Bieren bij de Lidl: het kost weinig en je krijgt weinig

Zoals je weer lopen we de supermarkten af om te zien of de craft-beer revolutie ook daar heeft toegeslagen. Dat is dus bij de Albert Heijn wel zo, bij de Jumbo al wat minder en bij de Hoogvliet is het party like it’s 2002: alleen ouderwets standaard bier. Vandaag maken we het ons wat moeilijker: wat heeft de Lidl te drinken? Heb je als bierliefhebber wat te zoeken bij de Duitse stuntsuper?

lidl-finkbrau-oettinger   Bier kopen bij de Lidl is best een belevenis. Er staan pallets vol met dozen en daarin honderden blikken bier. Meestal van Duitse of Duits aandoende merken. Maar er zijn ook bekendere bieren. Ruwweg kun je ze als volgt onderscheiden:

 • Bieren van eigen merk (Grafenwalder, Perlenbacher)
 • Bieren die niet van Lidl zelf zijn maar wel altijd te koop (Bitburg, Vitens)
 • Bieren die Lidl tijdelijk verkoopt

Lidl-bieren van eigen merken

GrafenwalderLidl is een Duitse super en hun bieren zijn dus ook Duits of moeten voor Duits doorgaan. Dat betekent veel pils en hier en daar een weizen. Die pilsen lijken allemaal op elkaar. Het begint

met de bekende Grafenwalder. En laten we eerlijk zijn, wie heeft er nooit koninginnedag gevierd met een Grafenwalder? Lekker hangen met zo’n halve liter in blik.

Een Grafenwalder heeft natuurlijk niet zoveel prestige maar is eigenlijk niet zo slecht. Je proeft niet zo heel veel maar hij is wel behoorlijk bitter. Ook dat is redelijk Duits. Een mooi Duits pils heeft een flinke hoeveelheid hop. Maar bij een mooi Duits pils proef je die hop ook. Een Grafenwalder is eigenlijk alleen maar bitter. Maar dat heeft ook voordelen: smaak die er niet in zit is ook niet vies. En vies is een Grafenwalder dus niet.

FinkbrauLidl verkoopt ook een Finkbrau. Het verschil met de Grafenwalder is me niet duidelijk: dit is ook een Duits pils. Met weinig smaak en veel bitterheid. Alleen heeft een Finkbrau een beetje weeïge smaak. Dat gaat me tegenstaan. Ik durf het bijna niet te zeggen in een Lidl bierentest maar hij smaakt echt wat goedkoper. Wat meer die goedkope biersmaak die je kent van… andere goedkope bieren.

Dan is er ook nog dArguse Argus. Ook weer een Duits pils maar nu in een flesje. Misschien nog iets bitterder dan de andere twee maar verder net zo smakeloos en doordrinkbaar. En dus ook niet echt vies.

Lidl heeft ziperlenbacher-strongjn eigen zwerversbier, de Perlenbacher Strong van 7,9% alcohol. Hij lijkt een beetje op een tripel maar hij smaakt vooral heel zoet en kruidig. Wel zit er nog net een merkbaar hopje in. Al met al niet eens een heel slecht bier, met name door de best aangename nasmaak. Je moet wel van zoet houden maar om maar even een statement te maken: hij is beter dan de Hoegaarden Grand Cru die we laatst dronken.

Dan zijn er nog wat andere smaken, zoals Perlenbacher Weizen of Grafenwalder Radler maar door schade en schande wijs geworden zijn we daar niet aan begonnen.

Andere merken bij de Lidl

Lidl verkoopt altijd Bitburg. Weer een echt Duits pils: hij smaakt nergens naar. En toch is hij lekkerder dan de eigen merk bieren. Eigenlijk best knap. Liever hebben we dan Veltins. Ook geen smaakkanon maar wel beter te doen. En lekker in situaties waarin je veel doordrinkbier nodig hebt, zoals barbecues en voetbalavonden.

oettingerDe volgende Duitse topper is Oettinger, het best verkochte bier van Duitsland. Dat komt vooral door de lage prijs want echt lekker is hij niet. Lidl positioneert hem als een soort premium pils. In tegenstelling tot de Lidl-originals heeft dit bier wel een echte hopsmaak maar die is nogal grof. Zeker geen aangenaam hop-aroma waar je wel op hoopt. Oettinger past mooi bij de meeste producten van de Lidl: op het eerste gezicht lijkt het best een aardig bier maar als je een paar slokken verder bent weet je: dit is geen premium pils maar een persiflage op een premium pils.

