Bier bij de Lidl: spoel weg die recessie!

Is het in deze tijden nog wel verantwoord om veel geld aan bier uit te geven? De crisis, bezuinigingen, onvermijdelijke accijnsverhogingen. Het is tijd voor een pas op de plaats. Ook voor ons. Gelukkig gaan we niet minder, maar slimmer drinken. We gaan bijvoorbeeld niet meer naar de supermarkt, maar naar de paupersuper!

En dan niet voor pauperbier zoals die hele goedkope blikken. Nee, we gaan eens zien of er voor weinig geld ook nog wat te genieten valt.

En waar kunnen we beter beginnen dan bij de Lidl, die ons al eerder blij maakte met Hobgoblins. De Lildl is een soort Aldi, maar dan.. dan euh.. Dan staat er Lidl op. Verder net zo Duits en net zo goedkoop en net zo vaak te vinden op plaatsen waar je eigenlijk niet wilt zijn.

Wat is er zoal te koop op biergebied bij de Lidl? Nou, best aardig wat eigenlijk!

Bitburger

Bitte ein Bit! Bij de Lidl kun je Bitburger kopen. Bitburger is volgens het etiket een premium pilsener. Maarja, dat is Heineken ook volgens zichzelf. Bitburger is dus een beetje het Heineken van Duitsland: een heel normaal pilsje.

En omdat Bitburger Duits is, is het erg lichtgeel en doorzichtig, Hij schenkt lekker in maar de schuimkraag is snel weg. Maar ruik er eens aan! Je krijgt gelijk zin om te drinken. En als je dat doet dan proef je weer die typische Duitse smaak: licht en hoppig.

In het begin is het een beetje wennen aan je Bitburg. Hij is toch wat apart en eigenlijk niet meteen lekker. Maar je krijgt al snel de smaak te pakken. Wij zijn altijd een beetje sceptisch over biermerken die zichzelf premium noemen maar bij een Bitburg proef je wel dat er is nagedacht over de smaak. Uitgebalanceerd en aangenaam.

Zeker goed genoeg om eens mee te nemen als je toch op koopjesjacht bent bij de Lidl.

Veltins

Erg licht, zelfs voor een Duits bier. Gelukkig krijg je het per halve liter. Helaas wel in een blik.

Met een beetje inschenktechniek blijft de schuimkraag wel mooi staan voor een pils.

Smaak is ook weer licht maar minder licht dan bijvoorbeeld Warsteiner, waar geen smaak aan zit. Ook best wel aangenaam hoppig. Vooral de nasmaak. Maar de het blijft allemaal wat vlak. Het is echt een wegdrinkbier en dat je nog hop proeft is het enige wat deze lekkerder maakt dan de standaard Duitse bieren. En het zit in een blik dus je proeft blik.

Veltins drink je niet omdat het Veltins is. Veltins drink je omdat het warm is. Of omdat je nasi eet. Of omdat je voetbal zit te kijken met goed gekruide drumsticks.

Oettinger

Van de Oettinger brouwerij te Oettingen

Erg lichte kleur, nog net geel maar verder bijna doorzichtig. 4.7%

Sjiek flesje met zilverfolietje over de dop en koele gotische letters. Op overigens lelijk etiket.

Slaat snel dood. Sterke smaak maar helaas wel vies. Smaakt zoals iemand anders uit zijn mond stinkt als hij bier heeft gedronken. Uiteindelijk dan nog wel een lekker bittertje. Maar dat maakt de vieze smaak niet goed.

Grappig: op het etiket staat dat ze met hopextract brouwen. En de hopsmaak, dat nabittertje dus, is het enige dat nog wel aardig is aan dit bier. Van de mout moeten ze het duidelijk niet hebben want dat is gewoon vies.

Laten staan dit bier. Heb je geen geld voor iets beters? Lekker een avondje water drinken en verder sparen voor fatsoenlijk bier.

Perlenbacher

Noemt zichzelf ook premium maar is aan alle kanten op beknibbeld. Er zit maar 25cl. in. En dan het etiket. Normaal geven we daar niet zoveel om maar dit ziet eruit alsof het uit een stencil-machine is komen rollen.

Als je het inschenkt is zelfs de kleur op de een of andere manier goedkoop. Hoe ze dat doen is een raadsel maar het lukt ze wel. Bier is vreemd genoeg minder vies dan verwacht. Komt vooral doordat elke vorm van smaakbeleving schittert door afwezigheid.

Sja, zelfs voor een goedkoop bier is het niks. Dit karakterloos noemen is beledigend voor alle andere karakterloze bieren. Vergeleken met Perlenbacher maakt Amstel-pils een smaak-statement. Niet kopen dus.

