Bestetotnutoe blogt live

Als rechtgeaarde bierblogger ben je dit weekend op het European Beerbloggers Conference. Wij hebben nu anderhalve dag onze levers op het spel gezet om de nieuwste trends en ontwikkeling bij te kunnen houden. En nu zitten we helemaal klaar voor het live bloggen. Zeven brouwers schenken bier, wij gaan proeven en bloggen. Helemaal live. Niet van je computer weglopen, nu gaat het gebeuren.

Innis & Gunn
Een ongelukje, whiskystokerijen hadden vaten nodig. Die vaten werden gevuld met bier om alvast wat smaak af te geven. Het bier bleek beter dan de vaten. Het blijven Schotten dus verkopen die handel. Wel erg zoet, weinig hopsmaak en bitterheid. Blijft een beetje plakken in de mond. Wel oké, maar je moet van zoet houden.

Hobgoblin
Tsja, door ons al uitgeroepen tot beste ale die je kunt krijgen in Nederland. Mooie kleur en mooie geur. Lekker fris en lekker wrang. Hoewel met deze versie iets mis lijkt. Beetje rare smaak.

Adnams Broadside
Bier gebrouwen om de smadelijke nederlaag van de Britse marine tegen de Nederlanders in de slag bij Solebay in 1672 te herdenken. Sympathiek! Bier is ook sympathiek. Niet heel erg uitgesproken. Erg ale-achtig. Smaakt een beetje oranje, om het maar zo te zeggen.

Abbaye de Saint-Martin Dark
Amerikaan die werkt voor een totaal onbekende Waalse brouwerij schenkt het bier in. Lang verhaal, bier is helaas te kort. Weinig smaak, dun met een redelijke nasmaak. Veel te veel koolzuur. Jammer, ze kunnen beter in België.

Bad Attitude
Zwitserse brouwerij. Brouwer met accent die het heeft over Kurt Cobain. Ach ja, dat kan er na anderhalve dag nog wel bij. Het is een Porter, licht van smaak. Beetje gebrand, ijzer en goeie hoppigheid. De alcohol is een stuk meer dan je proeft. Goed bier.

Windsor & Eton Black IPA
Gezellig kletsende Engelsman schenkt in. IPA is Engels bier gejat door de Amerikanen. De Engelsen jatten hem nu weer terug. Normaal een blond bier maar nu diep donkerzwart. De smaak is donker met een frisse citrusachtige nasmaak. Even wennen maar erg lekker.

SA Gold van Brains
Het hele weekend lopen er al twee lekkere wijven rond op de beerbloggersconferentie. Alle bebaarde veertigers er de hele tijd er achteraan. Wij konden ze niet plaatsen, nu wel. Ze werken voor een brouwerij. Slim, om twee vrouwen te sturen naar een conferentie over bier.
Het bier is helaas niet zo lekker.  We hebben dit weekend van alles geleerd over smaak van bier in doorzichtige flesjes. En dat klopt. Er zit een raar smaakje aan. Beetje alsof er een kat in je bier heeft gepist. Verder proef je helaas veel te weinig. Sorry dames, we slaan over.

En dat was het voor het live bierbloggen. We hebben hard moeten werken maar we hebben het er voor over. We gaan weer verder met de saaie praatjes.

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

2 gedachten over “Bestetotnutoe blogt live

 • december 22, 2011 om 15:23
  Permalink

  Ik vind het een heerlijk bier dat innus and gunn (Canadan cask) . Heb het voor het eerst gedronken in Edinburgh Schotland (ook erg mooie en leuke stad. voor zowel cultuur als uit gaan).
  kan alleen geen winkel of web shop vinden in Nederland die het verkoopt. Als iemand het weet waar ik het kan kopen. Laat het me dan ff weten door hierop te reageren.
  Al vast bedankt.

  Beantwoorden
 • Pingback: De eerste Europese Bierbloggers Conferentie - bestetotnutoe.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.