Borefts, deel 2

Borefts is te groot om in één keer te behandelen. Daarom deel 2 van onze Borefts voorbeschouwing. Voor Deel 1 moet je hier wezen.

The Kernel
Na Mikkeller staat The Kernel op de lijst van Borefts. In Engeland weten ze hoe bier moeten brouwen. Met de Engelse brouwtraditie in hun achterhoofd brouwen veel nieuwe Engelse brouwers geweldige bieren. Ze leggen de nadruk op smaak en niet op alcoholpercentage. Heeft een bier veel alcohol nodig? Prima, maar hoeft het niet dan houden ze het lekker bescheiden. Zo ook The Kernel. Hun range gaat van 3,2% naar 10%. Zo kan je lekker opbouwen.

Mommeriete
Aaah, Mommeriete. Je kent ze niet, maar dat zou wel moeten. Niet makkelijk te krijgen maar oh zo lekker. Nederlands bier, gebrouwen met smaak en passie. Hun Vrouwe van Gramsbergh is een van de betere Nederlandse bieren van dit moment. Wij zijn vooral benieuwd naar hun IPA. Kom maar op!

Haandbryggeriet
Wat zeg je? Haandbryggeriet, ga maar vast oefenen op je uitspraak. Bieren uit Scandinavie zijn al een behoorlijk lange tijd hip. Toen wij in Nederland Palm als hoogst haalbare speciaalbier zagen, waren ze in het Noorden al echt aan het brouwen. Experimenteerdrift kan ze niet ontzegt worden. Een jaar of twee geleden was het nogal eens hit and miss maar het lijkt er een beetje op dat de kwaliteit nu toch echt boven komt drijven.
Haandbryggeriet is een van deze kwaliteitsbrouwers. Let wel een beetje op, ze houden van zwaar bier. Maar ja, wat wil je, daar in dat koude noorden.

Evil Twin
Nog een brouwer uit het Noorden. We dronken ooit hun Soft Dookie, een imperial Stout. Alsof je een koekje dronk. Vanille en chocola duikelden over je tong. We zijn dan ook erg benieuwd wat ze meenemen naar Borefts.

De Struise Brouwers
Waar kan je anders mee eindigen dan de Struise Brouwers. De enfant terribles van het Belgische brouwen. Door zo’n beetje de hele wereld gezien als het beste wat België ooit heeft voortgebracht. Hun Pannepot is een van onze favoriete bieren. Veel smaak, niet heel makkelijk en zo lekker. De bieren die zij gaan schenken op Borefts kennen we geen van allen. Spannend.

Kunnen jullie het nog een beetje bijhouden? Wij zijn het eigenlijk al kwijt. Weet je, we gaan gewoon en we zien het wel. Een heel weekend Bodegraven, ik kan me niks leukers bedenken.
Wij zijn er vrijdag en zaterdag. Wil je advies of gewoon gezellig ouwehoeren? We staan paraat. Twitter even als je ons niet kunt vinden @bestetotnutoe.

Tot Borefts

Hayo

Drinkt liever geen bier dan vies bier. Het leven is te kort om bocht te drinken. Is van mening dat goed bier gedeeld moet worden met anderen. Bier is er om door iedereen van te genieten.

Een gedachte over “Borefts, deel 2

  • september 27, 2012 om 15:00
    Permalink

    Veel dezelfde brouwers van vorig jaar of welke ze in hun winkel hebben staan. En dat is in geval van die brouwers helemaal niet erg 😀 Heb vorig jaar genoten, dit jaar naar het nu laat aanzien geen tijd om de helletocht naar Bodegraven te maken.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.