Abbaye de Oudkerken

Dit abdijbier zit in precies hetzelfde soort flesje als de Perlenbacher. Ook nu dus weer 25 cl. Voor het drinken eerst even lachen om het etiket. Daar heeft een Waal met weinig kennis van het Nederlands een mooie Babelfish-vertaling van de Franstalige tekst gemaakt.

Dan het drinken. Het leuke aan dit bier is dat het ook echt smaakt naar abdijbier. Weliswaar een niet erg lekker abdijbier maar toch. Je proeft de kruiden, de kleur is goed en er zit toch mooi 6.2% alcohol in. Verder is er niet echt een reden waarom je dit zou willen drinken: een willekeurig ander abdijbier is beter.

Opvallend (1): er is geen plaats die ‘Oudkerken’ heet. Laat staan  dat er ooit een abdij was.

Opvallend (2): dit bier wordt gebrouwen door de brouwerij die ook onder andere Barbãr, Floreffe en Moeder Overste brouwt. Die zouden toch beter moeten kunnen!

Conclusie:

Komen er 25 man voetbal kijken? Met een paar traytjes Bitburg wordt het vast heel gezellig. Voor nasi-avonden en dergelijke kun je ook met Veltins toe. Heb je echt geen geld en toch zin in Abdijbier, dan kun je Abbaye de Oudkerken nog wel eens meenemen. Oettinger en Perlenbacher moet je onder alle omstandigheden laten staan.

Zo kom je nog best ver bij de Lidl. Volgende keer eens kijken wat we bij de Aldi kunnen krijgen.

Tips zijn welkom!

Arnoud

Drinkt liever beter dan meer. Blogt met een mening. Houdt van alle soorten bier behalve kriek en geuze. Strijdt onvermoeibaar voor het universele recht op goed bier.

79 gedachten over “Bier bij de Lidl: spoel weg die recessie!

 • augustus 9, 2010 om 10:32
  Permalink

  Aangezien smaak een heel persoonlijk iets is, wil ik dáár nu helemaal niet op ingaan. Waar ik wél op wil ingaan is het idee om bij de Aldi te gaan winkelen: aangzien die keten reeds vele jaren aaneengelsoten is verwikkeld in allerhande rechtzaken van mensen die door de Aldi besodemieterd, bestolen en/of onderdrukt zijn en die zaken elkaar maar blijven opvolgen en steevast door Aldi worden verloren, kan je slechts concluderen dat Aldi goedkoop is in de verkeerde betekenis van het woord. Deze door oud-SS-ers-broertjes opgezette keten blinkt uit in FOUT-zijn! Als je ook maar enige mensenlijke waarde koestert ga je gewoonweg NIET kopen bij de Aldi.

  Beantwoorden
  • februari 3, 2013 om 19:05
   Permalink

   Ha laat me niet lachen, Aldi is al jaren niet meer van die 2 ex-nazi’s.
   Kijk je ook wel eens naar Kassa?
   Daar zijn de Aldi en Lidl het beste uit de ”Bus” gekomen.
   ”Let op Bus”!

   Beantwoorden
 • augustus 9, 2010 om 10:45
  Permalink

  Als ik me niet vergis is de Lidl opgericht door ontevreden managers van de Aldi. Als je naar de Aldi gaat is Aldi Groeneweg eigenlijk de enige optie. Wegens een (inmiddels overleden) kieskeurige kat die alleen een bepaalde smaak van de alucupjes kattenvoer van de Aldi bliefde reed ik alle Aldi’s van Utrecht af. De bevoorrading is in heel Utrecht om te huilen. Meestal lege schappen en verflensde groenten. Die aanbiedingen die in krant staan zijn er meestal nooit, zelfs niet als je om half negen op de stoep staat. Behalve op de Groeneweg, waar het personeel zelfs lacht en vriendelijk is, terwijl in andere Aldi’s het personeel elkaar en de klanten grof en onbeschoft behandelt.

  Maar goed, als je er toch bent probeer dan toch de oude kaas, even lekker als Old Amsterdam voor eenderde van de prijs en de fetablokjes in olie, lekker kruidig. Tenminste, als de schappen niet leeg zijn.

  Beantwoorden
 • augustus 9, 2010 om 10:49
  Permalink

  Aldi is idd niet al te best qua uitbuiting. Des te opvallender dat Lidl veel doet aan duurzame & eerlijke producten, zeker voor een discounter!