Een vreemde eend in de bijt is Gerardus, een abdijbier van het nette Gulpener. Wat doet dit bier in een Duitse stuntsuper? Van Gerardus verkoopt Lidl een seizoensbier (bok, winterbier) en een blond en een dubbel. Wel alleen in sixpack. Is dat erg? Dat valt wel mee.

gerardusDe Gerardus Blond ruikt al heel veelbelovend. Een beetje Duvel-achtig zuur. Lekker Belgisch. De smaak is ook mooi. Zuur, zoet, ook hoppig, dit is complexer en heeft meer lagen dan alle andere bieren van de Lidl bij elkaar. Van mij mag het nog wel wat wilder maar er zit maar 6,5% alcohol in dus je kunt ook weer niet teveel verwachten.

De Gerardus Dubbel is een echte dubbel: lekker caramel-achtig. Zoet in het begin en zuur op het eind. En die lekkere smaak van gebrande mout. OK, hij mist wat hop, is wat te zuur en mag wel wat krachtiger in het begin. Een La Trappe Dubbel is het niet maar het is zeker geen slechte dubbel.

De bieren van Gerardus zijn nog niet op craft-bier niveau maar wel het meest interessante wat je kunt kopen bij de Lidl.

Bieren die de Lidl tijdelijk verkoopt

lidl-piraat-guldendraakHet mag duidelijk zijn: Lidl wil heel goedkoop zijn. De smaak van alles wat ze verkopen moet minimaal acceptabel zijn en verder zal het ze een rotzorg zijn. Dat zie je ook bij hun tijdelijke bieren. We hebben er in het verleden echt pareltjes weggesleept. Ik noem Gauloise, Old Thumper en Hobgoblin. Ik ben voor minder omgefietst. Maar het kan dus net zo goed niks zijn.

lidl-petrus-guldendraak-piraat-corsendonckToen ik er was (let op, dit zijn dus dagkoersen) stonden er dozen Piraat, Kasteelbier, verschillende soorten Corsendonk en Petrus Tripel. Lekker opgestapeld tegen de muur in dozen. Je krijgt er wel een lekker Belgische bierhal-gevoel van. Maar het zijn geen bieren waar je heel blij van wordt. Het zijn denk ik bieren waar de afdeling Inkoop van Lidl heel blij van wordt omdat ze die goedkoop op de kop hebben weten te tikken.

Conclusie

Een bierliefhebber heeft niet zoveel te zoeken bij de Lidl. Voor een barbecue kun je er nog wel acceptabele pilsen wegslepen maar veel meer moet je er niet zoeken. Een sixpackje Gerardus is nog wel aardig voor een keer maar we kennen betere bieren. Verder hebben ze af en toe wat leuks in de aanbieding. Daar moet je dan net van houden en dan kan je een leuk biertje scoren. Voor weinig geld, want dat is het allerbelangrijkste in de Lidl.

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

74 gedachten over “Bieren bij de Lidl: het kost weinig en je krijgt weinig

 • maart 9, 2016 om 21:37
  Permalink

  Helden zijn jullie, om al die troep voor ons te testen – helemaal in de week na de onthullingen over de 0,contadorcontadorcontadorcontador111 procent landbouwgif in al die Duitse merken. (Veltins is een prima pint hoor.) Daarom: wisten jullie dat die Argus geen Duits, maar een Belgisch pilsje is? Nee, ook geen Pools, zoals Ratebeer meent te weten. Op het achteretiket staat het: gebrouwen in België, en dat gebeurt daar bij Martens in Bocholt. Een grote slimme tent die ook voor Aldi brouwt en allerminst rommel voortbrengt. Yeeh, Belgisch bier bij Lidl!

  Beantwoorden
   • mei 14, 2018 om 18:03
    Permalink

    Het gaat wel degelijk over Bocholt in Belgisch Limburg.

    Beantwoorden
  • april 1, 2022 om 20:59
   Permalink

   Je blijft een domme bier drinker ,je doet net als je er verstand van hebt

   Beantwoorden
 • maart 21, 2016 om 14:44
  Permalink

  mijn vraag aan u is: Sinds enige weken is er geen perlenbacher strong beer meer bij Lidl. Gaat dit nog komen of niet meer ?

