Wat dronken we? Een week in bier

Arnoud: La Trappe Dubbel. Mijn mooiste verslaving. Als ik het niet meer weet, neem ik een La Trappe Dubbel. En ik at niet eens snert. Regen, kou, duisternis. En een heerlijke Dubbel.

Hayo: Een Mongozo Premium Pilsner. Een bier gebrouwen door mannen met geitenwollen sokken gestoken in sandalen. Het is bio, het is macro, het is biotisch. Er zitten meer logo’s op dan ik kan tellen. Het is wel aardig maar ook niet meer dan dat.

Arnoud: Van de tap: een Brand Urtyp. Of Brand UP, ik ben het kwijt. Door ons uitgeroepen als Beste Pils van Nederland en die laat je niet staan natuurlijk. Heerlijk bier.

Hayo: Ook ik wederom een Gauloise Brune. Tjsa, je koopt een fourpack en die moet op. Het is een erg lekker bier en voor nog geen € 4 voor vier flesjes kan ik het niet laten staan.

Arnoud: Het was een leuke avond aan de toog want er was ook Amstel Bok. Is hij echt lekkerder dan op fles? Of lijkt dat maar zo? Ben er nog niet uit. Tijd voor een vergelijkend warenonderzoek?

Hayo: Een La Trappe bok. Uitgeroepen tot beste bok van het jaar, of was het nou Texelse? Ach het is in ieder geval een van de twee. Prima te drinken maar het is geen Budels. Dat is pas de beste bok van 2010.

Arnoud: Ik weet niet hoe het met jou zit maar ik kom bijna vaker in de Lidl dan bij de slijter. Dit keer voor alweer Hobgoblins. Uitgeroepen tot beste ale van Nederland dus die laten we niet staan bij de paupersuper. Heerlijk natuurlijk. Jammer dat je een kwartier in de rij moet staan maar goed, dan heb je ook wat.

Arnoud: Gauloise blond was niks volgens ons en daarom een fourpack brune meegenomen van nog steeds de Lidl. Erg lekker bier. België op zijn best: zwaar, bruin en zoetig. Maar ook balans door hoppigheid en zelfs een beetje zuur.

Arnoud: Als ik in de supermarkt een bok moet kiezen, neem ik toch steeds een Brand Dubbelbock. Sinds het demasqué van Amstel is dat toch de beste bok van de super. Heerlijk herfstbier.

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

4 gedachten over “Wat dronken we? Een week in bier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.