  Beantwoorden
 • Pingback: Top 10 comabieren » bestetotnutoe.nl

 • Pingback: Bier bij de Aldi » bestetotnutoe.nl

 • Pingback: Lidl heeft tweemaal zes Engelse ale’s in de aanbieding » bestetotnutoe.nl

 • november 21, 2010 om 20:57
  Permalink

  het bier van abbaye oudkerken vind ik een geweldig biertje rijk van smaak heerlijk heb mijn schoonzoons er van laten drinken vonden hem ook lekker lidl gaat zo door met het bier .

  groet maarten

  Beantwoorden
 • januari 1, 2011 om 20:10
  Permalink

  Ik ben het echt uitermate oneens met de schrijver.
  Niet alleen ik, maar mijn gehele vriendenkring en familie zweren bij Oettinger. Een heerlijk bitter hoppig doordrinkbier.
  Zeer gewaardeerd in Duitsland en voor 5.99 per krat echt een koopje. Het is heerlijk bier, je krijgt er geheid geen houten kop van, en het ziet er nog chique uit ook.
  Mijn favoriete bieren in Nederland zijn Hertog Jan, Amstel en Bavaria.
  Mijn ultra favoriet is Oettinger.
  Nee de schrijver heeft er naar mijn mening absoluut geen kaas van gegeten.

  Beantwoorden
  • december 9, 2013 om 23:48
   Permalink

   Absoluut mee eens. Anno 2013 bestaat er qua bier in de supermarkt géén betere prijs-kwaliteitsverhouding dan bij een krat Oettinger van 6,99 EUR. Ze adverteren niet en dat is (o.a.) de reden van de lage prijs. En over de kwaliteit van Oettinger heb ik maar 1 woord te zeggen; Reinheitsgebot. Verder een leuk artikel. Gutentag!

   Beantwoorden
  • juni 26, 2017 om 20:26
   Permalink

   Helemaal mee eens. Oettinger is best te drinken. Beter dan Brand. Dat is pas smerig !

   Beantwoorden
 • januari 8, 2011 om 17:33
  Permalink

  Wat een leuk en informatief geschreven stukje! Ik lees het alleen wel net te laat want ik zit hier voor me met een net geopende Parlenbacher. Ik deel je mening over dit bier.

  Maar ach, het is maar zo’n klein flesje, ik drink ‘m toch maar op denk ik.

  Beantwoorden
 • januari 9, 2011 om 19:44
  Permalink

  Weggooien is ook zonde. Gelukkig heeft de Lidl regelmatig goeie aanbiedingen. Die zijn vaak wel prima te drinken.

  Beantwoorden
 • Pingback: Bestetotnutoe dronk weer een week bij elkaar » bestetotnutoe.nl

 • Pingback: Nederlanders worden genaaid met de prijs van bier » bestetotnutoe.nl

 • februari 26, 2011 om 21:14
  Permalink

  Probeer het Oettinger Weisse eens, het smaakt verrasend lekker en is helemaal niet duur.
  Ik heb het drie maanden geleden gekocht in Duitsland, bij Lidl Nl
  heb ik het nog niet gevonden. Tip voor Lidl?

  Beantwoorden
 • maart 11, 2011 om 09:57
  Permalink

  Absoluut oneens met de recensie aangaande oettinger bier ik denk dat deze persoon absoluut geen verstand heeft van duits bier en beter gewoon het bij heineken en andere nederlandse flauwe hop biertjes kan houden.
  Dronk jaren lang alle soorten nederlandse pils en belgische totdat ik voor het eerst een kratje oettinger kocht in duitsland wat een verassing ,wat een smaak ,heerlijke afdronk aangename hop bitterheid en goed aroma.
  Misschien moet deze schrijver zijn bierglazen niet in de vaatwasser doen ,want een oet is goed!!!
  Qua pils geen andere meer!!

  Beantwoorden
  • december 9, 2013 om 23:50
   Permalink

   Wederom: absoluut mee eens. Anno 2013 bestaat er qua bier in de supermarkt géén betere prijs-kwaliteitsverhouding dan bij een krat Oettinger van 6,99 EUR. Ze adverteren niet en dat is (o.a.) de reden van de lage prijs. En over de kwaliteit van Oettinger heb ik maar 1 woord te zeggen; Reinheitsgebot. Verder een leuk artikel. Gutentag!

   Beantwoorden
 • maart 28, 2011 om 14:36
  Permalink

  Bitburger en Veltins lekkerder dan Oettinger??? Wat een grap!
  Ik zou de test nog eens over doen, misschien had je verkeerd gegeten ofzo?

