Bestetotnutoe vijf voor twaalf sinterklaastips

Geachte lezer,

Denk maar niet dat we niet weten hoe kansloos jij bent. Anders las je dit niet. We weten precies wat voor soort mensen ons blogje lezen. En laten we elkaar eens recht in de ogen kijken: we zijn niet het soort mensen dat half november de sinterklaascadeaus al klaar heeft.

Met andere woorden: je zit weer hopeloos in de stress want je moet eigenlijk dit weekend alles nog klaar hebben en je bent nog niet eens begonnen. En nu verdoe je jouw tijd ook nog eens op een bierblog.

Of niet? Want wij zijn natuurlijk wel bestetotutoe, het bierblog waar je feitelijk niks aan hebt maar dat wel onverwacht praktisch uit de hoek komt. Zoals nu, met de onvervalste bestetotnutoe vijf voor twaalf sinterklaastips. Je redding voor deze sinterklaas. Dus welke cadeaus kun je nu nog kopen en op tijd klaar hebben? Let op en schrijf mee.

1 -Fles Duvel 75 cl.
Niet iedereen houdt van Duvel maar mensen die Duvel niet lekker vinden, zouden niet jouw vrienden moeten zijn. Je zit dus altijd goed en de fles van 75cl. maakt dit cadeau extra feestelijk.

Inpaktip: Laat het inpakken in een wijndoos. Die heb je in een half uurtje omgebouwd tot stoomboot en klaar ben je. Kost je alleen wat verf, watten en lege WC-rollen. Tijdsinvestering: niet meer dan een half uur.

Bijpassend gedicht:
Sint dacht lang na deze keer
Wilde je eigenlijk niks geven
Zoet ben je allang niet meer
En Sint had ook wel genoeg uitgegeven

Maar met zijn hand over zijn hart
Mocht het iets meer kosten dan hij begrootte
Piet legde speciaal voor jou nog een cadeau apart
Een fles bier, en dan nog een hele grote

2- Geschenkpakket Divers:
Dit luistert een beetje nauw want je zit op de grens tussen de herfst en winter. De ontvanger heeft al bokbier gedronken maar het is misschien wat vroeg voor winterbieren. Los dat op met een mix tussen de wat meer exotische bokbieren enerzijds en de al verkrijgbare winterbieren anderzijds. Vul aan met vroeg-winterse outsiders als Rochefort 8, iets zwaars van Christoffel, Budels Kolos of een lekkere zware Amerikaanse IPA.

Inpaktip: Tsja, het is een doos dus je kunt er alles mee. Onze favoriet is natuurlijk de boel afplakken, vullen met natte ontbijtkoek en de ontvanger laten graaien. Maarja, zo zijn wij: wansmaak zonder creativiteit. Je kunt het zelf vast beter.

Bijpassend gedicht:
Voor de Sint ben jij het liefst
Was er ooit eens iets teveel?
Piet is speciaal voor jou omgefietst
Een mooi cadeau is dit jaar jouw deel

Lief als je bent geeft Sint jou altijd een mooi cadeau
Maar dit jaar bedacht hij nog iets veel gekkers
Ik denk dat jij wel erg verwend wordt zo
Met die hele grote doos vol met bierlekkers

3- Pakketje ‘Kansloos’
Dit is alleen, en echt alleen als je het niet meer weet. Ga naar de Mitra en haal de ‘Pakjesboot‘. Dat zijn twee flesjes bier die al in een soort surprise zitten. Er is dus geen enkele inzet vereist van jouw kant. Vrienden maak je er niet mee maar voor de surprisemaker in nood kan het een uitkomst bieden.
Voorwaarde: zeg niet dat je het van ons hebt.

Inpaktip: Het zit al ingepakt. Alles wat je hier nog zelf aan doet, maakt het alleen maar erger. Gewoon laten zo en de vernedering tegemoet zien.

Bijpassend gedicht
De Sint zegt altijd over nare kindjes als jij:
Hij is te stout om in Nederland te blijven
Maar te naar om mee te nemen naar Spanje met mij
Nee, jou wil hij zelfs niet als Pietje inlijven

Maar gelukkig is de Sint erg heilig
En uiteindelijk van iedereen de beste vriend
Dat stelde jouw cadeau ook dit jaar weer veilig
Het is dan niet groot maar wel meer dan je verdient

Goed, dat was het dan weer voor deze sinterklaas. Beloof je dat je volgend jaar wel op tijd begint? We blijven dit niet doen natuurlijk.

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

3 gedachten over “Bestetotnutoe vijf voor twaalf sinterklaastips

 • december 2, 2011 om 13:38
  Permalink

  Voor wat misplaatste ironie kun je nog altijd een doos Flying Dog The Alpha Collection kopen (zag er bijv. nog een paar in Leiden staan) en het omkatten tot een kratje Heineken. Print het logo op groot formaat, paar groene A4-tjes tegen de doos aanpritten en klaar is Piet.

  Beantwoorden
 • december 2, 2011 om 13:50
  Permalink

  @Eric: goed idee, mooie dozen ombouwen tot het B-merk van je keuze.

  Beantwoorden
 • Pingback: Sinterklaas 2012 biertips » bestetotnutoe.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.