Zondagavond 19.00 uur: bord op schoot. En wat in je glas?

De IndoChinees om de hoek draait overuren. Zondagavond ergens tussen 18.00 en 18.45 staat de zaak vol met zenuwachtige mannen. Drie keer nummer 15, twee keer 38 en een pilsje voor het wachten. De vettige Telegraaf van drie dagen geleden erbij en wachten maar. Alles best, zolang je maar thuis bent voor 19.00 uur. Voor al die single vrouwen die ons blog lezen: zondagavond 19.00 uur is Studio Sport.

Dus dan zit je thuis met je nasi op schoot. Sambal bij en dan nog een biertje. Maar welk biertje? Normaal grijp je altijd naar je standaard pilsje. Maar is dat wel goed? Kan dat wel volgens bestetotnutoe?

Het antwoord is heel simpel: ja dat kan heel erg goed. Sterker nog, pils is een van de beste bieren die je kan drinken bij de pittige  gerechten van het Chinees-Indisch (bestaat alleen in Nederland!) restaurant.

Helaas heeft je nummer 38 niets meer te maken met echt Indonesisch eten. Het is vet en smaakt helemaal nergens naar. Gelukkig merk je dat niet dankzij de soeplepel pindasaus die, samen met een flinke lik sambal, overal in gaat. En pindasaus met sambal, dat kan pils prima hebben.

Sterker nog, pils heeft veel koolzuur. En zoals we al eerder schreven,  is het koolzuur in bier uitstekend bestand tegen vet. Je houdt dus niet zo’n plakkerige mond over. De afhaalindochinees is naast vet ook zoet. Geloof ons, een echte Indo schaamt zich kapot als hij zou serveren wat jij elke zondag naar binnen schuift.

Maar ook met dat zoete weet je pilsje wel raad. De hop pakt het zoetige goed op en brengt het wat meer in balans.

Kortom, gewoon lekker doorgaan met wat je altijd deed. Zelfs over een glas hoef je je geen zorgen te maken. Die vette mond van je slaat het bier toch wel dood. Gewoon uit het flesje dan zie je het toch niet. Doe jezelf nog wel een plezier en neem iets echt lekkers. Een Brand Up ofzo.

Goal en proost.

Gerelateerde artikelen:
Bier & worst
Groenvoer
Amstel 1870
Gulpener

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

2 gedachten over “Zondagavond 19.00 uur: bord op schoot. En wat in je glas?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.