  Maar voor een echt lekker biertje drinkje een chateau neuenburg biertje natuurlijk, maar dat even terzijde 🙂

  Beantwoorden
 • mei 26, 2011 om 22:25
  Permalink

  Konig, Jever, Leikeim zijn erg goede duitse biertjes kunnen de nl brouwers wat van leren). Oettinger is een biertje voor iemand die voor de kwantiteit gaat en niet voor kwalliteit.
  Bittburger is ook wel ok.

  Groet,
  Karel pilskenner.

  Beantwoorden
 • juni 15, 2011 om 19:28
  Permalink

  Oettinger Pils is ook een vast pilsje geworden dat ik regelmatig in sla, zeker als de Brand niet in de aanbieding is. Mij bevalt de bittere smaak van Oettinger erg goed. De Bitt en Veltins vond ik minder, drink so wie so niet graag uit blik maar af en toe pak ik ook een Franciscaner(van de Appie) uit blik en die smaakt ook lekker. Het Weizenbier (Perlenbacher?) van de Lidl vond ik niet lekker.

  De flesjes Abbaye de Oudkerken bevallen mij ook, zelfs na een jaar in de kast was de smaak beter ipv minder geworden.

  Tip van mij: Probeer ook eens de bieren van de Jumbo! In Amsterdam zit sinds dit jaar een Jumbo in de Jordaan die een paar verrassende bieren in zijn assortiment heeft. Ik noem o.a. de St. Peter Organic Ale(2,49), de Hobgoblin(2,49) en Anchors Humming Ale (1,59).

  Smaken verschillen uiteraard. Anchors Humming Ale is inmiddels een blijvertje bij mij bijvoorbeeld.

  Beantwoorden
 • augustus 5, 2011 om 18:17
  Permalink

  Net een Perlenbacher gedronken, beetje waterig maar best te drinken hoor.

  Beantwoorden
 • augustus 17, 2011 om 21:13
  Permalink

  Geef mij maar OeTTINER.
  Is gewoon een heel goed biertje

  Beantwoorden
 • augustus 30, 2011 om 21:30
  Permalink

  pas je criteria eens aan over dat je veltins aleen in blikken krijgt.!!!!!!! verder kijken dan je neus lang is

  Beantwoorden
 • september 23, 2011 om 00:32
  Permalink

  De auteur van deze website heeft een arme, onervaren smaakbeleving bij het proeven van bieren. Beter is het om hem een subjectieve proever te noemen, hij lijkt mij een pure etiketdrinker. Bovendien is hij Nederlander, dus geen geboren bierkenner of -genieter. Het Oettinger bier is van goede kwaliteit, heeft een ‘herbe’ afdronk en slaat niet dood als je de glazen tenminste goed spoelt. Deze meneer kan zich beter met water bezighouden, dat is al moeilijk genoeg.

  Beantwoorden
 • oktober 19, 2011 om 22:12
  Permalink

  Ik ben het ook niet eens met de onderzoeker.
  Drink sinds een tijdje ook Oettinger.
  In eerste instantie omdat ik nog wel eens een eigen tapje aansluit
  met een gelegenheid.
  In Dld. een 20 liter vaatje voor 17 euro en 50 liter voor 52 euro
  Perfect biertje en sinds kort ook in fles getest, ook goed.
  Voor ons geen dure merkenbieren meer van 128 euro voor 50 liter
  Gaan….voor Oettinger, Perfect en goed prijsje.

  Beantwoorden
 • oktober 20, 2011 om 07:52
  Permalink

  Ook ik vind Oetinger een lekker pils. Heeft een zoetje, dus goed koelen. Het is lekker bitter. Geen hoofdpijn!

  Beantwoorden
 • november 6, 2011 om 17:36
  Permalink

  Wanneer krijgen jullie weer San Mighael uit spanje, enige tijd geleden stond het in de winkel.

  Beantwoorden
 • december 3, 2011 om 14:18
  Permalink

  Tja, ik als jarenlang Warsteinerbierman, heb de stoute schoenen aangetrokken en heb een kratje Oettinger gekocht. Verbazingwekkend dat dit biertje zo goedkoop op de markt wordt gebracht, prima smaak, niet zoet, niet wrang, gewoon lekkere afdronk. Leek net een oostenrijks tapbiertje. Dat kon ik niet zeggen van het duitse Bitburger en Veltins uit blik. Helaas verkopen ze geen Warsteiner bij Lidl, maar zal zeker af en toe een Oettinger meenemen. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten en heb je in ieder geval een klasse biertje waar een Amstel/Heineken of ander zoetzuurwekkend biertje uit Nederland niet tegenop kan.