  Beantwoorden
 • april 16, 2016 om 14:47
  Permalink

  Heb vandaag bij lidl g ehoord dat Grafenwalder vervangen is. Klopt dat?

  Beantwoorden
  • april 18, 2016 om 22:04
   Permalink

   Het heet nu Perlenbacher. Prima bier, net als Grafenwalder was, niet veel verschil in smaak. Beter sowieso dan de Bitburg en de Veltins die voor a-merken door zouden moeten gaan. Als dat zo is dan is Perlenbacher/Grafenwalder ook een a-merk, alleen beter geprijsd. En lekkerder dan Heineken of Grolsch eigenlijk. Die “bierkenner” hierboven is niet een hele echte een bierkenner volgens mij, maar vooral zo eentje die vieze zeikbieren als Duvel en trappist kan waarderen… Arregatsiegetver……

   Nee, dan Pisswasser! Cheap German lager with the fresh urine of Bavarian virgins. Mmmmmm!

   Beantwoorden
   • april 26, 2017 om 21:48
    Permalink

    Smaken verschillen, maar de “bierkenner” welke dit artikel schreef lijkt te menen dat hij weet hoe het moet smaken…..ik stel hem voor een blinde test te doen zonder zich bezig te houden met z’n geneuzel over zuur en hop.

    Ik drink al bijna 30 jaar bier dus ik ben ook een “kenner” : en Perlenbacher vind ik lekker smaken….of iemand anders dat ook vind moet hij of zij zelf uitmaken….gewoon een blikje kopen (of gelijk 18 halve liters voor 9 euro….) en je weet het.

    Beantwoorden
 • mei 14, 2016 om 19:12
  Permalink

  Eindelijk een lekker biertje ( wat ik al jaren drink haalt lidl het uit de handel ) BELACHELIJK!!!!!!! Waar is het nog wel te koop??? Dan kan ik het daar kopen!!!!

  Beantwoorden
  • juni 11, 2016 om 14:11
   Permalink

   Je hebt gelijk,grafenwalder is goed te drinken,,jammer dat ze het vervangen hebben door perlenbacher,dat smaakt niet,al ontdekt waar grafenwalder nog te koop is?

   Beantwoorden
 • juni 4, 2016 om 22:51
  Permalink

  Ernstig dat jullie een pils met een bier verwarren en andersom

  Beantwoorden
  • juni 5, 2016 om 10:40
   Permalink

   Ernstig, dat jij niet weet dat pils een type bier is.

   Beantwoorden
   • januari 20, 2017 om 15:44
    Permalink

    Pils is altijd bier, maar bier is niet altijd pils .
    Pils is namelijk een soort bier, en bier is de overkoepelende naam voor diverse biersoorten

    Beantwoorden
 • juni 24, 2016 om 20:29
  Permalink

  Piraat is de 10,5% versie.
  Had wel verwacht dat Lidl alcoholvrije/zeer laag alcohol bier ging verkopen, is tenslotte een Duits concern.

  Beantwoorden
 • juni 29, 2016 om 20:19
  Permalink

  Ik vind dat je bij de tijdelijke bieren wel een snelle conclusie trekt…..die corsendonck en vooral de petrus zijn inderdaad niet alles maar gulden draak en piraat zijn prima bieren!

  Overigens kun je beter naar de Lidl voor bier dan voor wijn, want werkelijk geen één van hun rode wijnen die ik geproefd heb was enigzins drinkbaar…..meer geschikt om je kliko mee te reinigen

  Beantwoorden
  • februari 5, 2017 om 18:33
   Permalink

   Sorrie hoor maar Lidi heeft heel regelmatig internationale topmerken. Jouw commentaar zegt meer over jouw smaak dan over hun kwaliteit. Ik zie nogal eens dat handelaren en restauranthouders in 1 keer het hele schap opkopen….

   Beantwoorden
 • juli 2, 2016 om 17:27
  Permalink

  Merkwaardig dat Lidl in blinde testen vaak wint of hoog eindigt.
  Op het moment dat mensen weten dat een product van de Lidl is, scoort het laag.
  Dat geeft te denken; vooringenomen heet dat. Dom!
  (In België won de Schultenbrau van de Aldi een uitgebreide (blinde) Pilstest, met alle grote merken, maar iedere ‘bierkenner’ die vooraf weet dat hij Schultenbrau drinkt, kraakt het bier af. Raar toch?)

