Bier voor je eigen Oktoberfest

Het is weer die tijd van het jaar. Het kriebelt. Je wilt naar München om je daar literpullen Spaten of Paulaner achterover te slaan. Maar het kan niet. Want je hebt geen geld, geen tijd of je vrouw wil gewoon niet dat jij laveloos rondparadeert tussen al die rondborstige dirndlmeisjes in een zweterige biertent. Wat moet je dan? Dan bel je je vrienden op, zet een partytent in de achtertuin en maak je eigen oktoberfest. Kartoffelsalat, schweinhaxe en currywurst op tafel en hijsen maar.

Dan alleen nog de vraag: welk bier? Dat luistert eigenlijk heel nauw. Je favoriet is natuurlijk het fenomenale Rothaus maar dat is te goed om met liters tegelijk achterover te slaan.  Maar je kunt natuurlijk ook niet aankomen met blikken Schultenbrau van de Duitse paupersuper of die flesjes Warsteiner van je schoonvader. Daarom: de Beste tot nu toe do it yourself oktoberfest 2015 bierboodschappenlijst!

Erdinger Hefeweize

Erdinger-weizenOm in te drinken nemen we een weizen van Erdinger. Niet teveel, want van weizen word je naar dronken. Je kunt ook Weihenstephaner of Paulaner nemen. Het blijft natuurlijk wel Duits bier dus alles smaakt in principe hetzelfde maar wij vinden de Erdinger net iets lekkerder. Je loopt niet gelijk stuk op die allesoverheersende tarwesmaak en zeker in het geval van een najaarszonnetje is een Erdinger heel geschikt om er even in te komen.

Veltins pils

veltins-24Jaaa, nu gaan we los. Grote pullen, grote blikken. Veltins is een uitstekend doordrinkbier dat, als je er de moeite voor neemt, ook nog erg goed smaakt. Alles wat je nodig hebt om al je vrienden te voorzien van veel bier. En ook nog eens niet duur want gewoon te koop bij die andere Duitse paupersuper. Maar dat zeg je dan gewoon niet.

Paulaner Oktoberfest

paulaner_oktoberfestbierIedereen aangeschoten en enthousiast, tijd om respect af te dwingen. En dat doe je met je flesjes Paulaner Oktoberfest. Jaja, bier van het oktoberfest in München, maak ze maar gek. Met 6% net iets sterker dan gewoon pils en ook nog net wat zoeter. Echt een nazomerbier. Dit maakt het verschil tussen een middagje bieren met je vrienden in de achtertuin en een echt oktoberfest. Op jou kunnen ze toch altijd maar bouwen. Bikkel.

König Ludwig Dunkel

konig-ludwig-dunkelZo, je bent er wel weer een beetje klaar mee. Je kijkt rond, het vlees is op, de salade ligt op de grond en je bent de last man standing. Tijd om af te pilsen en jezelf te belonen met een mooi, donker genietbiertje. Dat is de König Ludwig Dunkel. Niet te zwaar, niet te zoet maar net lekker om mee te eindigen. Morgen opruimen met hoofdpijn maar nu nog even niet.

 

 

 

 

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.