  Beantwoorden
 • januari 10, 2012 om 21:27
  Permalink

  Volgens mij heeft u meer verstand van verzekeringen maar helemaal niet van bieren.
  OeTTINGER is het meest verkochte bier in Kaufland D en terecht.

  Beantwoorden
  • februari 3, 2013 om 18:48
   Permalink

   Oettinger is het meest gedronken bier in Duisland.
   Het is een prima biertje voor een goede prijs.
   Als je geen verstand hebt van bier heb je ook geen verstand van verzekeringen.
   mvg een ervaringsdeskundige.

   Beantwoorden
 • februari 14, 2012 om 15:40
  Permalink

  de schrijver moet misschien eens even langs de dokter gaan.
  kan deze even een fotootje maken van zijn smaakpapillen.
  Oettinger is een heerlijk biertje, dat door mij en mijn dartsmaatjes met veel plezier gedronken wordt

  Beantwoorden
 • februari 17, 2012 om 14:15
  Permalink

  ik snap dat gezeur over bliksmaak niet,giet het bier gewoon in een glas,ben je daar toch vanaf,zit nu trouwens aan een lekker half liter blik damburger van 45 cent vd c1000,smaakt prima,weet je wat,tis al 14.15,ik neem er nog 1

  Beantwoorden
 • maart 9, 2012 om 16:02
  Permalink

  Ik drink zelf ook veel Oettinger, helemaal niets mis mee en geen koppijn s’morgens….
  Drink ook vaak Grafen walder 50cc en Nobelaner 33cc, ook beide van de Lidl, smaken ook heerlijk.
  Nee voor mij geen Hollands bier meer.

  Beantwoorden
 • april 18, 2012 om 10:50
  Permalink

  Nobelaner bier van de Lidl smaakt ook prima trouwens, en zit in blik, dus geen gesleep met kratten meer 🙂

  Beantwoorden
 • mei 7, 2012 om 20:46
  Permalink

  Oetinger is ook geen bier , maar een pils dat w even een verschil het krijgt niet zomaar het certificaat pils in Duitsland dan moet je je strikt aan een receptuur volgens het reinheid protocol maar om denk dat deze tester zijn tanden met ranja heeft gepoetst en dus geen verstand heeft van bier.

  Beantwoorden
 • augustus 8, 2012 om 14:52
  Permalink

  Flauwekul,

  ik heb behoorlijk wat bieren geproefd, en Oettinger is een bijzonder goed bier. En inderdaad… wel de glazen spoelen.

  Beantwoorden
 • augustus 19, 2012 om 22:37
  Permalink

  Nobelaner van de Lidl geprobeerd.
  Ik hield mijn hart vast maar het smaakt prima.

  Beantwoorden
 • augustus 25, 2012 om 13:49
  Permalink

  Altijd een glas spoelen, en een paar nieuwe biertjes eerst uitproberen…..
  Over het algemeen, zijn alle goed, kunnen wat smaakverschillen hebben,
  Had nog wat blikjes van 2009 staan in een koud donker hoekje, 6 packs uit Polen, zelfs die smaakten goed…….
  Niet zeuren, uitproberen zonder tefeel kommentaar, vervelende Nederlands gebruik, zeuren !!

  Beantwoorden
 • augustus 25, 2012 om 13:49
  Permalink

  Altijd een glas spoelen, en een paar nieuwe biertjes eerst uitproberen…..
  Over het algemeen, zijn alle goed, kunnen wat smaakverschillen hebben,
  Had nog wat blikjes van 2009 staan in een koud donker hoekje, 6 packs uit Polen, zelfs die smaakten goed…….
  Niet zeuren, uitproberen zonder teveel kommentaar, vervelende Nederlands gebruik, zeuren !!

  Beantwoorden
 • september 6, 2012 om 21:32
  Permalink

  Helemaal oneens met deze schrijver.
  Ondanks dit schrijven toch maar de stoute schoenen aangetrokken en Oettinger is inderdaad een erg lekker pilsje!

  Beantwoorden
 • oktober 7, 2012 om 11:44
  Permalink

  Hier een speciaalbierliefhebber die ook altijd een pils in huis heeft en rara, wat is dat dan? Juust, Oettinger! Menig bezoek is verrast na het drinken van een lekkere koude Oettinger en zweert af nog Nederlandse pils te halen….

  Beantwoorden
 • oktober 12, 2012 om 12:22
  Permalink

  Net als vele lezers snap ik de beoordeling van de schrijver voor geen meter v.w.b. zijn oordeel over Oettinger bier. Voor mijzelf…..een heerlijk biertje voor een goede prijs. En dat prijs en kwaliteit niet samengaan bewijst Heineken, want als ik moet kiezen tussen Oettinger en Heineken dan wordt het zeker geen HHH.

