Westvleteren in de supermarkt! Werk van de duivel?

Verdomme, we hebben geen engeltje op onze schouder. Hebben we net al ons spaargeld naar een Indiaas callcenter gebracht, gooit Westvleteren zichzelf in de uitverkoop. Waarschijnlijk is Westvleteren binnenkort te krijgen in de Belgische literknaller Colruyt. De reden? De brandweer heeft een groot gedeelte van het klooster onveilig verklaard. Blijkbaar hadden de monniken het te druk met bierdrinken om zich op de hoogte te stellen van de laatste eisen op het gebied van brandveiligheid.

Wij ontsteken in woede. Voor zoiets wereldlijks gooi je het hemelse bier toch niet te grabbel? Schande! Heiligschennis! Godslastering!  Of niet? Een exclusief trappistenbier, dat nog ambachtelijk wordt gebrouwen door een stel baardmannen in jurken, is toch geweldig. Vooral als je dan nog eens het beste bier ter wereld brouwt.

Aan de andere kant, wat heb je aan het beste bier ter wereld als je het toch niet kunt drinken? Ben je dan wel het beste bier ter wereld? Bier is een volksdrank, die je moet drinken met veel vrienden en vriendinnen. Bier moet je gewoon op de straathoek kunnen kopen. Bier moet je van kunnen genieten en niet bij elke slok nadenken over hoe ontzettend exclusief en duur het wel niet is.

Dus..? Westvleteren, de supermarkt in! Lekker in de aanbieding. Koop er zes en krijg er een gratis. Nu met extra gratis opblaasmonnik. Bij een kratje doe je een geinige opener in de vorm van een kruis. En de Bavariadress krijgt bij de volgende EK straffe competitie van fans met een Monnikspij in de Belgische kleuren. En dit zijn nog maar de gratis tips. Monniken van Westvleteren, bel ons voor een integraal marketingplan.

Wij zijn blij, de dichtstbijzijnde Colruyt is nog altijd een stuk dichterbij dan Westvleteren. En je hoeft niet te bellen. Gewoon je supermarktkarretje vol laden. Doet de Colruyt ook aan airmiles?

Lees ook:

Bestetotnutoe’s callcenter belt Westvleteren en faalt
De grote Trappistentest
Je dronken oom

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

8 gedachten over “Westvleteren in de supermarkt! Werk van de duivel?

 • oktober 27, 2010 om 20:45
  Permalink

  Colruyt doet niet aan airmiles, sowieso niet aan spaarakties. Het is een Makro voor particulieren. In mijn tijd in Belgie ging ik er redelijk vaak inkopen doen voor o.a. speciaalbieren. Zoals iedere supermarkt in Belgie hebben ze een redelijk tot groot aanbod in bier dus daar is helemaal niets mis mee als je toch langs moet voor een kratje West Vleteren in de uitverkoop 😀

  Ze hebben wel laagste-prijs-garantie dus hou de prijzen bij de (enige) concurrent in de gaten!

  Als ik de Colruijt was zou ik overigens het bieraanbod nog wat verbreden met de toekomstige aanloop van bierfanaten.

  Beantwoorden
 • oktober 31, 2010 om 22:47
  Permalink

  Prima toch? Dan komt men er snel genoeg achter dat dit een overrated bier is. Een mythe die in stand wordt gehouden door de moeilijke verkrijgbaarheid en absurd hoge prijzen dientengevolge.

  Beantwoorden
 • november 1, 2010 om 11:08
  Permalink

  Het is overigens niet helemaal waar dat je Westvleteren alleen maar op besteling bij de Abdij kunt kopen. Café’s in de omgeving hebben het ook. Bij In de Vrede, tegenover de Abdij, is een winkel waar je allerlei producten, dus ook het bier, kunt kopen.

  Bij de café’s van de Beiaardgroep in Nederland is het soms ook te krijgen.

  Beantwoorden
 • november 6, 2010 om 23:06
  Permalink

  Je kunt natuurlijk ook altijd mensen die in het bezit zijn van een bak westvleteren 12 proberen overtuigen om dit door te verkopen.
  =>west_vleteren@hotmail.com

  Beantwoorden
 • november 8, 2010 om 15:28
  Permalink

  @Jan Koelemij: dat klopt, we hebben een lijst van winkels waar je Westvleteren moet kopen.

  Alleen betaal je dan meer dan 10 euro voor een flesje dat bij de abdij maar twee euro kost.

  En bij west_vleteren@hotmail.com zal het ook wel aan de prijs zijn 🙂

  Wij willen gewoon lekker bier voor een normale prijs.

  Beantwoorden
 • Pingback: Trappisten op de Katsberg - bestetotnutoe.nl

 • Pingback: Is trappistenbier nou echt nodig? - bestetotnutoe.nl

 • Pingback: Is trappistenbier nou echt nodig?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.