Bokbier in 2013 (deel 4)

2013 is een goed jaar voor bokbier. Er zijn er bijna te veel om allemaal te proberen. Maar dat weerhoudt ons er niet van. We drinken stevig door.

ProvenierProvenier dubbelbock
Ooit eens ergens tweede geworden en dat plakken ze meteen op het etiket. Ondertussen heeft elke bok wel ergens een prijs gewonnen dus we nemen het met een korreltje zout. Visueel verdient het wel een prijsje, in ieder geval. Mooi kastanjerood met fijne  witte bubbels. Ruikt goed, je krijgt meteen zin in regen en wind. En bij het drinken wordt dat gevoel alleen maar versterkt. Het is een erg lekker bokbier. De smaak is vol, kruidig, bitter en met genoeg zoet om alles te balanceren. Heerlijk. De Provenier zou nog wel eens hoog kunnen eindigen.

De Leckere bokDe Leckere bok, de Rode Toren
We willen het zo graag maar het lukt niet. We willen de Leckere echt lekker vinden. Lokaal (voor ons dan), kleinschalig en biologisch. Alles wat wij leuk en belangrijk vinden. Maar het gaat gewoon niet, de Leckere is gewoon niet zo lekker. Ze hebben wel een nieuwe styling die ziet er dan wel aardig uit. Maar dat zegt natuurlijk niets over het bier.
De Leckere bok begint eigenlijk best aardig. Daar moeten we dan wel eerlijk in zijn. De eerste indrukken zijn vol en dik. Daarna vervlakt de smaak compleet. Alsof de smaak ineens opstaat en wegloopt. En ik blijf met een leeg gevoel achter.

Texels BockTexels bock
Dit is een lastige. Van iedereen hoor ik dat het een geweldig bokbier is. Alleen vind ik hem niet zo lekker. Net alsof er iets mis mee is. Een beetje weeeig en met een rare smaak die ik echt niet thuis kan brengen. De nasmaak is dan wel weer lekker.
Wellicht had ik een verkeerd flesje. Ik ga nog eens op zoek naar een andere. Maar deze vond ik in ieder geval niet lekker.

Gulpener bokGulpener bok
Robijnrood met een mooie witte schuimkraag. Ruikt zoet en kruidig als echt een bok. De Gulpener bok is altijd erg stabiel in kwaliteit. Elk jaar brengen ze gewoon een goede bok uit. Dit jaar dus ook weer. Hij smaakt lekker zoet en bitter. Met wat kruidigheid en wat pit. Nergens gaat Gulpener over de schreef. Prima bok en komt zeker in onze top 5

Bavaria Hooghe BockBavaria Hooghe bock
Elk jaar hebben we onze vraagtekens bij Bavaria. Elk jaar missen we iets bij Bavaria. En tot op heden is het ons nog niet gelukt om onze vinger er op te leggen. We proberen het gewoon nog een keer: De Hooghe Bock heeft 6,5 % alcohol en is en donkerrood. So far so good. De geur is nogal metaalachtig en gistig. Die bovengisting is duidelijk merkbaar. Qua smaak is de hooghe bock flauw en makkelijk. Deze bavaria mist eigenlijk alles. Geen boksmaak en eigenlijk niet eens echt een biersmaak. Raar bier, als je het al bier wilt noemen.

Hebben we er al genoeg van? Nee hoor, we hebben de volgende bokken al in de koelkast liggen.

 

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.