  Beantwoorden
 • december 1, 2012 om 15:08
  Permalink

  Ook ik ben het niet eens met de schrijver, dat oettinger bier is best te drinken, heb het vandaag voor het eerst gedronken en het smaakt prima, lekkere nasmaak ook. Normaal drink ik jupiler of hertog jan, ook de vele verschillende soorten abdij bieren hebben mijn voorkeur evenals kasteelbier uit ingelmunster … heerlijk.

  Beantwoorden
 • Pingback: Teleurgestelde bierdrinker begint zelf bierwinkel - bestetotnutoe.nl

 • april 23, 2013 om 13:39
  Permalink

  Wat is dat toch met mensen die zich direct aangevallen voelen wanneer iemand een bepaald biertje niet lekker vind. Misschien trekt oettinger een bepaald type mensen aan? Laatst kreeg ik een oettinger van iemand in mijn handen gestopt en vond het echt niet te zuipen, zo vies. Ging diegene ook gelijk helemaal zijn stem verheffen dat het super lekker is blabla en dat ik geen verstand van bier had, terwijl het een pils is maar goed.
  Als ik pils drink dan drink ik Grolsch beugel, Tyski, Brand, Brand up of Urquell, dat vind ik lekkere pils. Veltins en Bitburger uit blik zijn trouwens ook best te versmaden zeker wanneer je geen zin hebt om met flesjes te zeulen.

  Maar ik zal zeker nog eens langs de Lidl gaan om hem nog een keertje te proberen, kijken of hij nog net zo vies smaakt als toen 🙂

  Beantwoorden
  • december 9, 2013 om 23:57
   Permalink

   “best te versmaden” in deze context… Ik krijg het idee dat uw smaakpapillen net zo ontwikkeld zijn als uw kennis van de Nederlandse taal, meneer!

   Beantwoorden
 • oktober 14, 2013 om 21:51
  Permalink

  Oetinger wordt gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot van 1516 en dergelijke pils vergelijken met slechte adem verraadt het gebrek aan expertise van de recensent. Zo beschouw ik de vergelijking van Bitburger met Heineken ook als een flinke misser, want Bitburger is alles behalve een doorsnee pils. Jammer dat het evenals Veltins alleen verkrijgbaar is in halve liter blikken i.p.v. kratten gevuld met 33cl flessen. Ja, of je moet naar de Mitra gaan een een flinke portemonnee trekken.

  Beantwoorden
 • oktober 16, 2013 om 12:09
  Permalink

  Naar aanleiding van het programma kassa waar pas een biertest werd gehouden, voor het eerst een paar Oettinger pilsjes gehaald bij de Lidl en ik vond de smaak verder prima. Het heeft mij in ieder geval over gehaald om dit met regelmaat te doen. Smaken verschillen en kuddedieren blijf je altijd houden.

  Beantwoorden
 • december 21, 2013 om 10:52
  Permalink

  Wat een onzinartikel. Oettinger is universeel erkend kwalitatief hoogstaand Reinheitsgebot PILS (geen bier) dat niet voor niets het meestgedronken pils van Duitsland is. Dat de schrijver blikbier als pauperbier bestempelt zegt al genoeg. Blik is het beste materiaal om pils mee op te slaan; het is 100% lichtdicht (de grootste oorzaak van smaakverandering!), luchtdicht en ook nog eens 100% recyclebaar. Smaak blijft subjectief maar misschien kan Arnoud beter over iets anders gaan schrijven dan bier.

  Beantwoorden
 • januari 12, 2014 om 11:44
  Permalink

  Mensen die beweren dat Oettinger een kwalitatief lekker biertje betreft hebben gewoonweg geen smaak. Maar ja over smaak valt niet te twisten. Men moet gewoon eerlijk zijn: prijs bepaald. Ik ben het volkomen eens met bovenstaand artikel. Bitburger is idd goed te drinken.

  Beantwoorden
  • maart 16, 2014 om 02:16
   Permalink

   Flauwekul Marc, weet je gelukkig zelf óók.

   Oettinger is een prima pils. Prijs kwaliteit is verbazingwekkend goed!

   Beantwoorden
 • januari 16, 2014 om 08:45
  Permalink

  Op de blikjes van Veltin bij Lidl staat niets over rheinheitsgebot. Voldoen ze daar wel-niet aan?

