10 tips om goed bier te drinken op vakantie

Eindelijk vakantie. Even de tijd voor jezelf nemen. Lekker bijtanken en het hoofd weer even helemaal leeg. Om je vakantie en vooral je bierdrinken op vakantie zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben we de 10 beste tips om goed bier te drinken op vakantie op een rijtje gezet.

image

10. Een eigen koelbox. 
Je wilt je met moeite gevonden buitenlands speciaal bier echt niet naast de Danoontjes van de kinderen hebben liggen. En die flessen rose van je vrouw moeten ook koud en dan is er geen ruimte meer voor je bier. Neem gewoon je eigen koelbox mee, dat scheelt toch al snel vijf vakantieruzies.

9. Lees je in
Weet je al waar je heen gaat? Zorg voor een goede voorbereiding. Zoek bierblogs uit je vakantieland. Ga het internet op, vraag het desnoods op twitter of facebook. Je kan natuurlijk ook gewoon onze campinggids lezen

8. Neem één goed glas mee
Drink het bier niet uit de plastic limonadeglazen van je kids. Dat komt de smaak niet ten goede en het ziet er nog eens stom uit. Neem gewoon één goed bokaalglas mee.

image

7. Vergeet je opener niet.
Verdomme, heb je net dat ene schitterende flesje speciaalbier in de wijde omgeving weten te bemachtigen ben je je opener vergeten. Ja we weten het, het kan met een aansteker maar dat wil je toch niet?! Schitterende zonsondergang, mooie camping en een kwaliteitsbier, dan ga jij als de eerste de beste plebejer met je aansteker aan de slag? Zorg nou voor dat ene beetje stijl en klasse. Neem nou gewoon een opener mee.

6. Als je goed bier tegenkomt koop het meteen, je komt later echt niet terug
Laat die kids maar janken in de auto. Je vrouw kan echt wel even wachten. Kom je iets tegen? Koop het dan meteen. Óf je komt later gewoon niet meer terug, óf je kan het nooit meer terugvinden óf je bent te dronken om nog terug te rijden. Niet uitstellen tot morgen wat je vandaag kunt doen.

5. Leer hoe je bier moet bestellen in de taal 
De lokalen vinden het geweldig als jij stuntelend een speciaalbier probeert te bestellen. Voor hen leuk, jij leert nog eens wat en de goodwill die je kweekt is onbetaalbaar. Heb je nou echt geen talenknobbel, installeer dan de pivo app, dan hoef je het zelf niet eens te doen

4. Vraag lokale hulp
Speciaalbierdrinkers zijn elkaars vrienden en willen je altijd helpen om het beste bier te vinden. Schroom dan ook niet om hun hulp te vragen. Vaak zijn ze zo trots dat je meteen het neusje van de zalm krijgt voorgeschoteld.

3. Neem zelf blikjes mee voor de eerste dag
Na 10 uur rijden en 5 uur wanhopig tent opzetten ben je wel toe aan bier. Dat wil je dan echt niet nog in een winkel halen. Zorg voor een voorraadje om de eerste dag mee door te komen. Die hypermarché haal je die dag echt niet.

image

2. Het is vakantie, je mag ’s ochtends al drinken
Je hoeft niet te werken, je kids zie je toch de hele dag niet en je vrouw zit om 11 uur ook al aan de drank. Het is vakantie en je leeft maar een keer.

1. Neem niks mee terug naar huis
Neem nooit, maar dan ook echt nooit, iets mee terug naar huis. Het valt altijd tegen. De achtertuin van je rijtjeshuis in die Vinex-wijk is niet hetzelfde als die zonnige camping. Thuis moet je van alles en kan je niet hele dagen op je slippers geen reet uitvoeren. Je vakantiebier hoort vakantiebier te blijven. Geniet van je vakantie en van je bier maar laat het daarbij.

Zo, de 10 tips om je vakantie echt leuk te maken. Geniet ervan.

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Een gedachte over “10 tips om goed bier te drinken op vakantie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.