Bestetotnutoe’s callcenter belt Westvleteren en faalt

Afgelopen maandag en dinsdag was het weer zo ver: de lijnen van de biertelefoon stonden open. Als je een beetje een gevorderde bierconsument bent, dan weet je waarover het dan gaat: je kunt naar de abdij van Westvleteren bellen om drie kratjes trappistenbier te bestellen. Daarna mag je 300 kilometer rijden naar de verste uithoek van Vlaanderen. Veel werk maar het is het waard.

Helaas is het heel moeilijk om verbinding te krijgen met de biertelefoon. Zo moeilijk dat je een ingesprekstoon al als aanmoediging ziet. Dagenlang hebben we gebeld. En niet voor het eerst. Eigenlijk zijn we al vanaf maart bezig om de biertelefoon te bereiken. Bemoedigende woorden van mensen die het wel is gelukt ten spijt: wij zijn er nooit doorheen gekomen.

Maar wij zijn niet zomaar bierdrinkers. Wij hebben een missie! Wij willen het beste bier! En dat is Westvleteren 12. En dus hebben we hulptroepen ingevlogen voor een slotoffensief op de gesloten vesting die de Sint Sixtusabdij heet. Hulptroepen uit India. Onze eigen Gurkha’s. Honderden mensen die voor ons gingen strijden om dat goddelijke bier te pakken te krijgen. Ze heten Apu. Ze heten Srikesh. Ze heten Sahjida. En ze werken bij het callcenter dat we hebben ingehuurd.

Ja, je leest het goed. Bestetotnutoe heeft een compleet Indiaas callcenter ingehuurd om die biertelefoon te bellen. Het enige dat ze wisten was wat ze moesten bestellen en wat het kenteken is van de bestetotnutoe redactieauto. Honderden Indiërs met die informatie op hun scherm, probeerden via de intercontinentale weg de Sint Sixtusabdij te bereiken. En wij zaten thuis te relaxen met een biertje, in afwachting van het succes van onze beltroepen.

Uiteindelijk kwam het telefoontje. Men had gefaald. Het was niet gelukt. We are very sorry sir. Hordes immer goed gehumeurde Indiërs hebben de Vlaamse Westhoek bestormd en zijn er niet doorheen gekomen. Soms een ingesprekstoon. Net als wij. Niet te geloven. God straft en Hij straft ons.

Prijsvraag
En nu? Voor ons waren dit de duurste drie kratten bier die we ooit niet gekocht hebben. En we hebben dus nog steeds niks. En we kunnen niks weggeven aan de volgers die meededen aan de prijsvraag. Die prijsvraag is nu voorbij en er zijn geen winnaars. Daarom denken we nog even na over iets leuks om weg te geven aan álle inzenders.

Verslagen door monniken in een West-Vlaams weiland. Hun marketing was al 2.0 zoals we al wisten en ook hun front-office richten ze blijkbaar heel goed in. We weten wanneer we verloren hebben. Gefeliciteerd heren.

We zijn naar de bierspeciaalzaak gefietst en hebben daar €12,50 neergelegd voor een enkel flesje Westvleteren 12. Dat kon er ook nog wel bij. Proost.

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

12 gedachten over “Bestetotnutoe’s callcenter belt Westvleteren en faalt

 • oktober 1, 2010 om 13:50
  Permalink

  Een indisch call center?!

  Je hebt gewoon een nonkel pater nodig: Ik rijd de oprit op, de poort opent zich, ik zwaai vriendelijk naar de portier die op zijn beurt vriendelijk terug zwaait, ik rijd door het domein naar het magazijn, open de koffer en een eens te meer vriendelijke broeder pleurt de koffer boordevol bier. Bier dat ik evenwel moet betalen, maar toch…

  Nu, eigenlijk heb je zelfs geen nonkel pater nodig, maar iemand in je netwerk die een nonkel pater heeft.

  Wat zou je zeggen van een bakje gemengd voor de redactie? 8 groen, 8 blauw en 8 geel?
  Ik bedenk wel een aardige wederdienst… :p
  (en om evidente redenen wens ik anoniem te blijven, maar mail me gerust…)

  Beantwoorden
 • oktober 1, 2010 om 14:28
  Permalink

  Het is waarlijk een queste voor de heilige graal geweest! Jammer dat het niet gelukt is, maar ik zie dat ten minste één ridder van de ronde tafel (zie reactie boven mij) het fatsoen heeft jullie een handje toe te steken.

  Beantwoorden
 • oktober 4, 2010 om 16:18
  Permalink

  Dit verhaal toont maar weer aan dat er helemaal geen god bestaat. Anders zou hij het toejuichen dat een zooitje hindu’s belt voor katholiek bier.

  Succes verder met jullie queeste!

  Beantwoorden
 • oktober 4, 2010 om 16:19
  Permalink

  @Galahad: nepotisme en België. Het blijft onlosmakelijk met elkaar verbonden, zelfs in geestelijke kringen. Of moet ik zeggen ‘juist’?

  Beantwoorden
 • Pingback: Westvleteren in de supermarkt! Werk van de duivel? » bestetotnutoe.nl

 • november 22, 2010 om 15:24
  Permalink

  Op dit ogenblik (november) lukt het blijkbaar gemakkellijker. Vandaag 2x gebeld, en ik was binnen. Even mijn broer opgetrommeld, en die raakte na 2x bellen ook binnen 😉

  Beantwoorden
 • januari 17, 2011 om 15:18
  Permalink

  2 weken geleden was het geluk niet aan mijn zijde, en heb ik het na ruim 700 belpogingen moeten staken, omdat de 3 uurtjes openingstijd voorbij waren.

  Vandaag het geluk gehad een reservering te kunnen plaatsen.

  Na 240 pogingen resulterend in een ingesprekstoon was er dat ene telefoontje dat een verbinding tot stand bracht met het klooster. 2 kratten Westvleteren 12 kunnen reserveren.

  De aanhouder wint ! 😉

  Beantwoorden
 • Pingback: Bestetotnutoe is jarig en heeft grootse plannen » bestetotnutoe.nl

 • Pingback: Trappisten op de Katsberg - bestetotnutoe.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.