  Beantwoorden
  • augustus 24, 2020 om 20:04
   Permalink

   Dat is idd raar, ik heb het meegemaakt met een groep motorrijders op een treffen, ieder had zijn eigen bier, allemaal A merken, ik had Schultenbrau bij, wat ik al jaren drink, niemand wou een schultenbrau toen ik het aanbood, …… tot al het bier op was!,… behalve het Schultenbrau, toen waren ze er wel happig op ! 🤣

   Beantwoorden
   • april 23, 2022 om 08:47
    Permalink

    “een groep ‘motorrijders’ ” in verband met dit onderwerp vind ik ongepast. Motoren en alcohol dienen strikt van elkaar gescheiden te zijn.

    Beantwoorden
  • mei 26, 2021 om 21:15
   Permalink

   In een beter biercafe(bierlijst van 3 a4tjes) een vroegere klant “Dat Gerardus blond is wel erg lekker.”
   Deze jongen “verkopen ze bij de LIDL.”
   Reactie “dan hoef ik het niet meer”.

   Beantwoorden
 • juli 10, 2016 om 00:37
  Permalink

  De Grafenwalder Weizen was echt een goed witbiertje, maar de ‘smaakmakers’ van LIDL (kuch) hebben het vervangen door Perlenbacher. Zal wel een eurocent goedkoper zijn of zo, maar het smaakt dan ook helemaal nergens meer naar. Een schande is het. Dat is echt niet omdat de cliëntele dat zo heeft gewild (hun standaard antwoord op je e-mail………..)

  Beantwoorden
 • juli 24, 2016 om 23:21
  Permalink

  Als je überhaupt Weizenbier lekker vindt, hou je er een hele rare smaak op na.

  Beantwoorden
 • juli 24, 2016 om 23:37
  Permalink

  waarom is mijn reactie van +/- een week geleden, verwijderd ??

  Beantwoorden
 • augustus 19, 2016 om 18:29
  Permalink

  Heb al heel wat ervaring met weitze bier.
  Vroeger dronk ik altijd Erdinger en Paulaner maar vanaf dat ik de eerste Gravenwalder weitze gedronken heb nu 6 jaar geleden. Koop ik nog alleen nog maar weitze bij de Lidl.
  Vroeger inderdaad Gravenwalder en nu Perlenbacher, heerlijk dorstlessend bier.
  Ik koop hem wel altijd in duitsland bij de Lidl op fles en nog goedkoper.
  Gravenwalder of Perlenbacher smaak is nagenoeg gelijk.

  Beantwoorden
 • september 12, 2016 om 18:09
  Permalink

  Finkbrau, Grafenwalder &Perlenbacher worden niet in Duitsland gebrouwen, maar in Frankrijk, bij Champigneulles, bij Nancy.

  Beantwoorden
 • september 15, 2016 om 21:40
  Permalink

  Kijk eens op ratebeer bij Corsendonk Angus en Pater. Zeer nette scores

  Beantwoorden
 • oktober 17, 2016 om 21:58
  Permalink

  Ik heb vandaag een krat oettinger flesjes bier gekocht bij de Lidl. Deze had echt een poep smaak en had eveneens dezelfde geur, andere flesjes van de krat hadden dit echter niet. Heeft iemand een verklaring voor dit onsmakelijke voorval? Mvg

  Beantwoorden
 • december 4, 2016 om 20:25
  Permalink

  Ik ben echte bierliefhebber en heb wat merken geproefd…… Perlenbacher strong 7,9 is toch wel een van mijn favorieten….. een lekkere nasmaak… niet te grof en lekker dorstlessend in de zomer……. prijs? Prima !!!

  Beantwoorden
 • januari 20, 2017 om 15:52
  Permalink

  Het zogenaamde winterbier van Gerardus , is toch wel een echt lekker biertje.(vind ik tenminste).
  voor de prijs hoef je het zeker niet te laten.
  Als het er is koop ik gelijk meerdere pakken ,deze zijn nl in pakken van 6 stuks te verkrijgen.
  In vergelijking met andere winter biertjes vind ik dit biertje erg lekker 4 van de 5 sterren zal ik maar zeggen,vooral de zoet-houterige na dronk vind ik erg prettig
  Met een lekker kaasje (Zaanlander belegen) ben ik klaar en geniet ik er intens van.

