Gauloise bij de Lidl

We weten niet wie de bierinkoop bij de Lidl doet, maar eclectisch is hij wel. Waar de Aldi uitblinkt in minimaliteit gaat de Lidl de breedte in. Hun standaard assortiment is al snel redelijk te noemen. Daarnaast doen ze aan acties, en wat voor een acties.

Ze brachten ons al eerder de Hobgoblin. Laten we wel wezen, dat is echt niet vies. Dit keer zoeken ze het aan deze kant van het kanaal. Voor net geen 4 euro heb je een four-pack Gauloise. Bier in ons geval, geen sigaretten. Dat scheelt al snel 50 cent per fles. Ook voor je speciaalbier kun je bij de Lidl terecht.

Oke, de prijs is goed, maar hoe smaakt het? We hebben twee bieren meegenomen, een blonde en een bruine. Spannend. Zoals het hoort, drinken we eerst het bier met het laagste alcoholpercentage. De blonde in dit geval. Een etiket met met veel verwijzingen naar België. ‘Bier van onze voorvaderen’ staat erop. Dat is jammer: als dit het bier is van je voorvaderen, kom je uit een geslacht zonder smaak. Want dat is precies wat dit bier is, smakeloos. Niet vies, niet lekker maar gewoon helemaal niks. Als je echt heel goed je best doet, proef je misschien nog wat bitterheid.

Door naar de bruine. Met 8,1 % alcohol een flinke jongen. Flinke schuimkraag en een mooie donkere kleur. En…….. smaak. Jawel, ze laten punten vallen bij de blonde, maar ze die halen ze weer in bij de bruine. Je proeft karamel en een beetje zoetigheid. Aan het eind komt de bitterheid naar voren. Zoals zoveel bieren heeft deze ook nog eens een ster voor de zoveelste wedstrijd die ergens in de wereld gehouden worden. Daar kijken we niet meer van op. Van dit bier wel, vooral na de blonde is dit een topper.

Lidl: ga zo door. We weten niet wie die inkoper is, maar van ons mag ie een loonsverhoging.

We zijn nu nog benieuwder naar wat de volgende bieraanbieding bij de Lidl gaat zijn. Trek die Nee-Nee sticker maar van je deur, anders mis je het nog.

Lees ook:
Bier bij de Lidl: spoel weg die recessie
Hobgoblin bij de Lidl!
Bier bij de Aldi: het is net de DDR
Bier bij de Jumbo: veel verassingen

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

2 gedachten over “Gauloise bij de Lidl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.