nu nog niet weet wat voor een genot lekker eten met lekker bier is, dan moet je ons blog maar eens verder lezen. Er is weinig beters dan goed gezelschap, lekker bier en lekker eten. En dat is precies waar De Bok en de Kok de spijker op de kop slaan. Niet pretentieus, niet ingewikkeld gewoon leuk.

Het eten komt van Jeroen van Nijnatten, die elke keer weer de herfst in een schitterende hapjes weet te vatten. Bij de tartaar van gepofte biet met truffelomelet proef je gewoon de vallende bladeren. Als je naar buiten kijkt en de regen slaat tegen de ramen en wind waait woest de blaadjes van de bomen wil je niet veel meer dan een bladerdeeghapje met gerookte zuurkool. En als je dan ook nog eens een soepje van knolselderij met komijn krijgt wil je eigenlijk dat de herfst niet meer ophoudt.

Goed, middelmatig, slecht
Maar zoals bij alles is er een keerzijde. En de keerzijde in dit geval waren de bokken. Er waren er drie: een was wel oke, een was  ronduit slecht en een was in alles geweldig. De Bavaria Hooghe Bock is een beetje een obligate bok. Het is omdat het moet en dan brouwen we nog wel iets wat door de beugel kan, maar veel moet moet je niet verwachten. Jammer.

De slechte bok was de Barbar Bock, met honing. Die was bijna net zo smerig als de Grolsch bok. Zoet, zoet en dan nog meer zoet. Alles plakt en zuigt aan elkaar. Alsof je een flinke slok caramelwater drinkt. En met 8% alcohol nog eens veel te zwaar.

Maar dan, dan gebeurt er iets moois. Het Saens Bokkie van Brouwerij Breugems komt op tafel. Dit is zoals een bok hoort te zijn. Vol van smaak, beetje zoet, erg kruidig en oh zo lekker. Vooral als de hop er op het eind nog net even doorheen komt om alles weer even in balans te brengen. En dan die nasmaak van zoethout en laurier. Heerlijk.

We weten het, we zijn zeikerds. Maar na de bok en de kok fietsen we toch uitermate gelukzalig naar huis. Dit zijn de kleine dingen in het leven waar je op zit te wachten. Het is de complete herfst samenvatten in een zondagnamiddag.

We bellen wel.
En weet je, volgend jaar bellen we in september wel even met Café de Stad. We komen wel helpen met het uitzoeken van de bokken.

 

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.