  Beantwoorden
  • januari 22, 2017 om 00:02
   Permalink

   Helemaal met je eens. Deze avond voor het eerst gedronken waar ik op visite was. Morgen ga ik toch even snel naar Lidl om een paar sixpacks te bemachtigen.

   Beantwoorden
  • november 19, 2017 om 19:23
   Permalink

   Ben ik helemaal met je eens, hele andere vraag: Zit er statiegeld op de flesjes Gerardus?

   Beantwoorden
   • augustus 25, 2019 om 17:49
    Permalink

    Gerardus is van de gulpener brouwerij, fles is ook gelijk en ja statiegeld

    Ik vind het een lekker biertje vooral de tripel

    Heb ook de biologische “groene” etiket smaakt heel goed
    Maar ja smaken verschillen

    Beantwoorden
 • april 30, 2017 om 18:14
  Permalink

  Jongens, kijk ook eens naar de ingrediënten… weinig Duits, want die hebben zich aan het reinheitsgebot te houden. Vaak in Frankrijk gebrouwen. En van de biervreemde ingrediënten is maltose nog de minst erge….

  Beantwoorden
 • mei 12, 2017 om 21:53
  Permalink

  Ik koop vrij regelmatig de Perlenbacher Strong bij Lidl omdat ik het zoete erg lekker vind en het bier aantrekkelijk geprijsd is. (Snel onder aangename invloed voor weinig euri 😉 )
  Bierkenner of niet; over smaak valt niet te twisten, da’s veel te persoonlijk, te individueel.
  Qua bieren kan ik zelf erg genieten van een Grimbergen Triple bij een open haardvuur terwijl de hertenragout wordt bereid………..

  Overigens, even wat anders dan Lidl bier, in Duitsland kun je bij de Lidl heerlijke whisky kopen.
  Queen Margot (moet je wel die van 5 of 8 jaar oud kopen. De “gewone” komt niet verder dan JW Red Label, bleugh, zum kotzen!!!!)

  Beantwoorden
  • mei 13, 2017 om 09:14
   Permalink

   Whisky bij de Lidl?
   Bedankt, je hebt ons zojuist een nieuwe queeste gegeven.

   Beantwoorden
  • april 2, 2018 om 17:36
   Permalink

   Fijnproever,dan kunr u ook eens de Whiskey genaamd Ranchwood(Bourbon)probieren.
   Ik was zelf stomverbaasd,smaakt beter als Jim Beam,en kost de helft.
   Iedere keerals wij Duitsland bezoeken kopen wij een voorraadkelder bij de Penny.

   Beantwoorden
 • juni 17, 2017 om 20:39
  Permalink

  Heb laatst een pakketje 7 exclusive Belgian Ales bij Lidl weggetrokken en een Fles (0,75 l) Petrus Tripel. Prima bier allemaal. De Piraat Triple hop (10,5%) is een heerlijk fris bier met volop hop smaak, misschien maakt hij goed wat je bij de andere bieren mist haha 😉

  Beantwoorden
 • juni 23, 2017 om 02:00
  Permalink

  Die wit bier van de Aldi eerst 5,2 procent was heel lekker, nou naar 4,9 procent gegaan vind het behoorlijk vies,ik koop het ook niet meer, kreeg het smaak van Hotland bier in de mond, krijg het gevoel dat wij nou genept worden met dat wit bier,

  Beantwoorden
 • juli 25, 2017 om 18:54
  Permalink

  Heb een krat oettinger radler gekocht in duitsland
  Zou je die krat in nederland voor statiegeld weer kunnen inleveren
  Ik zie niet dat ze oettinger radler verkopen
  hoe zit dat

  Mvg. John.

  Beantwoorden
 • augustus 30, 2017 om 11:35
  Permalink

  Lidl verkoopt al bijna een jaar geen Bitburger meer. Besluit van het hoofdkantoor.

  Beantwoorden
 • oktober 7, 2017 om 16:16
  Permalink

  Argus komt uit België en helemaal niet uit Duitsland..
  Zegt waarschijnlijk genoeg over dit artikel..

