Brewdog vernieuwt Punk IPA

Ach nee, toch niet weer een lofzang op Brewdog. Dat kennen we nu wel. Leuke kleine brouwerij, doet alles op zijn eigen manier, brouwt bier met ballen, heeft schijt aan de rest van de wereld. Da’s oud nieuws.

Dat klopt, oud nieuws is het inderdaad. Maar wel weer actueel. Brewdog heeft onlangs zijn vlaggenschip bier, de Punk IPA, vernieuwd. Ze hebben het zelf nog een keer gedronken en vonden dat ze het toch beter konden. En dat hebben ze dan ook gedaan.

Het is iets lichter qua alcohol, de hoppigheid is wat meer afgerond. Het bier is geweldig in balans, beetje zoetig in het begin dat mooi overloopt naar zo’n gemalen grasveldsmaak. Geweldig bier, beter dan de eerder versie. Daar moest je iets meer moeite voor doen, net even doorbijten, net even die bitterheid aankunnen. Het schuurde een beetje, zullen we maar zeggen.

Ah, goed nieuws dus. Nou nee. Brewdog was de absolute voorvechter van echte bieren. Geen massaproductie, geen smaakpanels, gewoon geen gelul. Dat kwam in alles naar voren. De teksten op hun etiketten waren briljant. Hun presentatie en marketing was briljant. Hun bieren waren een klap in je gezicht. En daar zijn we met zijn allen verliefd op geworden.

En nu komen ze met een publieksvriendelijk bier. Een beetje smaakpanel zou dit heerlijk vinden. Ze hebben zelfs hun opruiende teksten van het etiket gehaald. Maar als rechtgeaarde Brewdog fan (en dat zijn we) drink je het en mis je iets. Je wil dat schuurpapier, je wilt balanceren op dat evenwicht van wel lekker-niet lekker en dan liefst net even overhangen naar de vieze lekker kant. Je wilt tegen je vrienden kunnen zeggen: “Ik ben een vent, ik drink Brewdog”.

Kortom, we balen dus als een stekker. Misschien tijd om oude, slapende honden wakker te maken.

Lees ook:
Is IPA dood?
Brouwen met een missie. Een goeie missie
Hoppig. Hoppiger. Hoppigst.

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Een gedachte over “Brewdog vernieuwt Punk IPA

  • juli 22, 2011 om 20:24
    Permalink

    Dan maar harcore IPA drinken.. Ook niet bepaald een straf. Vond de hardcore altijd al lekkerder dan de punk. Heb deze nieuwe punk nog niet op.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.