Borefts: wat je moet drinken

Borefts (1 van 1)Hét festival
Onze rugzakjes staan al wekenlang klaar. Fles water, droge crackers, notitieblokje en een pen. Onze houthakkersoverhemden gewassen en gestreken. Arnoud heeft zijn baard wat langer laten groeien. Tijd voor het über beergeek festival van Nederland: Borefts! Hét festival voor de dikbuikige, bebaarde bierliefhebber.

Vanuit de hele wereld komen de beste brouwers naar Bodegraven om hun bier te schenken. ’s Neerlands trots in het buitenland, De Molen organiseert dit festival. Verwacht hier geen 13 in een dozijn biertjes. Hier proef je de crème de la crème. Mag je eigenlijk niet missen dus.

Wat drinken we?
Het festival is zo goed dat wij twee keer gaan. Vandaag en morgen. En wat we dan gaan drinken? Heel veel. Maar waar wij vooral naar uitkijken zijn de volgende bieren en brouwers:

De Rode Dop
Nee, niet omdat ze uit Utrecht komen (nou oké, wel een beetje) maar omdat ze gewoon erg lekker bier brouwen. Hoog op mijn lijstje staat hun samenwerking met Oersoep. En dan vooral hun Brown Muthafuckah. Ik heb het nog niet gedronken en ben erg benieuwt.

Jopen
Een van onze favoriete Nederlandse brouwerijen. Wij staan in de rij voor de Grätzer, een oude poolse bierstijl. We kunnen niet wachten.

Thornbridge
De beste brouwerij ter wereld. Zo, het is gezegd. Beter dan dit wordt het niet. Wees er snel bij want ik verwacht dat de Thornbridge Bracia Bourbon barrel aged snel op is.

Toccalmato
Een Italiaanse brouwer die niet zuinig is met de hop. We hebben de Surfing Hop gedronken in Edinburgh en waren aangenaam verrast. Hier gaan we zeker wat meer van proberen.

Fyne Ales
Ook hier hebben we nogal wat van op in Schotland. Een brouwerij die gewoon goede bieren maakt. Niets extreems maar alleen maar kwaliteit. Er sympathiek, nieuw brouwerijtje. Drinken dus.

There’s an app for that…
Zo, nu weet je wat wij allemaal gaan proberen. Ga je zelf ook? Zorg dan wel dat je de app hebt! Weet je meteen wat er is en waar het is.

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Een gedachte over “Borefts: wat je moet drinken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.