  Beantwoorden
  • april 17, 2014 om 23:26
   Permalink

   Oettinger is OK, maar Veltins is toch echt beter als ik mag kiezen tussen de 2.

   Beantwoorden
  • juli 14, 2014 om 22:21
   Permalink

   Alle Duitse bieren moeten wettelijk aan het Rheinheitsgebot voldoen, dus Veltins ook al staat het niet op de verpakking.

   Beantwoorden
 • juli 14, 2014 om 22:19
  Permalink

  Smaak is subjectief! Iemands smaak kan derhalve nooit “goed” of “slecht” zijn, voor ieder is de beleving anders. Persoonlijk ben ik geen liefhebber van Oettinger, vind de nasmaak plakkerig met een onbestendige moutafdronk. Ga persoonlijk het liefst voor Jever in Duitsland. Met betrekking tot de opmerking van enkele geleerden hier dat Oettinger geen bier is maar pils heb ik nieuws: pils is een soort bier. Als je een trappist drinkt mag je niet zeggen; wat een lekker pilsje, maar als je een pilsje drinkt mag je wel zeggen; wat een lekker biertje!

  Beantwoorden
 • september 21, 2014 om 16:58
  Permalink

  Mooi verhaal, maar inmiddels wel weer enige jaren oud.
  Lidl heeft veel soorten staan, en allemaal ‘Duits’
  Ik heb ze niet allemaal geprobeerd maar wil toch wel even melden dat de Perlenbacher nu in een andere fles van 33 cl zit en waarschijnlijk ook ergens anders wordt gebrouwen.

  De nieuwe Perlenbacher smaakt prima en hoewel het als Duits bier wordt aangemerkt wordt het volgens het etiket gebrouwen in Straatsburg. Dat moet dan van Kronenbourg zijn; de smaak en de verpakking lijken ook op Kronenbrourg. Straatsburg ligt in de Elzas, dat door de Fransen na de oorlog is geannexeerd. Het is dus eigenlijk toch Duits…

  Een ander bier van de Lidl dat ik heb geproefd is Grafenwalder Duits witbier. Zoals te verwachten smaakt dat Duitse witbier beter dan de meeste Nederlandse merken.

  Beantwoorden
 • april 10, 2016 om 16:17
  Permalink

  Nou wat er gezegd word over perlenbacher bier ben ik het niet echt mee eens.

  Ik ben een echte Hertog Jan drinker, maar ontdekte eens bij een vriend perlenbacher en dacht eerst net zoals de mening die er over gegeven wordt.

  Maar naar het eenmaal te hebben geproefd ben ik van mening veranderd.

  Als je dit biertje lekker koud drinkt, is het een heerlijk zomers biertje.
  Fris van smaak, en een goede afdronk.

  Ik zeg niks mis mee!!!!

  Beantwoorden
 • april 18, 2016 om 13:43
  Permalink

  hallo, ik ben sinds kort ook eens op (bier)verkenning uit naar de Lidl… Ik wil echt niet zeggen dat ik een enorme bierkenner ben, maar zeker een liefhebber e heb ook zo mij eigen voorkeuren. Qua pils hou ik het bijna altijd op Heineken (soms ook Jupiler, Bavaria of Hertog Jan) maar zeker geen Amstel en helemaal geen Grolsch. Mijn voorkeur is tevens de wat zwaardere bieren. de jongens rond 8 tot 10/11 %. Ok alleen in de weekenden en als ik er lekker voor zit. Favorieten zijn: Grand Prestige en…Gladiatior van Gulpener (onvoorstebaar dat dit alleen in blik zit…) en nog enkele. En dan nu over Lidl: ik heb de Bit weer eens geprobeerd, iets te licht en maar lekker. En een aantal Perlenbacher Strong (7,9%) dit heeft me erg verrast!! In (mijn..) klasse middelzwaar is dit een heerlijk biertje! Wie heeft hier ervaring mee? Ik lees hier en op internet verder niks over dit biertje.

  Beantwoorden
 • mei 26, 2016 om 13:11
  Permalink

  Enkele goudgele rakkers van Duitse makelij blijken vol met kankerverwekkend vergif te zitten. Gezondheidsclub WHO heeft ontdekt dat veertien biermerken grote hoeveelheden van de onkruidverdelger glyfosaat bevatten.

  De wet schrijft voor dat er in drinkwater maximaal 0,10 microgram gifstoffen mag zitten. Het Duitse bier bevat echter waarden tussen de 0,46 en 29,74 microgram, aldus een rapport van het Duitse milieu-instituut in München.