  Beantwoorden
 • oktober 30, 2017 om 12:45
  Permalink

  Dan ga je toch lekker onze Nederlandse trots Heineken drinken. Valt me noch mee dat die uilenzijk bier mogen noemen.
  Kenners, laat me niet lachen

  Beantwoorden
  • april 2, 2018 om 17:45
   Permalink

   Inderdaad,Heineken voegt suiker toe aan zijn bier.
   Bij een blinde smaaktest wordt door de suikerliefhebbers dit bier meestal als beste beoordeeld,omdat 90%procent van de bevolking een suikerverslaving heeft.
   Als je beter je smaak en reukorgaan gebruikt,zijn de Lidl bieren stukken beter.

   Beantwoorden
    • april 24, 2020 om 15:17
     Permalink

     Ik vind bier ook wel lekker.
     En dat Oetinger is best te drinken.
     En je bent niet ziek de volgende dag !

     Groetjes bierkenner

     Beantwoorden
 • november 30, 2017 om 09:57
  Permalink

  Pils ligt op gebied van smaak zo dicht bij elkaar dat het bijna eenheidsworst is. Lidl pils prima te drinken. In blinde testen kunnen zogenaamde kenners hun eigen favoriete pils niet eens aanwijzen. A merken zijn duurder doordat je als consument zelf alle marketing kosten krijgt doorberekend in de prijs. Freddy Heineken heeft de marketing goed begrepen. De Tsjechen uit Pilsen waar het ontwikkeld is hebben dit verzaakt. Heel wat horeca ervaring. Lidl pilsen prima producten zolang je niet kickt op merknamen, maar kijkt naar waar voor je geld. Goed glas, goede temperatuur, heerlijke pilsjes, helemaal niks mis mee behalve dat het glas zo weer leeg is.

  Beantwoorden
 • april 3, 2018 om 18:42
  Permalink

  Ik kom zelf regelmatig bij de Lidl (wel België) en koop er af toe eens bier. Ze hebben soms prima bieren. Pils vind ik sowieso maar een slappe hap, maar een Argus drink ik net zo graag als een Heineken.

  Wat betreft het speciaalaanbod. Ze hadden zeker een mooier aanbod kunnen voorzien. Piraat tripel hop vind ik een lekker bier (zeker na 6+ maanden) en gulden draak quadruppel is ook goed. Nadeel is dat dit zeer specifieke bieren zijn – je moet er echt van houden.

  Hier in België hadden ze soms een pakket van Augustijn. Enkel de Grand Cru sprong daar echt bovenuit. De rest was middelmatig.

  Schiet me te binnen dat Kwaremont ook prima is. Een moutige doordrinker.

  Beantwoorden
 • juni 26, 2018 om 00:45
  Permalink

  Niet eens met dat weinig smaak verhaal, ik noem dat wat frisser zonder (vieze) nasmaak iets waar de meeste nederlandse bieren vaak last van hebben. Als je die nasmaak meer smaak vindt dan is dat puur persoonlijk, van mij mag die weg.

  Beantwoorden
 • juli 1, 2018 om 15:54
  Permalink

  Was net op zoek naar info over pils,en kwam bij een test van barbara te regt, het programma Kassa, nou ik weet niet wie daar de tester is geweest, maar die had Heineken bovenaan staan,hij zal wel op het ontwerp van het etiket zijn afgegaan, maar duidelijk niet op smaak, wat een
  zeiksmaak is dat zeg, snap ook nog steeds niet dat de zogenaamde bier, cq pilsdrinkers dit tot zich nemen.
  Ik ben zelf een groot liefhebber van het Belgische bier, van Duits bier weet ik te weinig, daarom was ik op zoek naar een goed advies, dat heb ik hier wel gevonden dacht ik zo. Als we toch namen gaan noemen, dan vind ik van het Nederlandse bier Herthog Jan, Dommelsch, Grolsch,wel een lekker pils, maar wat overeind blijft is dat smaken verschillen, dus ben ik blij dat er mensen zijn die geen smaak hebben, anders blijven ze bij Heineken met die zeik zitten.

