Accijnsduiken. Doe je mee?

Dit jaar wordt je bier alweer duurder. Door de overheid die de accijns verhoogt. Dus kun jij, met je geld, waarover je al belasting hebt betaald, steeds minder bier kopen. Dit kunnen we toch niet meer tolereren? Tijd voor actie! Een mars naar de dam! We occupyen het Malieveld! Hoewel… dat is natuurlijk wel allemaal erg vermoeiend.

biersmokkelNee, we pakken het anders aan. We protesteren met onze voeten. Of eigenlijk met onze autowielen. Want, lang leve Europa, we gaan gewoon de grens over. We halen de Beste tot nu toe redactieauto uit de garage, hangen er een wagentje achter en scheuren ermee naar Duitsland. En niet alleen voor onszelf, nee, ook voor jou.

Een opstand van bierdrinkers die het niet meer pikken en die voortaan in het buitenland bier gaan kopen. En omdat wij Beste tot nu toe zijn, gaan wij wel eerst. Naar Duitsland. Naar bierhal Trinkgut. Kijk op die website en laat ons weten wat je wil hebben en wij nemen het mee.

Dus: geef je bestelling aan ons door! (graag voor 7 februari 2014)

Je betaalt ons de kostprijs, de benzine is voor ons. Wij rijden over de A12 van Utrecht naar Duitsland en weer terug, jij haalt je bier bij ons op.

Samen pakken we de overheidsaccijnsmafia aan!

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

6 gedachten over “Accijnsduiken. Doe je mee?

 • januari 28, 2014 om 18:23
  Permalink

  Mwaah, ik sla deze ronde effe over. Laten jullie ff weten wanneer jullie naar Belgie knorren, bij voorkeur Westvleteren. Dank u.

  Beantwoorden
 • januari 29, 2014 om 10:57
  Permalink

  Dat bier duurder wordt dit jaar zit er dik in. Maar als we de supermarkt pilseners even vergeten is de overheid waarschijnlijk niet de grote boosdoener. Even rekenen wijst uit dat je zelfs voor bieren in de hoogste categorie aan accijnsverhoging en BTW daar over slechts 3,5 cent meer betaalt per liter. Als je bier meer duurder wordt ligt het aan van alles, maar niet aan die accijnsverhoging. Dat hele verhaal over die enorme verhoging is namelijk enorm overdreven door de grote brouwers die er belang bij hadden om de aandacht af te leiden van wat ze zelf uitspoken.

  Beantwoorden
 • februari 4, 2014 om 21:31
  Permalink

  Wat doet een kratje Rothaus? En kan dat bier ook in het pittoreske La Guardia afgeleverd worden?

  Beantwoorden
  • februari 4, 2014 om 22:09
   Permalink

   Ik denk rond de €16.
   En nee, La Guardia is echt te ver. Kun je niet even richting Utrecht komen? Eventueel kunnen we omrijden via Hilversum.

   Beantwoorden
 • februari 7, 2014 om 09:21
  Permalink

  He jammer, ik had je graag met twee kratjes bier zien wandelen op het station! Maar goed, ik kom dan graag even in Utrecht langs om het op te halen. 2 kratjes zou fijn zijn als dat nog past!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.