Bestetotnutoe bokbierfestival drinktips

Op het bokbierfestival in de Beurs van Berlage kom je om in de bokken. Overal waar je kijkt, staan taps met bokken. Vervolgens loop je een andere zaal in en daar staan flesjes met bokken. Denk je ergens rustig te kunnen gaan zitten, nog meer bokken. Je ziet door de bokken het bos niet meer.

Bij bestetotnutoe zijn we inmiddels gepokt en gemazeld in de wereld van het bokbierfestival. En we gaan jullie helpen. De belangrijkste stap is onze bokbier survival gids. Een feest der herkenning voor de ervaren festivalganger en een must-read voor de beginner. Maak niet dezelfde fouten die wij ook gemaakt hebben, begin goed.

De tweede stap is onze drinkgids. We hebben een aantal bieren geselecteerd die wij absoluut gaan drinken. Dat zijn speciale, kwalitatief goede of moeilijk verkrijgbare bokken. Met andere woorden, de crème de la crème van bokbierwereld. Drink met ons mee en je drinkt de meest interessante bokken op het BBF 2010.

Emelisse herstbok: Emelisse is relatief nieuw, maar een uitstekende brouwerij. Ze brouwen veel en ze brouwen leuk. Niet te beroerd om een wat minder gangbaar type bier te brouwen.

Jopen Johannieten: Net verkozen tot lekkerste zware bock. Dat maken we uiteraard zelf nog wel uit. Jopen maakt goede bieren, de standaard bok scoort bij ons ook hoog. Maar hoe hun zware bock het zal doen? Eerst proberen dus.

Molen Borefts Bok: Gewoon omdat het brouwerij De Molen is. Altijd goed en lekker. Hun imperial Stout, Rasputin, is een klassieker. We gaan eens kijken of hun bok ook een klassieker is.

SNAB Ezelenbok: SNAB maakt elk jaar weer geweldige bokken. We dronken hem op het bokbierfestival in Utrecht. Daar was hij veel te koud. In de Beurs van Berlage doen ze dat vast beter.

SNAB IJsbok: De zware jongen van SNAB, maar o zo lekker. De Ezelenbok met een trap na. Zwaar, droppig en alcoholisch. Wel pas op het eind drinken.

IJ biobok: Brouwerij ’t IJ is een van de oudere kleine Nederlandse brouwerijen. Die moet je steunen en hun bok is zeker niet slecht. Wel altijd de typische IJ smaak, daar moet je wel van houden.

Klein Duimpje Slobberbok: De aanrader van onze lezer JW. Wij kennen deze bok niet dus we gaan er vol voor. JW bedankt voor de tip.

Bokbier Prominent van brouwerij Oijen: Ook dit is weer een aanrader maar dit keer van Maarten. Ook deze is voor ons een onbekende. We gaan hem drinken.

Skendelje Bok: Maarten houdt er wel van en raadde deze ook aan. In het verleden was dit zeker niet onze favoriet. Maar wij zijn de beroerdste niet. Ook Maarten bedankt voor je tips.

Op het festival krijg je een boekje. Wij raken hem altijd kwijt en er staat van alles in wat je toch niet wilt weten. Proefnotities voor de Grolsch bok? Nee laat maar. Wij hebben een formulier gemaakt waar op staat wat je moet drinken. Gewoon de tips van Bestetotnutoe en verder niks. Print hem uit, neem hem mee en maak je aantekeningen. Dan weet je de volgende ochtend nog steeds wat je lekker vond. Is het bier er niet of is het al op, dan is dat balen. Maar niet zeuren en gewoon een andere proberen. Het is een festival: er zijn er genoeg.

Bokbierfestival 2010 proefnotities (PDF alert)

Oh en als je op zaterdag mannen ziet lopen in Bestetotnutoe t-shirts, dan zijn wij dat. Kom even gedag zeggen, dat vinden we leuk.

Lees ook:

Hoe overleef ik het bokbierfestival?
Het beste bokbier van je slijter.
Het beste bokbier in de supermarkt.

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Een gedachte over “Bestetotnutoe bokbierfestival drinktips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.