5 redenen waarom je naar het Borefts bierfestival moet gaan….

Borefts Het Borefts bierfestival

Borefts? Dat is toch zo’n festival? Met al dat bier enzo? Klopt, dat is precies wat het is. Het is een bierfestival. Maar elk provincieplaatsje heeft tegenwoordig wel een bierfestival. Je weet wel, vijf van die kraampjes waar de zoon van de  lokale groentenboer zijn eigengebrouwen ranzige zure biertjes aan de man probeert te brengen. Die festivalletjes mag je wat mij betreft allemaal overslaan. Ga naar de slijter en haal gewoon lekker bier.

Borefts daarintegen moet je gedaan hebben. Waarom? Nou, om deze 5 redenen:

5. Borefts is internationaal

Op Borefts staan brouwers van de hele wereld. Van Magic Rock uit Huddersfield Engeland loop je zo naar Toccalmatto uit Italie. Wil je wat noorderlijker? Scandinavie uit uitstekend vertegenwoordigd. Probeer Närke en Brekeriet maar uit Zweden. Evil Twin uit Denemarken is echt een aanrader. Maar ook de minder bekende bierlanden zoals Spanje (Laugar) en Frankrijk (Mont Saleve) staan op Borefts. Laat je gevoel over Frans bier even los, want dit is zeker geen Pelforth of Kronenbourg. Van de Nederlandse brouwers ben ik vooral benieuwd naar wat Het Uiltje meeneemt.
Maar niet alleen de brouwers en bieren zijn internationaal. Engels is nog net niet de voertaal maar veel scheelt het niet. De bezoekers komen uit alle hoeken van Europa naar Bodegraven voor Borefts.

4. Borefts is kneuterig

Kneuterig? Maar het was toch internationaal? Jazeker maar het is ook gewoon kneuterig zoals dat alleen Nederland kan. Je staat gewoon op de parkeerplaats van de lokale ijzerwarenhandel. Bier moet je halen in de opslaghal van de brouwerij. Oh, en je moet de straat over steken om naarde molen van De Molen te gaan. En daar staan gewoon Nederlandse klaarovers. Om jou veilig naar de andere kant  van de straat te helpen.

3. Borefts heeft het lekkerste bier ter wereld

Je gaat de lekkerste bieren drinken die je ooit hebt gedronken. De brouwers nemen echt alleen hun aller- allerbeste bier mee naar Bodegraven.  Bier wat ze nooit op fles gaan uitbrengen nemen ze wel mee naar Borefts. Bier wat ze zelf zo lekker vinden dat het het liefst zelf opdrinken willen ze wel delen op Borefts. Wat je dan moet drinken ? Dat is een lastige. Veel van de bieren hebben wij zelf ook nog nooit gedronken. Laat je gewoon verassen.

2. Borefts heeft de smerigste bieren ter wereld

Ben  je het kwijt? Lekkerste maar ook de smerigste bieren ter wereld? Dat kan alleen op Borefts. Omdat brouwers weten dat hier alleen de echte bierliefhebbers komen schenken ze ook hun meest experimentele brouwsels. De trend de laatste jaren is nogal zurig. Brouwers op Borefts nemen bier mee waarvan het glazuur van je tanden oplost. Heb je nog roestige voorwerpen? Neem ze mee….

Bizarre ingrediënten komen ook nog wel eens voorbij. Bier met bevergeil? Alleen op Borefts (voor diegene die nu afhaken: volgens mij staan ze er dit jaar niet). Doughnut bier? Dan moet je toch echt naar Evil Twin. Verwacht dit jaar veel bier wat op houten vaten gelagerd is. En dan niet zomaar vaten. Port-, wijn- en whiskyvaten zijn nog de meest normale vaten. Loop je langs de stand van Emelisse, dan moet je hun bier gelagerd op Aceto Balsamico vaten proberen.

1. Borefts is het beste bierfestival van Nederland (en misschien wel van Europa)

Tsja, wat valt er nog meer te zeggen over Borefts? Niet heel veel meer. Het is namelijk simpelweg het beste festival van Nederland. Je drinkt bieren die je nooit eerder hebt gedronken en die je waarschijnlijk daarna ook nooit meer zal drinken. De mensen zijn vriendelijk en de brouwers staan gewoon zelf te tappen.

Gewoon gaan dus.

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

4 gedachten over “5 redenen waarom je naar het Borefts bierfestival moet gaan….

 • september 25, 2014 om 14:13
  Permalink

  “Probeer Närke (…) maar uit Zweden.”

  +

  “Bier met bevergeil? Alleen op Borefts (voor diegene die nu afhaken: volgens mij staan ze er dit jaar niet)”

  😉

  Beantwoorden
 • september 25, 2014 om 14:23
  Permalink

  De trent is helemaal niet naar zure bieren maar meer naar bittere bieren

  Beantwoorden
 • september 27, 2014 om 09:08
  Permalink

  Het heeft een naam, maar het is ook het duurste festival dat ik ooit bezocht heb.
  Dat er goede bieren zijn o.k ,maar de beste????
  Helaas zij daar de meningen over verdeeld.
  Bierkenner en bierliefhebber.

  Beantwoorden
  • september 27, 2014 om 09:12
   Permalink

   Gisteren en vandaag op het Stockholm Bierfestival___>> veel meer mooie bieren

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.