De Bestetotnutoe bok

Je hebt de Lekkerste bok van Nederland en je hebt de Beste bok van Nederland. Is de Beste beter dan de lekkerste? Is de Lekkerste dan lekkerder dan de beste? Wij zijn hem kwijt. En wat doen we dan? Dan doen we gewoon de Bestetotnutoe bok. Wat vonden wij nou de lekkerste/beste bok van dit jaar. We maakten een mooie top 5.
Nummer 5:
IJ Bok
Normaal niet onze favoriet maar dit jaar verdienen ze een plek in onze top 5.  Hun kenmerkende gistsmaak doet het over het algemeen niet goed in een bok. Maar op de een of andere manier werkt het dit jaar. Lekker doordrinkbaar, lekker caramellig en hoppig.

Nummer 4:
Gulpener Bok
De diesel onder de bokken. Komt langzaam op gang maar zodra hij het ritme te pakken heeft is het een prima bok. In eerste instantie mis je de smaak. Zodra je wat verder bent komt de bok naar voren. Door de langzame start net niet op het erepodium.

Nummer 3:
Jopen Bock
We zijn fan van Jopen. Leuke brouwerij met hele goeie bieren. Hun Bock kan nog een beetje werk gebruiken maar wel een plek in de top drie. Volgend jaar iets meer mout en dan halen ze wellicht de éérste plek.

Nummer 2:
Schiedamse Dubbelbok
Dé verrassing op het bokbierfestival. Gebrouwen bij De Pelgrim in Rotterdam. Mooie volle smaak. De caramel, de zoetigheid en de bitterheid lopen schitterend in elkaar over. De alcohol verwarmt je hele lichaam. Alleen iets te zwaar voor ons, dus net niet op 1.

Nummer 1:
La Chouffe bok
Belgen? Bokbier? Op nummer één? Jawel, het beste bokbier van 2011 komt uit Belgie. En dat is iets om over na te denken. Jarenlang hebben de alleenheerschappij gehad om de bok. Nu worden we links ingehaald door Belgen.
Ze maken een schitterende bok. Niet te zwaar, mooie caramel en zoethoutsmaak. Lekker zoet maar niet te zoet met precies de hop die nodig is om het in balans te brengen.

 

Dat is hem dan, de Bestetotnutoe bok: La Chouffe. Een Belg, ja een Belg! Nederlandse brouwers, laat deze schande niet over je heen gaan en ga aan de slag volgend jaar. Dan kunnen we hopelijk weer gewoon Hollandsche waar tot beste uitroepen.

 

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Een gedachte over “De Bestetotnutoe bok

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.