Alcoholvrij rosé bier?

Je kent ons. Genuanceerd, altijd luisteren naar alle kanten van het verhaal en natuurlijk vriendelijk. Uiteraard hebben we een mening, maar die ook opdringen? Nee, dat is niet onze stijl. Maar nu moeten we toch echt iets kwijt. Bavaria komt met een nieuw bier. Alhoewel, bier? Alcoholvrij rosé-bier kun je geen bier noemen.

Waar in godsnaam is Bavaria mee bezig? Gewoon rosé-bier is het al niet waard om op de schappen van de supermarkt te liggen. Helaas ligt het er wél, naast de Jilzen en andere appelsapperige ellende. Wie koopt dat? Wij niet in ieder geval, we sterven liever van dorst dan dat we rosé-bier drinken.

En dan breng je ook nog eens een alcoholvrije versie van je klotebier uit. Je hebt al een slecht bier en dan maak je het nóg slechter? Ik ben hem kwijt. Welk smaakpanel van Lieshoutse huisvrouwen is hiervoor verantwoordelijk? De hele tendens in de bierwereld is meer smaak en echt bier. Echte brouwers experimenteren met exotische hopsoorten en vergeten recepten. En Bavaria komt met een kinderbier? Hoeveel gratis oranje jurkjes moet je weggeven om dit weer recht te trekken?

Bavaria, haal deze ellende uit de schappen en brouw iets met ballen. De wereld zal je dankbaar zijn.

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

3 gedachten over “Alcoholvrij rosé bier?

 • maart 29, 2011 om 20:33
  Permalink

  Dat ze iets veel stoerders kunnen en moeten brouwen is een ding dat zeker is.

  Ook alcoholvrij bier is een vak apart. Neem bijvoorbeeld de Nanny State van Brewdog. Zit dan wel 0,5% in, maar ik tel hem als alcoholvrij. De geur van dat bier is super en de smaak (ondanks het waterige) is ook goed. Dus ook in de alcoholvrij richting zou bavaria eventueel iets moois kunnen doen.
  Nu moet ik zeggen dat ik het alcoholvrij witbier van Bavaria super goed vind. Mocht je nog moeten rijden dan is het in de zomer ab-so-luut gèèn straf om deze te drinken het is vele malen beter dan de reguliere alcohol-vrij bieren.

  Dan de rosébieren. Het rosébier (met alcohol dus) van Wittekerke is nog best te drinken op z’n tijd. Het is 30 graden en je hebt toch nog gesport, of op z’n minst een eind gefietst. In dat geval is er weinig mis met het drinken van een rosébier. Vind het niet onder doen voor aardbeien-, perzik-, mangobier en dat soort grappen. Bovendien vind ik het een goede zaak dat steeds meer vrouwen speciaalbier leren kennen naast het standaard pils. Fruitbieren (waar ik rosébier onder tel) zijn een mooi begin om daarna door te gaan met bijvoorbeeld Kasteel Rouge, Duchesse de Bourgogne, Liefmans Goudenband, etc.

  Bovendien is het nog altijd beter dan kokosnoot of banaan.
  Ja, ben echt getraumatiseerd door Mongozo Coconut en Banana.

  Beantwoorden
 • april 7, 2011 om 19:54
  Permalink

  Uiteraard verschillen smaken. Bier moet echter wel in balans zijn. En hoe je het ook wendt of keert bij alcoholvrij bier is er of nooit alcohol ingekomen, of het is er uit gehaald. Alcohol is een essentieel onderdeel van bier. Je noemt de Nanny State, daar zit in ieder geval smaak aan. Maar je proeft alleen hop en geen enkele mout. Het is meer een hopthee. Ik mis daar dan ook de volheid en de moutigheid, en dat irriteert me. Persoonlijk drink ik liever een glas water dan bier waar iets in mist.

  Fruit in alcoholvrij rosé bier? Ik heb de lijst met ingrediënten niet bij de hand maar ik zet wel mijn vraagtekens over de hoeveel fruit in het bier. En een vrouwenbier? Roep dat maar niet te hard. Als ik de media mag geloven drinken vrouwen alleen nog maar bitter bier.

  Mongozo moet je inderdaad met een grote boog omheen lopen. Op alle vlakken ellende. Sommige dingen moet je nou eenmaal niet combineren.

  Ben trouwens wel benieuwd naar de Duchesse de Bourgogne. Over het algemeen ben ik niet zo’n fan van zure bieren maar deze ga ik dit weekend toch maar eens proberen.

  Beantwoorden
 • april 8, 2011 om 17:18
  Permalink

  Ik hou ook niet van zuur, maar de duchesse zit voor mij net op het randje van lekker. Liefmans framboos vind ik ook nog lekker, maar zuurder dan dat kan ik niet aan.. Toch vanavond cantillion proeven.

  Inmiddels de rose alc vrij ook geproefd, kort gezegd: slecht.

  Maar ben nog steeds van mening dat alcohol vrij bier ook goed kan zijn. Maar er is er geen 1 die tegen het echte werk op kan.

  Vandaag vanwege de auto nog een bavaria wit 0,0 op en dat vind ik nog wel gaan (iets te snoep-achtig zoet), maar een glas cola is eigenlijk net zo fijn idd..

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.