  Biologe Sophia Guttenberger noemt de ontdekking volgens RTL Nieuws “onverenigbaar met het imago van ‘zuiverheid en natuurlijkheid’ dat Duitse brouwerijen hebben.”

  De brouwerijen moeten dan ook transparant zijn naar de consument toe, vindt het instituut, en duidelijk maken wat er precies in hun bier zit. Daarnaast moeten ze de hoeveelheid pesticiden gaan verminderen. Als het aan het instituut ligt, worden er Europese regels opgesteld.

  De veertien onderzochte biermerken waarin glysofaat is aangetroffen, zijn als volgt: Oettinger, Bitburger, Veltins, Beck’s, Paulaner, Warsteiner, Hasseröder, Radeberger, Erdinger, Augustiner, Franciscaanse, König Pilsener en Jever, dus check even uw koelkast.

  Beantwoorden
 • juli 11, 2016 om 14:12
  Permalink

  pas op met duits bier er zit een percentage landbouwgif
  dus voor mij geen duits bier meer

  Beantwoorden
 • juli 20, 2016 om 15:27
  Permalink

  Sinds kort is Perlenbacher – 33 cl. – zonder statiegeld, uit het assortiment bij Lidl. Nog wel leverbaar in half literblik. Jammer, ik was grote fan van dit voortreffelijk pilsje. Noodgedwongen dus overgestapt op blikverpakking. De smaakvervlakking in Nederland is enorm ! De jeugd drinkt over het algemeen liever de flauwe nederlandse merken. Grolsch is hierop een goede uitzondering. Überhaupt is elke , NIET BLINDE-proeverij van geen enkele waarde. Als caféhouder/slijter heb ik weleens gespeeld met het wisselen van etiketten en viltjes om enkele betweters te testen. Resultaat : geen enkele reactie.
  Ook weleens een klacht gehad over een bepaald merk jenever: hij smaakte “teveel naar jenever !”
  Ook diverse blinde wijnproeverijen gehouden, waarna “wijnkenners” hun oordeel gaven. DAARNA gaf ik pas de PRIJZEN van de wijnen door. Wat bleek, plotseling veranderde men dikwijls van mening, en werden de DUURSTE wijnen als beste beoordeeld. Laat je toch niet beïnvloeden door bekende merken en prijzen. Probeer zelf één en ander ONBEVOOROORDEELD uit, of wordt lid van de Consumentenbond. Daar wordt eerlijk getest, en zie je de meest opmerkelijke uitslagen, op allerlei artikelen.

  Beantwoorden
  • maart 14, 2017 om 23:26
   Permalink

   Perlenbacher Premium Pils is ook te koop in flessen van 0,5 liter bij de LIDL in Duitsland en smaakt voortreffelijk.

   Beantwoorden
   • december 28, 2018 om 16:50
    Permalink

    Tot een paar jaar terug verkocht Lidl Nederland ook de Perlenbacher 50cl flessen. Vond ik een lekker pilsje. Ineens waren de flessen uit het assortiment. Navraag bij het hoofdkantoor leerde dat dit tijdelijk was en snel weer zou terugkomen. Niet dus. Ben toen op Veltins 50cl blikken overgestapt. Heb ik nooit spijt van gehad; smaakt me prima en Perlenbacher kan m’n rug op. 😉

    Beantwoorden
  • augustus 29, 2018 om 15:39
   Permalink

   MOOI! Dat wisselen van die etiketten. Dat zegt voor mij veel, zo niet alles van zogenaamde Nederlandse bier- en pils kenner. Die staat dus fijn in z’ n hemd. (Zal wel Heineken op staan, dat hemd)

   Beantwoorden
 • oktober 24, 2016 om 01:27
  Permalink

  Oke eind vd week ook eens een paar Oettingers halen,ben benieuwd!

  Groet Danny

  Beantwoorden
 • augustus 3, 2017 om 17:22
  Permalink

  Mensen mensen wat zijn jullie toch lastig in bier(pils) drinken.
  Op de eerste plaats de nederlander kijkt eerst na de prijs dan pas naar t bier(pils)
  De smaken verschillen ik zelf drink geen bittburg-hougaarden-brand-gulperner-grolch niet te zuipen allemaal vieze nasmaak.
  Uit het vat jaaaa daar smaken de biertjes anders.
  Zoals ik lees mag ieder zijn mening geven maar ga niet dom praten over je hebt geen verstand van bier(pils).
  Ieder lekker in waarde laten en laat t jullie smaken proost

  Beantwoorden
 • december 28, 2018 om 16:52
  Permalink

  Ik ben helemaal niet lastig met pils drinken. Kom maar op! 😀

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.