  Beantwoorden
  • november 8, 2018 om 17:31
   Permalink

   Je geeft aan dat overeind blijft dat smaken verschillen, maar indien men Heineken lekker vind zou men niet over smaak beschikken…. Misschien al eens gerealiseerd dat diegenen dan gewoon een andere smaak hebben.
   Smaak valt never nooit niet te betwisten dat is iets geheel persoonlijks…

   (Vind Heineken ook niet te pruimen maar dat ligt aan mijn smaak…)

   Beantwoorden
 • juli 1, 2018 om 15:56
  Permalink

  Was net op zoek naar info over pils,en kwam bij een test van bnnvara te regt, het programma Kassa, nou ik weet niet wie daar de tester is geweest, maar die had Heineken bovenaan staan,hij zal wel op het ontwerp van het etiket zijn afgegaan, maar duidelijk niet op smaak, wat een
  zeiksmaak is dat zeg, snap ook nog steeds niet dat de zogenaamde bier, cq pilsdrinkers dit tot zich nemen.
  Ik ben zelf een groot liefhebber van het Belgische bier, van Duits bier weet ik te weinig, daarom was ik op zoek naar een goed advies, dat heb ik hier wel gevonden dacht ik zo. Als we toch namen gaan noemen, dan vind ik van het Nederlandse bier Herthog Jan, Dommelsch, Grolsch,wel een lekker pils, maar wat overeind blijft is dat smaken verschillen, dus ben ik blij dat er mensen zijn die geen smaak hebben, anders blijven ze bij Heineken met die zeik zitten.

  Beantwoorden
 • juli 7, 2018 om 17:53
  Permalink

  Ik moet altijd een beetje lachen om de uitgebreide beschrijving van de smaak van pils. In een blinde test is het extreem moeilijk om pils uit elkaar te houden, daarmee is elke discussie over welke goed of slecht is grotendeels onzin.

  Beantwoorden
  • juli 8, 2018 om 12:01
   Permalink

   Dat klopt niet helemaal. Ook in een blinde test is het niet moeilijk om verschillende pilsen uit elkaar te houden. Het ene pils smaakt echt anders dan het andere. Het is wel moeilijk om in een blinde test aan te geven wat het ene merk pils is en wat het andere. Maar beschrijven wat je proeft is ook met een pils heel goed mogelijk.

   Beantwoorden
 • augustus 4, 2018 om 20:37
  Permalink

  Jah ts maar net wat je smaak is ik vind het lidl bier zeker niet van slechte kwaliteit ik drink zelf vaak frink brouw juist omdat het lekker licht van smaak is en lekker zoet is dat echt super op een warme.zomerdag of gwn ff 1 lekker fris pilsje voor als je thuis komt van je werk …..Bavaria dat is pad echt vies bier echt n ghemische fabrieks smaak of heinenken veel te bitter net als amstel bier terwijl de radler van amstel wel t lekkerste is van alle radlers vind ik dus wat ik al zei ts een kwestie van smaak maar lidl is zeker geen rotzooi! En n mooie prijs!

  Beantwoorden
 • augustus 15, 2018 om 00:13
  Permalink

  We kunnen er toch niet om heen dat Jupiler, Heineken….de verkoop grotendeels in stand wordt gehouden door reclame….zie maar Jupiler met de rode duivels…
  Perlenbacher is een prima bier en ik heb al verschillende vrienden beet gehad met een fkesje Jupiler of een blikje Maes op tafel terwijl er PB in hun glas geschonken is. Ook blind proeven slaan ze niet in de test. Ander vraagje nog….PB heeft in Lidl nu oon vaatjes….weet er iemand of deze in de Philips draft passen?

  Beantwoorden
 • oktober 20, 2018 om 13:57
  Permalink

  Wat een onzin allemaal. De Lidl heeft prima bier. Ook zijn er veel verschillende smaken. Het nieuwe Kordaat is zelfs een Nederlands product.

  Beantwoorden
 • oktober 22, 2018 om 18:04
  Permalink

  Aan het alcoholpercentage te zien en aan het label ‘gebrouwen in Holland’ denk ik dat het ‘premium’ kordaat pilsener gewoon gebrouwen wordt door de B-brouwerij van Bavaria, die ook andere, meestal vrij onsmakelijke, biertjes produceert. Het is te hopen dat de ingreidentenlijst blijft steken op water, gerstemout en hop en dat er geen suiker, zoetstof of andere rotzooi is toegevoegd. Een ingrdientenlijstje kan ik online echter niet vinden.

  Beantwoorden
 • februari 17, 2019 om 17:17
  Permalink

  Heineken en Amstel zijn prima weg te happen op het terras. Oettinger is prima bier, geven 0,0 uit aan marketing. Heb gisteren bij vrienden in Duitsland een Oettinger Weissen met 05% alcohol gedronken , best te pruimen, mooie schuimkraag en helaas niet in Nederland verkrijgbaar.

  Beantwoorden
 • juni 22, 2019 om 20:56
  Permalink

  Oettinger en patronus zijn heerlijke bieren niks op aan te merken ik zou zegen proost

  Beantwoorden
 • november 21, 2019 om 16:35
  Permalink

  Hoi, ik laat je even weten dat er meer en meer mensen alcoholvrij bieren drinken ook.
  Ik had gedacht er zal er eentje tussen zitten? Niet dus. Wel ik test al een hele tijd alcoholvrij bier en zoals met alles moet je het leren drinken. Jezelf eens de tijd geven om je aan te passen. Er zitten flauwe kooksels tussen maar scheer niet alles over dezelfde kam. Er zitten echt goede biertjes bij ook!
  Mijn favoriet is Brand alcohol vrij. Daarna Wiekse als deze echt koud heeft. Daarna Bittburger maar die moet je wennen eerst. Ze hadden een topbier ih begin maar ze hebben het veranderd en dat hadden ze niet mogen doen. Maar nu hebben ze ondertussen weer een nieuw (nog niet getest). De Lidl heeft Perlenbacher is niet slecht maar vergeleken met de Brand een raar biertje. Vooral, ze moeten ijskoud hebben en het is effe wennen. Vwall, nu weet je het ook. 😉

  Beantwoorden
  • juni 17, 2021 om 16:51
   Permalink

   Je kan tegen bier of niet.Ik heb 75% van de Wereld gezien met varen.Overal bier gedronken maar ben er geen azijnpissers van geworden zoals de schrijver hier.Als ie de etiketten niet zou zien zou ie de zwervers biertjes gewoon naar binnen kwakken.

   Beantwoorden
 • november 21, 2019 om 16:36
  Permalink

  De aller allerbeste alcoholvrij bier is Lammsbrau (helaas niet in België te verkrijgen).

  Beantwoorden
 • juni 8, 2020 om 13:39
  Permalink

  Wordt het biertje van de Lidl met een duivel op nog verkocht ? Mijn ventje vond dit héél lekker. Wat is de naam hiervan ? We zijn het vergeten.

  Groetjes

  Tine

  Beantwoorden
 • augustus 2, 2020 om 17:45
  Permalink

  Is het Lidl bier Perlenbacher Weissbier na verandering van etiket okk de smaak veranderd, ik vind van wel ook is het direct uit geschuimd, wat vinden jullie

  Beantwoorden
 • augustus 17, 2020 om 15:40
  Permalink

  Als je het over smaak hebt, nou die verschillen, maar als echte bierdrinker en kenner mag Perlenbacher van Lidl er wel wezen.

  Beantwoorden
 • augustus 24, 2020 om 20:09
  Permalink

  Ik heb dat ook meegemaakt, dacht dat het te wijten was aan de lijm waar dat zilverpapieren tuitje mee geplakt zit…

  Beantwoorden
 • september 24, 2020 om 16:58
  Permalink

  Bitburger en Veltins afkraken, toen hield ik op. Heb jullie enig idee wat bier en pils is en producten voor de massa en voor de liefhebber? Waarom bepaalde smaken wel cq niet terugkomen? Wat een slechte blog muv gedeeltes over Gerardus wat gewoon een craft bier is voor een belachelijke prijs.

  Beantwoorden
  • april 13, 2021 om 21:40
   Permalink

   Voor mij hield het op toen het over Kasteelbier ging. Als je daar niet heel blij van wordt, weet je werkelijk geen bier op waarde te schatten! Dan kun je beter wc-papier gaan testen en daar de sterkte van bepalen als je begrijpt wat ik bedoel.

   Beantwoorden
 • oktober 10, 2021 om 14:16
  Permalink

  Ik waardeer de kennis van de fijnproevers.
  Maar ik heb een theorie waarom er zoveel goedkope bieren op de markt zijn.
  Ik heb het grondig getest. Verschillende goedkope biermerken om-en-om afwisselen zorgt voor moeheid.
  Ik denk dat goedkoop bier voor de laagste klassen zorgt voor mind-control.
  Ik ga hier verder geen uitleg over geven want veel te lang ingewikkeld.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.